QUOTE(annushka @ 2012 03 15, 15:37)
Mergaites, o kiek kainuoja tas vandeny tyrimas ?
Pas mus tokia istorija, vyro motinos puseserei gime apsigimes vaikas, kuris nuo 3 metuku nustojo normaliai vystitis, galiausiai kiek zinau tai net nebevaiskciojo, zmogutis pragyveno iki 30 m. Realiai kokia diagnoze buvo net nezinau, liaudiskai paslapciom gimines vadino daunu, bet nemanau,kad ta diagnoze is tikruju tokia ir buvo.
Man 28 metai, daugiau kaip ir jokiu rizikos veiksmu nera, tik ta tolesniu giminiu istorija.
Dabar man 11 savaite, kazkaip neramu. Prisiprasyti papildomai echoskopijai pas savo ginekologa negaliu, bandysiu dar karta siandien skambinti, kad suspet ta raukslyte ismatuoti. Nezinau kiek mano baimes pagristos, bet turtut nerima mano suprasit
Reiktų eiti pas savo ginekologę, prašyti siuntimo pas genetikus, nurodant priežastį - "apsigimimai giminėje". Tada registruotis pas genetikus. Privačiai atliekami tyrimai nemažai kainuoja, bet Jūs turite galimybę gauti nemokamas konsultacijas. Siuntimą gali parašyti ir šeimos gydytojas. Greičiausiai viskas su Jumis bus gerai

Bet jei neramu, geriau išsitirti. O į vieną iš šių indikacijų tyrimui tikrai pretenduojate.
Paveldimų ligų ir įgimtų anomalijų genetinės konsultacijos (su visišku laboratoriniu ištyrimu) teikimo indikacijos:
1. paveldimos ligos, diagnozuotos ar įtariamos pacientui ar šeimos (giminės) nariui,
2. įgimtos dauginės ir izoliuotos formavimosi ydos, diagnozuotos ar įtariamos pacientui ar šeimos (giminės) nariui,
3. chromosominės ligos, diagnozuotos ar įtariamos pacientui ar šeimos (giminės) nariui,