Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Labai gasdina dar kariotipas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(inezzza @ 2012 03 28, 12:21)
Labai gasdina dar kariotipas  verysad.gif

jeigu vandenys geri, tai manau ir kariotipas bus geras. tuo labiau, kad vaikiukas visas normas atitinka, jokių nukrypimų. oi kaip laukiu, kada pagaliau galėsiu pasakyti- aš sakiau, kad šis kartas bus sėkmingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 03 28, 10:27)
jeigu vandenys geri, tai manau ir kariotipas bus geras. tuo labiau, kad vaikiukas visas normas atitinka, jokių nukrypimų.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Inezzza, nuostabios naujienos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(inezzza @ 2012 03 28, 11:21)

Jauciu, kad sikart viskas bus gerai. Kitaip ir buti negali 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(inezzza @ 2012 03 28, 10:21)

Labai noreciau, kad po to parasytumete, ka jums atsiunte kariotipo atsakyme, jei galite, nes mano tyrimas darytas ne LT, tai as gavau toki atskyma, kad chromosomu skaicius - 46XY, po to seke kazkokie skaiciai, kaip gydytoja paaiskino,jie reiske tyrimui paimtos medziagos kieki, o tada prierasas, kad jokiu pakitimu nera, bet jie negarantuoja, kad gali buti kitu problemu, kuriu negali istirti siuo laborotoriniu metodu. Viskas. Labai paprastas atsakymas, kurio prireike laukti 3savaites. 4u.gif
Atsakyti
kai mes kazkada su vyru kariotipa daremes, tai gavome chromosomu vaizda, aprasyma, konsultacijos metu paaiskino ka kas reiskia. Pasake, kad jokiu nukrypimu nera.
namie to neturime, viskas liko istorijoje genetikos centre.

konkretaus vaisiaus sklaidos defektu jis neparodo, mums is to kariotipo tik tiek, kad buvo ramu, jog musu genai "dera" smile.gif ir kazkokiu blogu junginiu sudaryti automatiskai neisvengiamai negali.

beje, senokai viskas buvo, tai as jau kazkada rasiau, bet per tuos genetinius tyrimus nestumo metu labai pristresavau. To streso nebutu buve, jei butu ir vandenu tyrima padare. O tada Rizika kazkuriam sindromui buvo didesne pagal ta Prisca ar koki apie 20 sav. Echoskopija rode per trumpus slaunikauliu matavimus, klausiau, kad gali buti- sake, kad bet kas, zodziu laukit, ir JEI viskas gerai- tai praneskit Vandenu darytis nesiunte, nes kazkaip per velu jau buvo. Su pirmu vaiku nors kraujo tyrimai buvo geri ir echo gera, ir tai nerimo buvo, bet jau buvau pamirsus... O dabar bijojau iki pat kol pamaciau, jog vaikas sveikas... Aisku, kad niekam as nepranesiau, kad viskas gerai, nes jei ne tas sakinys, tai buciau daug ramiau laukusi.
Be vaisiaus vandenu tyrimo, net jeigu kiti tyrimai geri, tie visi kariotipai, priscos ir echoskopijos beveik nieko nereiskia mano manymu, todel jei darkart pro ta pati tektu praeit, tai butinai butinai ir vaisiaus vandenis daryciausi.

O visoms sekmes ir kuo ramesnio laukimo, bei sveiku pabiruciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 29 kovo 2012 - 13:19
Sveikos,

norint apsilankyti Santariškėse pas genetikus,reikia laukti iki birzelio men,o reiketų balandžio pabaigoje.Jei kartais kuri užmatytu,kad atsirado laisvas talonelis-prašau man pranešti būčiau be galo dėkinga 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Polina @ 2012 03 28, 23:33)
Labai noreciau, kad po to parasytumete, ka jums atsiunte kariotipo atsakyme, jei galite, nes mano tyrimas darytas ne LT, tai as gavau toki atskyma, kad chromosomu skaicius - 46XY, po to seke kazkokie skaiciai, kaip gydytoja paaiskino,jie reiske tyrimui paimtos medziagos kieki, o tada prierasas, kad jokiu pakitimu nera, bet jie negarantuoja, kad gali buti kitu problemu, kuriu negali istirti siuo laborotoriniu metodu. Viskas. Labai paprastas atsakymas, kurio prireike laukti 3savaites.  4u.gif

As irgi ne LT, bet mano atsakymas praktiskai toks pats. 46 chromosomos be anomaliju, tik pas mane xx nes laukiuosi mergaites:) Po to pas mane parasyta kad istirta 20 metafaziu, man paaiskino kad cia labai daug, nes paprastai uztenka 5-6 kad patikrinti ar tikrai viskas gerai. Manau kad nera jiems ka ten rasyti, jei kariotipas be nukrypimu, 23 chromosomu poros, tai gi nereikia ten visu vardinti numeriais, parasyta kad visos vietoj ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
supratau, kad as ne apie ta kariotipa parasiau vakar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2012 03 30, 11:19)
supratau, kad as ne apie ta kariotipa parasiau vakar smile.gif

drinks_cheers.gif rašėt apie jūsų poros, o šioj temoj dažniausiai kalbama apie leliuko kariotipą , kuris tiriamas paėmus vaisiaus vandenis 4u.gif
Atsakyti
O aš prisidaviau kraują pakartotiniam tyrimui. Nes telefonu atsakymus pakomentavusi gydytoja sakė, kad padidinta rizika Dauno sindromui. Tačiau kai nuėjau pasiimti lapelio kraujo tyrimui, užmačiau tą atsakymų lapą ir paprašiau, kad duotų sesutė atsišviesti, tai nedavė mad.gif tik trumpam atvertė, o apačioje kiek spėjau užmesti akį, parašyta kad Dauno sindromui rizika nepadidinta, nespėjau perskaityt iki galo nes užvertė lapelį verysad.gif Tipo ateisit atsakymo parašys gydytoja mad.gif

Nu teks laukti dabar balandžio 10 d. kada papulsiu pas genetiką konsultacijai ir neskambinsiu o nuvažiuosi, kad būtų aišku viskas. Gal aš čia bereikalo užsirašiau į Vilnių, bet ten gavau tik balandžio 23 d. kai jau bus 18 sav. , sakė išmatuos viską ir jei kils įtarimas padarys ir vaisiaus vandenų tyrimą iš karto.

Ai dar norėjau paklausti dėl tų kraujo tyrimų HCG, ir dar kokius ten daro ir kokios normos turėtų būti, nes kiek spėjau pamatyti tai mažesni už 0,5...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 01 balandžio 2012 - 14:32