Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

sveikos smile.gif

sakykite, o ar yra prasmes darytis Prisca II? Prisca I nespejau, nes pas genetika buvau jau 13-ta savaite ir po vizito pas ji tik siek tiek sunerimau (del amziaus rizika DS 1:284, o visi kiti skaiciai virs 1000...) Genetikas sake, kad viskas OK, bet man kazkaip norisi dar didesnio uztikrintumo...
Dekui uz atsakyma wub.gif
Atsakyti
QUOTE(BonG @ 2012 04 02, 19:12)
sveikos smile.gif

sakykite, o ar yra prasmes darytis Prisca II? Prisca I nespejau, nes pas genetika buvau jau 13-ta savaite ir po vizito pas ji tik siek tiek sunerimau (del amziaus rizika DS 1:284, o visi kiti skaiciai virs 1000...) Genetikas sake, kad viskas OK, bet man kazkaip norisi dar didesnio uztikrintumo...

Jei Jums taip butu ramiau, tai pasidarykite. Labai svarbu, kad Jums pacia butu ramu. As esu panasaus charakterio, protu suprantu, kad viskas gerai, bet visvien kazkas is vidaus grauzia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BonG @ 2012 04 02, 20:12)
sveikos smile.gif

gal aš kažko nesupratau, bet iš ko Jums tą riziką paskaičiavo, jei Priscos I nedarė? ar kraują ėmė, ar tik pagal echo ir amžių paskaičiavo?
aš daryčiausi, nors mano Priscos I atsakymas buvo visi 1:10 000, bet vis tiek širdelėj neramu. atrodo geri skaičiai, o aš kaip durnė suku galvą... matyt ta baimė išnyks tik pagimdžius, nes pagal mano atsakymą Priscos II nebedarė...
taigi jei norit ramiau lauktis, pasidarykit Prisca II 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BonG @ 2012 04 02, 18:12)
sveikos smile.gif

O as kaip tik patarciau nebekvarsinti galvos ir nebesidaryt jokiu Priscu. Na ir ka ta Prisca II pakeis? Juk vistiek nieko tiksliai nepasakys, o tie skaiciai truputi didesni ar mazesni tikrai ramybes neatnes. Ramybe reikia bandyt kitais budais pasiekt smile.gif Nes visi tie tyrimai, rezultatu laukimas, tikimybiu skaiciavimas dar labiau isbalansuoja... Mano nuomone vienintelis tyrimas suteikiantis daugiau uztikrintumo yra vaisiaus vandenu (na arba choriono gaureliu) o visos tos tikimybes.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2012 04 03, 16:59)
O as kaip tik patarciau nebekvarsinti galvos ir nebesidaryt jokiu Priscu. Na ir ka ta Prisca II pakeis? Juk vistiek nieko tiksliai nepasakys, o tie skaiciai truputi didesni ar mazesni tikrai ramybes neatnes. Ramybe reikia bandyt kitais budais pasiekt smile.gif Nes visi tie tyrimai, rezultatu laukimas, tikimybiu skaiciavimas dar labiau isbalansuoja... Mano nuomone vienintelis tyrimas suteikiantis daugiau uztikrintumo yra vaisiaus vandenu (na arba choriono gaureliu) o visos tos tikimybes.... schmoll.gif

na bet iš kitos pusės invazinių tyrimų juk nesidarysi dėl šventos ramybės mirksiukas.gif
nereik tiek nuvertinti kompetentingo genetiko atliktos echoskopijos ir skaičiavimų, kartu su kraujo tyrimu. Visgi nesigirdėjo, kad kažkam echo ir skaičiai buvo labai geri, o vaikiukas, nepaisant visko, nesveikas g.gif
manau įprastam nėštumui visiškai pakanka Prisca I tyrimų ir genetiko konsultacijos (gal kas sakys, kad ir ginekoloko poliklinikoj visiškai pakanka, nesiginčysiu blush2.gif ), o esant padidintai rizikai (nesėkmingi nėštumai iki to, poros kariotipo defektai, apsigimimai giminėje ir pan.) ir prastiems echo+prisca rezultatams žinoma aiškiai abejones panaikina tik invaziniai tyrimai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 03 balandžio 2012 - 17:33
QUOTE(annushka @ 2012 04 03, 12:22)
Jei Jums taip butu ramiau, tai pasidarykite. Labai svarbu, kad Jums pacia butu ramu. As esu panasaus charakterio, protu suprantu, kad viskas gerai, bet visvien kazkas is vidaus grauzia  ax.gif

tai gi va - tas kvailas charakteris smile.gif grauzia kazkokia maza kirmelyte prota ax.gif

QUOTE(meow @ 2012 04 03, 15:01)
gal aš kažko nesupratau, bet iš ko Jums tą riziką paskaičiavo, jei Priscos I nedarė? ar kraują ėmė, ar tik pagal echo ir amžių paskaičiavo?
aš daryčiausi, nors mano Priscos I atsakymas buvo visi 1:10 000, bet vis tiek širdelėj neramu. atrodo geri skaičiai, o aš kaip durnė suku galvą... matyt ta baimė išnyks tik pagimdžius, nes pagal mano atsakymą Priscos II nebedarė...
taigi jei norit ramiau lauktis, pasidarykit Prisca II  4u.gif

gyvenu Vokietijoje, mankraujo tyrimo jokio nedare, tik genetiko (tipo zymaus cia profesoriaus) konsultacijai pasiunte mano gine, kad pamatuotu kaklo rauksle, o jis ten viska isnarste echoskopu, liepe pasirodyti dar 21-ma savaite... kazkaip dviprasmiskas jausmas liko is jo isejus - kaip ir pasake, kad viskas OK, kad DS rizika zemiau vidutines, bet tipo cia laisva salis ir as negaliu drausti darytis vandenu tyrima, jei jus noresite.
o Velykoms griztu i LT, tai ir galvoju, ar verta darytis Prisca II ar ne...

dekui visosms uz atsakymus 4u.gif
Papildyta:
o DS rizika 1:10 000 tai jau cia tikrai nebera ko bijoti ir nerimauti 4u.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

mūsų mažylio kariotipas be pakitimų wub.gif laukiam berniuko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(inezzza @ 2012 04 03, 21:21)
Labutis  4u.gif

mūsų mažylio kariotipas be pakitimų  wub.gif laukiam berniuko  wub.gif

jeeeeeeeeeeeee thumbup.gif wub.gif wub.gif sveikinu wub.gif laukiau šitos žinios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(inezzza @ 2012 04 03, 21:21)
Labutis  4u.gif

mūsų mažylio kariotipas be pakitimų  wub.gif laukiam berniuko  wub.gif

VALIOOOO. SVEIKINIMAI DIDŽIAUSI 4u.gif
Atsakyti
Na stai, as taip pat uzsirasiau pirmajam tyrimui ankstyvajam ax.gif balandzio 17d. KMUK. nezinau neramu man, nes jau buvau pastojus(bet dar nezinojau), teko vartoti visokiu medikamentu.
uzinojau, kad nescia tik 6-7 sav (nors daktare taip pat laiko tiksliai negali nustatyti unsure.gif , ir man paciai laikai neatitinka kazkaip).ir pagal apskaiciavimus kakzur dingsta viena savaite...arba dviem savaitemis nestumas mazesnis g.gif
nezinau nei ko tiketis, nei kaip bus... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blacbery: 04 balandžio 2012 - 11:41
QUOTE(Blacbery @ 2012 04 04, 11:40)
Na stai, as taip pat uzsirasiau pirmajam tyrimui ankstyvajam  ax.gif  balandzio 17d. KMUK. nezinau neramu man, nes  jau buvau pastojus(bet dar nezinojau), teko vartoti visokiu medikamentu.
uzinojau, kad nescia tik 6-7 sav (nors daktare taip pat laiko tiksliai negali nustatyti  unsure.gif , ir man paciai laikai neatitinka kazkaip).ir pagal apskaiciavimus kakzur dingsta viena savaite...arba dviem savaitemis nestumas mazesnis  g.gif
nezinau nei ko tiketis, nei kaip bus...  unsure.gif

aš tai jau net ir paskutinių mmm datos nebesakau, sakau "neprisimenu" doh.gif nes pastojau ne ciklo vidury, o 30 c.d., kai jau laukiau ateinančių mmm... Tai pagal mmm nėštumas irgi 2 sav. mažesnis - svarbiausia pati pirmoji ankstyvoji echoskopija (6-7 sav.), tuo metu paklaida gali būti vos kelios dienos ir apskaičiavimai būna tiksliausi 4u.gif
Atsakyti
Jungiuos ir aš prie jūsų. Seniai seku šią temą. Mano pilveliui jau 14-15 savaitė. 13-ą savaitę dariausi Prisca I tyrimą Genetikos klinikoje, nes Santariškėse gavau tik gegužės pradžiai, o tada jau būtų kaip ir vėloka. Echoskopija genetikos klinikoje labai nudžiugino, nes viskas buvo labai gerai. Abu su vyru džiaugėmės gerais rezultatais. Džiaugsmas baigėsi vakare, sulaukus gydytojos (nenoriu minėti pavardės) skambučio. DS vidutinė rizika 1:133. Labai susinervinau, Paskambinau i Santariškes ir išsiprašiau, kad priimtų anksčiau nei gegužės pradžiai. Gydytoja nebuvo labai patenkinta, bet paskyrė pakartoti Prisca ir amniocentezę. Nebeeičiau į privačią kliniką, nemažai klausimų ir dvejonių liko..
Atsakyti