Vario temperatura aukstesne, as jo neiveikiu. Bronzos sunku nuspirkti

Su mano degikliu sunku įveikti žalvarį, tai kalbėti apie varį

Na aš tai tarp vario ir žalvario apdirbimo skirtumų nematau, vienodai man jie ir lituojasi ir viską, aš asmeniškai žalvarį naudoju, dėl to, kad pigu ir gražu. Varis nepatinka man, kažkokia keista spalva man jo, sunkiai jis man dera kur, na nebent detalės kokios. Šiaip galvoju, kad reik daugiau su sidabru dirbt, nes kad ir kaip bebūtų gaila, metalas labai kelia dirbinio vertę. Nes tarkim pvz bus du vienodi darbai iš žalvario ir iš sidabro, tai vienodos kainos už juos negalėsi prašyt, nors darbo įdėta bus viernodai. Žmonės kartais vertina darbą pagal tai, iš kokio metalo jis padarytas. Aišku yra tokių, kurie supranta, kad perka darbą, o ne metalo gabalą, bet tokių yra mažai.
Katesakis, matyt ganetinai galiga lituokli turi, jei skirtumo nejauti
man atvirksciai- finansiskai labiau zalvaris apsimoka, netaupai, nebijai o dar ir lieka pinigeliu daugiau pardavus
Bet taip- sidabra greiciau nuperka ir man labiau patinka is jo daryti, nes lengviau pasiduoda

man atvirksciai- finansiskai labiau zalvaris apsimoka, netaupai, nebijai o dar ir lieka pinigeliu daugiau pardavus

QUOTE(burbanti @ 2012 03 28, 03:18)
Paukstelis, sveika atvykusi i juvelyru megeju (nuo kazko tuoj i galva gausiu uz tokius zodzius
) gretas

as sutinku su naca- su sidabru lengviau, maziau problemu, bet su spalvotais laisviau save jauti, leidi fantazijai skraidyti

o kuo to vario spalva bloga

tos bronzos yra pas mus, bet nera skardu, vielu pasirinkimo. Siaip jau iprasta , kad meistrai su zalvariu dirba, su bronza tikrai zymiai maziau
O varis gal musuose asocijuojasi ne su papuosalais, o su laidais

QUOTE(naca @ 2012 03 28, 13:50)
Aha ir dar su santechnika

Toks gana kvailas klausimas... as nunesiau pazystamam juvelyrui kad sulituotu mano Art Clay detail prie sidabrines detales... Ir jis man imete paskui darbeli i kazkoia rugsti. Ir darbelis patapo toks baltai apsineses.... i ka ten jis meta gal kuri papasakos? Ir kaip man nuvalyt ta daikta? Su servetele sidabrui valyti nusivalys?

agnera_jewellery o poliruot bandei? Nurūkštintas sidabras būna pabaltavęs, paskui nupoliravus viskas būna ok.
QUOTE(katėsakis @ 2012 03 29, 09:57)
agnera_jewellery o poliruot bandei? Nurūkštintas sidabras būna pabaltavęs, paskui nupoliravus viskas būna ok.
dabar dar durnesnis klausimas

o poliruoti galima su vailoku ir kazkokia poliravimo pasta?

nu tai tap, šiaip nuo gaminio priklauso su kuo jį poliruot ir tų pastų ten būna skirtingų. Jei labai smulkus darbelis tai aš poliruoju jį tik su mažom galvutėm ant dremelio, o ten jų visokiu būna, guminių, medvilninių, su šereliais kažkokio gyvūno, tada galima visus kampučius gražiai išpoliruot.