QUOTE(ievulis @ 2006 04 07, 10:40)
Sveiki, ruošiamės pirkti butą Pašilaičiuose, kuriuos stato progresyvios investicijos. Gal yra jau kaimynų, atsiliepkite, būtų smagu paplepėti, pasidalinti džiaugsmais ir rūpestėliais. Ar esate patenkinti šia firma?
Aš gyvenu netoli ir stebiu tas statybas. Galiu pasakyti vieną blogą dalyką: nuosavi namai esantys link vakarinio greitkelio kūrena židinius tai kai rytais atsikeli matai kaip atslenka dūmai nuo tos puses, taip pat yra ir kvapas.
O apie pačią bendrovę nieko negaliu pasakyt.
P.S. jie šiuo metu išmontuoja kraną turbūt greitai perstatys statyti korpusui A.
Mūsų langai išeis į Justiniškių gatvės pusę. Bet jei jausis kvapas, tai manau nesvarbu, vistiek užuosim. Bet jei rimtai, su tėvais gyvenau nuosavų namų kvartale, visi žiemą kūrenosi kaip kas išmanė, kas malkomis, kas anglimis, kas dujomis, įvairūs dūmai iš kaimynų kaminų ėjo, bet, kad kvapas maišytų, tiesiog nepamenu, jokio kvapo nejausdavau, o gal buvau pripratusi. Kvapai atsirasdavo tik tada, kai pavasarį visi pernykščius lapus degindavo, bet tai buvo kelių valandų reikalas. Manau, kad per daug dėl tų dūmų nerimauti nereikia, jei taip būtų blogai, tai pirmiausia bėgtų nuosavų namų gyventojai, bet jie gyvena ir džiaugiasi.
Vaizdas man nebuvo pirmoje vietoje, svarbiausia, kad nestovėtų namas prieš mano langus už kelių metrų ir kad nereikėtų žiūrėti ką kaimynai veikia. Ir man pasisekė, nes kiti statomi namai bus labiau į šoną ir matysiu gatvę bei pievą už gatvės. Jei būčiau norėjusi vaizdo, rinkčiaus kitą rajoną, o dabar žiūrėjau į praktiškumą - darželius, mokyklas, stoteles, parduotuves ir tt. Ir tas man buvo svarbiausia. Dar imponavo tai, kad namas mūrinis, penkiaaukštis. O kas žiūrės į kitą pusę irgi nebus per daug gražaus vaizdo, nes žada į tą pusę vykdyti statybas, ties greitkelį ir žmogus nežinai, kas po kelių metų vyks po tavo langais.
QUOTE(ievulis @ 2006 04 10, 20:33)
Vaizdas man nebuvo pirmoje vietoje, svarbiausia, kad nestovėtų namas prieš mano langus už kelių metrų ir kad nereikėtų žiūrėti ką kaimynai veikia. Ir man pasisekė, nes kiti statomi namai bus labiau į šoną ir matysiu gatvę bei pievą už gatvės. Jei būčiau norėjusi vaizdo, rinkčiaus kitą rajoną, o dabar žiūrėjau į praktiškumą - darželius, mokyklas, stoteles, parduotuves ir tt. Ir tas man buvo svarbiausia. Dar imponavo tai, kad namas mūrinis, penkiaaukštis. O kas žiūrės į kitą pusę irgi nebus per daug gražaus vaizdo, nes žada į tą pusę vykdyti statybas, ties greitkelį ir žmogus nežinai, kas po kelių metų vyks po tavo langais.
Na jei dėl infrastruktūros, tai Pašilaičiuose jos netrūksta. Beje dabartinė rusiška A. Pūškino vid.m. bus pertvarkyta į Gabijos pagrindinę(lietuvių kalba)
O kur yra ta rusiška Puškino mokykla, ar tik ne už kelio, būtų smagu, jei vaikui tereiktų pereiti gatvę. Aš buvau suplanavusi vaiką leisti į Biržiškos gimnaziją Justiniškėse, girdėjau, kad geras paruošimas, be to netoli, tik kelios stotelės. Pradinę mokyklėlę irgi žiūriu Justiniškėse, nužiūrėjau šalia Justinuko darželio, ten pažįstami leidžia savo dukrą ir yra patenkinti, nors gyvena Pilaitėje. Mums būtų arčiau vežioti vaiką nei pažįstamiems, be to pakeliui į darbą tektų važiuoti. Žodžiu jei viskas susiklostytų kaip suplanavom su vyru, tai būtų liuks.
QUOTE(ievulis @ 2006 04 11, 10:09)
O kur yra ta rusiška Puškino mokykla, ar tik ne už kelio, būtų smagu, jei vaikui tereiktų pereiti gatvę. Aš buvau suplanavusi vaiką leisti į Biržiškos gimnaziją Justiniškėse, girdėjau, kad geras paruošimas, be to netoli, tik kelios stotelės. Pradinę mokyklėlę irgi žiūriu Justiniškėse, nužiūrėjau šalia Justinuko darželio, ten pažįstami leidžia savo dukrą ir yra patenkinti, nors gyvena Pilaitėje. Mums būtų arčiau vežioti vaiką nei pažįstamiems, be to pakeliui į darbą tektų važiuoti. Žodžiu jei viskas susiklostytų kaip suplanavom su vyru, tai būtų liuks.
Taip, Puškino mokykla yra kitoje Justiniškių gatvės pusėje, negu "Vip Šilaičiai".
O dėl darželių, tai netoli yra "Aušros" darželis lyg ir neblogas.
QUOTE(ievulis @ 2006 04 07, 10:40)
Sveiki, ruošiamės pirkti butą Pašilaičiuose, kuriuos stato progresyvios investicijos. Gal yra jau kaimynų, atsiliepkite, būtų smagu paplepėti, pasidalinti džiaugsmais ir rūpestėliais. Ar esate patenkinti šia firma?
laba, esu siek tiek nusimananti sioje srityje, taigi noreciau patarti pasidometi pries perkant busta siais klausimais: vidiniu sienu storiu(pertvaru tarp kambariu(del garso izoliacijos) ir skirianciomis laiptine nuo gyvanamuju patalpu). del ko, nes daug pazistamu nusipirke naujos statybos bustus kencia del nesibaigianciu problemu del garso izoliacijos(statybininkai megsta pachalturinti), juk nesinori girdet apie ka kalba tavo kaimynas. taip pat gal pasirodys keista bet buna kad ir naujuose namuose pradeda eizet sienos.dabartiniai statytojai stengias kuo labiau sutaupyti, o kiek domejaus vip silaiciai parduodami statytojo kainomis, taip kad reiktu gerai pamastyti del busto kokybes. juolab kad augant pasiulai gali kristi miegmuosiuose rajonuose statomu butu kainos.
Garso izoliacija nemanau, kad bus ideali. Visų mūsų draugų naujuose butuose, nesvarbu kas statė ir kada, vyrauja ši problema, tik pas vienus garsiau, pas kitus tyliau girdisi kaimynų balsai, nuleidžiamo tualeto vanduo ir tt. Bet šie butai nėra parduodami taip pigiai kaip pvz. rangos ar luido, mums finansiškai būtų pigiau atsėję nusipirkti pastarųjų firmų butus nei progresyvių investicijų. Pirkdama pasidomėjau kas vadovauja statyboms, koks projektų vadovas (per pažįstamus, o ne firmoje). Pati esu susidūrusi su nauja statyba kaip darbuotoja, tad puikiai žinau, kokių tik bėdų nebūna. O dėl kainų tu gali būti teisi, nemanau, kad vėliau mūsų butai bus super vertingi, bet kažkur reikia gyventi, juolab, kad dviejų kambarių butas man tik bus tarpinė stotelė perkant trijų kambarių, bet tai dar tik ateitis. Pirma reikia nusipirkti šį butelį.