Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

QUOTE(aukseklaipeda @ 2012 04 05, 13:44)
smile.gif Tvarkiau namus ir knygu lentynoje radau senai skaityta knygele "hiperaktyvus ar labai gabus". Prisedau ir...praleidau prie jos valanda. Gera knyga reikia tureti namuose, ja kiekvienu amziaus laikotarpiu suvoki vis kitaip. Ir kartais net baisu pasidaro, kai neidemiai tu ja skaitei ir visa, kas parasyta tau buvo panoseje, ieskojai savais keliais, kol suradai. Noriu pasidalinti nuotrupomis is jos....
Sioje knygoje hiperaktyvus vaikai tapatinami su indigo vaikais.

Vien ta Jūsų trumpa ištrauka man patiko...Reiks ieškoti nusipirkti šitą knygą...
Atsakyti
smile.gif kazi ar ja berasi. blush2.gif bibliotekoj nebent.
Atsakyti
Laimės kupinos aruodos džiaugsmo ir kantrybės klodus lai atneš Vėlykos šventos su margučiais atridentos. Su Šv. Vėlykom
Atsakyti
Labas rytas. kaip jus , mamos? Kaip jusu vaikuciai?
Mums jau linksmybes prasidejo cray.gif cry.gif cry.gif Darzely aukletoja nuolat pabrezia, jog mano vaikas negali buti tarp vaiku. Kuo vaikuciu grupeje daugiau, tuo su juo sunkiau. jis tampa agresyvus. Jis dar aukstas ir stiprus, tai kitus kaip stums... Siandien jau viena mama man issake... Ji vakar mate, kaip Ilja stume vaika ir vaikas kaip skrido.. 5 cm ir butu i spintele. Tuomet be ligogines neapsieitu. cry.gif cry.gif Ir akletojos apie tokius ivykius man nekarta sake. Tai si mama man jau grasino, jog ne duok D, jis palies jos dukrele.. cry.gif cry.gif
Bet as nemanau, kad sedejimas su vaiku namuose gera iseitis. Kaip reaguoti? ka daryti? cry.gif
Atsakyti
Perskaiciau labai idomia Ludwig Koneberg knyga ("Das bewegte Gehirn"). Knyga turejo labai gerus skaitytoju iverinimus, nes daugeliui vaiku padejo iveikti mokymosi problemas, pasikeite ju elgesys.
Vaikamas ir suaugusiems, turintiems sunkumu moksle, issiskiriantiems savo blogu elgesiu ir su kt. problemomis, buna nepankamai issivysciusios ar uzblokuotos smegenu kai kurios dalys. Tam zmones turi pereiti visas 7 evoliucijos stadijas:
1. Zuvis 2. Amfibija ( buozgalviai ) 3. Roplys ( Krokodilas) 4. Zinduolis 5. Bezdione 6. Pirmyksciai zmones 7. Siuolaikiniai zmones.
L. Koneberg jau nuo 1990 m. apmoko savo ikurtame institute pedagogus sio metodo. Jie, stebedami ir bendraudami su vaiku, nustato, kuri evoliucijos stadija pas ji neissivysciusi. Tada vaikas kelias savaites turi daryti pratimus, kur pamegdzioja zuvi arba amfibija, ropli ir t.t. Knygoje pateikti klausimai, pagal kuriuos galima paciam nustatyti ta stadija ir atlikti pratimus.
Suprantu, kad skamba neiprastai, bet paskaicius knyga, norisi tiketi.
Gal esate kas apie tai girdeje?
Mes su vaiku vakar pradejome tuos pratimus.

Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2012 04 17, 10:46)
Mums jau linksmybes prasidejo  cray.gif  cry.gif  cry.gif  Darzely aukletoja nuolat pabrezia, jog mano vaikas negali buti tarp vaiku. Kuo vaikuciu grupeje daugiau, tuo su juo sunkiau. jis tampa agresyvus. Jis dar aukstas ir stiprus, tai kitus kaip stums... Siandien jau viena mama man issake... Ji vakar mate, kaip Ilja stume vaika ir vaikas kaip skrido.. 5 cm ir butu i spintele. Tuomet be ligogines neapsieitu.  cry.gif  cry.gif  Ir akletojos apie tokius ivykius man nekarta sake. Tai si mama man jau grasino, jog ne duok D, jis palies jos dukrele.. cry.gif  cry.gif 
Bet as nemanau, kad sedejimas su vaiku namuose gera iseitis. Kaip reaguoti? ka daryti?  cry.gif

Labas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tikrai tave suprantu console.gif ir uzjauciu. mes irgi dabar turim sunkumu su agresija unsure.gif kai susinervina iskart pasidaro agresyvus box.gif as matau kad taip jis bando pasipriesint, isreiskia negatyves emocijas - tai dirbam, neuzsiciklinu ties tuo, raminu, bandau parodyt kaip kitaip galima reaguot ar isreikst nepasitenkinima..
Tiesa darzelyje niekas nesiskunde, kai paklausiau tai atsake kad kai kas nors tokio atsitinka iskart ta situacija ir sprendzia, viskas kontroliuojama.

O kaip jusu darzelio aukletojos bando spresti tokias situacijas, kokiu veiksmu imasi, nes pvz jei tik nubaudzia - tai agresija tik padideja. Aukletojos kaip tik turetu padeti vaikui pritapti gruoeje, parodyti kaip funkcionuoti..
sekmes jums mirksiukas.gif
Atsakyti
Deja, bet tokiems vaikams darzelis BUTINAs doh.gif reiketu mazos grupes, nes jie pavargsta nuo zmoniu kiekio emociskai, ir tada pasidaro agresyvus, nevaldomi, nes jie PAVARGE ir jauciasi nesaugiai verysad.gif Venas is budu (del ko mes veziojome per puse meisto i darzeli) baseinas, vaikas eidavo 3kart per savaite i baseina ir vanduo unimdavo emocini nuovargi, t.y. jis lengviau isbudavo ta laika darzelyje..tiesa dar jo gynybine reakcija buvo miegas..miegodavo po 3 valandas doh.gif
Aukletojos NORAs padeti, cia turetu buti didelis +..aisku sunku, jei grupeje 26 vaikai ir dar turi noreti padeti vaikui, t.y. sugebeti spresti situacijas, ne baudimu, o saksyim, "manipuliuoti" vaiko stipriomis pusemis.
Maniski viena aukeltoja ismoke bartis biggrin.gif tai jis vietoj musimosi moralus skaitydavo lotuliukas.gif bet tada budavo aisku, kad tie vaikai, kur ji erzindavo, tyciodavosi, bandydavo ji isprovokuoti, kad jis liktu kaltu..o cia gaudavo lavina zodziu doh.gif biggrin.gif dar bandydavo maniski padaryti atsakingu uz tvarkyma, stalo dengma ir pan. kai vaiko energija nukreipta kazkokiu tikslu, kur jis jauciasi svarbus, motyvuotas, jis jos nepanaudos agresijai, jis raminsis nuo veiklos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2012 04 17, 10:46)
Mums jau linksmybes prasidejo  cray.gif  cry.gif  cry.gif  Darzely aukletoja nuolat pabrezia, jog mano vaikas negali buti tarp vaiku. Kuo vaikuciu grupeje daugiau, tuo su juo sunkiau. jis tampa agresyvus. Jis dar aukstas ir stiprus, tai kitus kaip stums... Siandien jau viena mama man issake... Ji vakar mate, kaip Ilja stume vaika ir vaikas kaip skrido.. 5 cm ir butu i spintele. Tuomet be ligogines neapsieitu.  cry.gif  cry.gif  Ir akletojos apie tokius ivykius man nekarta sake. Tai si mama man jau grasino, jog ne duok D, jis palies jos dukrele.. cry.gif  cry.gif 
Bet as nemanau, kad sedejimas su vaiku namuose gera iseitis. Kaip reaguoti? ka daryti?  cry.gif

O as pasiulyciau ukiska, paprasta ir ne visai beverti sprendima. Vaika pervesti i vyresne grupe. Tokia, kur jis atitiktu fizinius duomenis. Jei vaikas bus vyresneje grupeje, tu labai daug islosi, nes jis protiskai vystysis zymiai daugiau, fiziskai ji staigiai pastatys i vieta vaikai. Taip jis ismoks, kad yra ne visagalis, o reikia taikstytis.
Ir nezaisciau su jokiomis aukletojomis, neprasyciau jokios pagalbos. Pasidaryciau prezenta ir tiesiai pas pavaduotoja, direktore. Draugiskai pasikalbeciau, paprasyciau pagalbos. Nei taves tos aukletojos tada nervins, nes bijos valdzios. Ir pervedima i vyresne grupe lengviau isspres. O jei prasysi aukletoju pervesti, tai bus tik pletkai ir nervu tampymas.
Na bet tavo vaikas, tavo gyvenimas, tau spresti.
Atsakyti
QUOTE(*Pavasare* @ 2012 04 17, 11:19)
Perskaiciau labai idomia Ludwig Koneberg knyga ("Das bewegte Gehirn"). Knyga turejo labai gerus skaitytoju iverinimus, nes daugeliui vaiku padejo iveikti mokymosi problemas, pasikeite ju elgesys.
Vaikamas ir suaugusiems, turintiems sunkumu moksle, issiskiriantiems savo blogu elgesiu ir su kt. problemomis, buna nepankamai issivysciusios ar uzblokuotos smegenu  kai kurios dalys.  Tam zmones turi pereiti visas 7 evoliucijos stadijas:
1. Zuvis  2. Amfibija ( buozgalviai )  3. Roplys ( Krokodilas)  4. Zinduolis  5. Bezdione  6. Pirmyksciai zmones  7. Siuolaikiniai zmones.
L. Koneberg jau nuo 1990 m. apmoko savo ikurtame institute pedagogus sio metodo. Jie, stebedami ir bendraudami su vaiku, nustato, kuri evoliucijos stadija pas ji neissivysciusi. Tada vaikas kelias savaites turi daryti pratimus, kur pamegdzioja zuvi arba amfibija, ropli ir t.t.  Knygoje pateikti klausimai, pagal kuriuos galima paciam nustatyti ta stadija ir atlikti pratimus.
Suprantu, kad skamba neiprastai, bet paskaicius knyga, norisi tiketi.
Gal esate kas apie tai girdeje?
Mes su vaiku vakar pradejome tuos pratimus.

Sveika 4u.gif
Noriu atsiliepti i tavo zinute. Ar kada skaitei apie neuropsichologine sensomotorine kuno korekcija?Tai taip pat pratimu ciklas. Ten tik ne evolucijos stadijos o devyni men kaip kad vystosi vaikas pilve, tik cia ne su vaiko elgesiu susije bet del demesio sutrikimu ir hiperaktyvumo. Labai sudomino si knyga"Das bewegte Gehirn" nes vaikas taip pat turi daug elgesio problemu. Noriu taves paklausti kur gauti sia knyga ir ar ji vokieciu kalba gal yra isversta i lietuviu. Pasidalink kaip sekasi daryti vaikui pratimus ar jie labai sunkus, nes maniskis sportuoja jau 6 men kiekviena diena ir galas mankstu bus tik vasaros pabaigoje. Tada ir as atsipusiu smile.gif
P.S. dar klausimukas o kiek trunka si manksta?
Atsakyti
QUOTE(xariuxa @ 2012 04 21, 11:29)
Sveika  4u.gif
Noriu atsiliepti i tavo zinute. Ar kada skaitei apie neuropsichologine sensomotorine kuno korekcija?Tai taip pat pratimu ciklas. Ten tik ne evolucijos stadijos o devyni men kaip kad vystosi vaikas pilve, tik cia ne su vaiko elgesiu susije bet del demesio sutrikimu ir hiperaktyvumo. Labai sudomino si knyga"Das bewegte Gehirn" nes vaikas taip pat turi daug elgesio problemu. Noriu taves paklausti kur gauti sia knyga ir ar ji vokieciu kalba gal yra isversta i lietuviu. Pasidalink kaip sekasi daryti vaikui pratimus ar jie labai sunkus, nes maniskis sportuoja jau 6 men kiekviena diena ir galas mankstu bus tik vasaros pabaigoje. Tada ir as atsipusiu  smile.gif
P.S. dar klausimukas o kiek trunka si manksta?

As gal netiksliai parasiau, bet sie pratimai ypac ir skirti hiperaktyviems vaikams su demesio sutrikimu ir kt. mokymosi problemomis ( pvz. disleksija ).
Apie neuropsichologine sensomotorine kuno korekcija dar neskaiciau smile.gif .
Neradau L. Koneberg knygu liet. kalba, net jo bescelerio "Kinesiologija vaikams" ( labai idomi ir praktiska knyga ).
Manksta galima padaryti labai greitai, bet geriau po kelis kartus per diena. Pratimai gana neiprasti ( ir as juos "turiu" daryti doh.gif ). Zuvis - gulint ant pilvo, rankas prispaudus prie sonu, akys ziuri i prieki, ritinetis ant grindu pirmyn ir atgal ant sonu. Amfibja - sliauzioti nejudinant koju, tik ranku pagalba, galva nesisukineja, pilvas ant grindu. Krokodilas - pilvas dar ant grindu, bet sliauziama jau ranku ir koju pagalba ( tiesiant i prieki desine ranka, kartu tiesiama ir kaire koja ir atvirksciai ). Zinduolis - pilvas jau pakeltas nuo grindu, galva judri. Bezdzione - sokinejimas, krykstavimas, blusinejimas vienam kito biggrin.gif . Pirmystis zmogus - pirmoji kalba, jega, sokis.
Nezinau, kiek ilgai cia mums gausis tuos pratimus daryti g.gif
As jau perskaiciau kruvas knygu, beieskodama budu, galinciu padeti hiperaktyviems ADHS vaikams, bet dar neradau tikrojo. Dar noreciau isbandyti kinesiologinius pratimus ir akupresura.
http://www.youtube.c...h?v=Nn2NgCFrgYY
Atsakyti
Labas vakaras
Siandien saulute taip garziai silde zeme, tik kad man sirdyje nelabai silta stengiames su dickiu sportuojame kiekviena diena sekasi antras trimestras sunkiau tas pats pavasaris sunui sildo galva, sunkiau sekasi susikaupti darant pratimus doh.gif uztrunku kasdien daugiau nei 2 valandas o ir man paciai maziukas mano jau ropoti pradejo tai as su juo ant ranku priziuriu dicki doh.gif Zodziu labai pavargau, nelabai megstu skustis tik noriu pasidziaugti akivaizdziais vyresnelio rezultatais labai sumazejo jautrumas, paskutinis isterikos priepolis klasejo buvo sausio men visiskais nustojo slapintis i lova nuo mankstu pirmo men ir pagaliau vaiko saviverte pradejo augti. rolleyes.gif as pati neatsistebiu jog maniskis kuris sukaupdavo demesi max pusvalandziui dabar sportuojant istveria daugiau nei 2 valandas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xariuxa @ 2012 04 24, 21:59)
pasidziaugti akivaizdziais vyresnelio rezultatais labai sumazejo jautrumas, paskutinis isterikos priepolis klasejo buvo sausio men visiskais nustojo slapintis i lova nuo mankstu  pirmo men ir pagaliau vaiko saviverte pradejo augti.  rolleyes.gif as pati neatsistebiu jog maniskis kuris sukaupdavo demesi max pusvalandziui dabar sportuojant istveria daugiau nei 2 valandas  smile.gif

thumbup.gif
Bandziau ir as ieskoti, kaip atrodo tie pratimai, tai radau tik tiek:
http://www.youtube.c...feature=related
Ar tai tie patys?
Atsakyti