Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

Ir aš pastebėjau,kad kompaktines reikia pakankamai patrumpinti,nes šakoasi tik viršutine dalis likusio stagaro.Neaišku tik,ar ta senesnė ir storesnė apatine uglio dalis šaknis leistų,ar tektu dalį stiebo į kompostą išmesti.Bandysiu eksperimentuoti....
Atsakyti
Partizane, kad jau man gaila jų buvo- šaknys per visą indelio ilgį, o be to, lapais viena kitą siekia g.gif

O laukiu tokių žiedų:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Partizane, šiemet tik į vazonėlius, nes...pilvas trukdo lovelius tampyt, čia pirma, antra, nu man neaišku kai kurių rožinių žiedai kokie natūroj...tai su vazonėliais bus lengviau jas pergrupuot, perkomponuot, jei nederės...ir vis tiek tikslas yra jų normaliai pasidaugint, rudenį patogiau žiemai ruošt..o jei žemėse kuri nunyktų, tai ir lieka tuščias tarpas.. g.gif tai tokiu atveju koks vazonikas su šlamučiu ar bakopa ir pan. gelbėtų gal..

Amarrile, o tai jau taip...tai va jei pora senių plikais kotais neleis šoninių...tai tas gražias viršūnes bus šnai ir merkimui...o apačios tegu sprendžia,ar nori gyventi...nes kitaip nebus dekoratyvu, tai va kaip pindejam...pernai mirėm dėl sėklų, daigiuko ar šakelės...o šiemet kitos pretenzijos...Šiemet jau grožio noriu pagaliau, ne eksperimentų.

Darse, nu gražu bus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 23 kovo 2012 - 21:48
ELA... pasirodo pas mane auga APRICOT thumbup.gif reiks dar pasiziurinet kokios yra pas mane.labai jau noretusi tu karpytais lapeliais ir balta labai grazi wub.gif
Atsakyti
Kad jau pasistengiau,tai pasitengiau schmoll.gif Visas kopaktines,kurios buvo šiltai,išnešiau į šiltnamį stiklinį vakar, o šianakt šalna nemaža verysad.gif Vazoneliuose žemė sustingusi schmoll.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į labiau patyrusias: ar būtina loveliuose auginamoms pelargonijoms kasmet keisti žemę? Gal užtektų pakeisti dalį viršutinio sluoksnio? O gal lygiai tiap pat gerai augtų ir pernykštėse žemėse, patręštos pelargonijoms skirtomis trąšomis?
Dar girdėjau, kad gėlėms tinka kavos tirščiai - ar jie tinka pelargonijoms, kuros kiek žinau nemėgsta rūgščios dirvos.... AČIŪ ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 24, 08:58)
Kreipiuosi į labiau patyrusias: ar būtina loveliuose auginamoms pelargonijoms kasmet keisti žemę? Gal užtektų pakeisti dalį viršutinio sluoksnio? O gal lygiai tiap pat gerai augtų ir pernykštėse žemėse, patręštos pelargonijoms skirtomis trąšomis?
Dar girdėjau, kad gėlėms tinka kavos tirščiai - ar jie tinka pelargonijoms, kuros kiek žinau nemėgsta rūgščios dirvos.... AČIŪ  ax.gif

Pagal tai,kaip mano žydi keli metai nepersodintos,gali albume atkreipti demesį į oranžinių lovelius,nebūtina persodinti ir sutrigdyti augimą.svarbu tręšti pastoviai,o jei lietinga-barstyti sausom ilgalaikem trašom,nes man baigdavosi anksti žydėimas,kai budavo pertrauka trešime...
http://images32.fotk...lynas416-vi.jpg
Tiesa,manosios šalčio smugį lygtai atlaike rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 24 kovo 2012 - 15:45
QUOTE(Violeta* @ 2012 03 23, 20:33)
... 5ių buvo labai normalios šaknys išleistos vandenyje, tai tas 5 ir pasodinau..Dar 4 liko mirkti ir daigintis, tai jei šaknydinsis, bus viso 9 padaugintos rožiažiedės, ....

įdomu gal į vandenį ko nors papildomai įdėjot, kad taip gerai šaknydinasi ?
Atsakyti
ne, tik esu pastebėjus, kad tą daryt reikia, kai padaugėja šviesos, kovo pirmoj pusėj...ir merkiau skaidriuose stiklo indeliuose- stiklainėliuose, nenaudojamose taurėse, šviesiai ir šiltai laikiau..įsišaknijo tikrai gan greit be jokių priedų ar mėnulio stebėjimų..turiu dar kelias šakeles daiginamas genėtas 03 17...dar po kokios sav tikiuos šaknų. Patiko man šis būdas, nes kai matai šaknis, tai žinai, kad augalas kaip ir prigijęs, lauki jo augimo...o šiaip įbedus žemėn...ir nežinosi rezultato...

... du loveliai pilnai paruošti, jau grūdinu stiklintam balkone, naktim parnešdama vidun...naktį ten būna apie 10-9 laipsnius, galvoju, gal galima ir palikt jau su visam...bet jei kokia stipresnė šalna..nueis perniek visas triūsas.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 25 kovo 2012 - 11:05
Gera dienele visoms, atnesu truputi spalvos i eteriuka smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(esposa @ 2012 03 23, 23:45)
ELA... pasirodo pas mane auga APRICOT  thumbup.gif reiks dar pasiziurinet kokios yra pas mane.labai jau noretusi tu karpytais lapeliais ir balta labai grazi wub.gif

thumbup.gif

QUOTE(vijoleta20 @ 2012 03 25, 15:22)
Gera dienele visoms, atnesu truputi spalvos i eteriuka smile.gif

wub.gif
cia ne pirmamete turbut?
Kada kazin prades mano pernykstes pumpuriukus krauti rolleyes.gif smile.gif
Pavydas baltas ir laaaukiu savu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ela... @ 2012 03 25, 15:58)
thumbup.gif
wub.gif
cia ne pirmamete turbut?