Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

QUOTE(MATERIALISTĖ @ 2012 06 18, 20:17)
Ačiū, kad atsiliepėt
Į Druskininkų "Saulutę" važiuosim. Jau 5 kartą.
Žinau, kad judėjimas naudingas. Tik kartais aš matau, kad ji juda juda juda, pervargsta, tada prasideda nesąmonės - pati nesupranta, kad yra pervargus, reikia tempte tempt pailsėtų... o tada vėl isterijos.
Šiaip, esu skaičius, kad hiperaktyvumas paveldimas. Įdomu, kaip tai nustatoma? Tiesiog vizualiai, ar daromi kažkokie genetiniai tyrimai?

reikia padaryti tikslinga judėjima, nes tas betikslis judėjimas vargina ir tave ir tavo vaika. sakykime žaiskite futbola su taisyklėmis. viena karta tu stovi vartuosi kita karta ji, ir t.t. kartu sugalvoti taisykles.
manau Lietuvoje vizuoliai nustato paveldimuma. mano atveju mano vaikas paveldėjo iš manęs. nereikia nei tyrimų ir taip matosi, kad abu su vaiku esame nupuše lotuliukas.gif tik mažoji stabdo judėjima nes ji gerokai lėtesnė, tai ir gyvenimas lėtėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 06 18, 21:32)
reikia padaryti tikslinga judėjima, nes tas betikslis judėjimas vargina ir tave ir tavo vaika. sakykime žaiskite futbola su taisyklėmis. viena karta tu stovi vartuosi kita karta ji, ir t.t. kartu sugalvoti taisykles.
manau Lietuvoje vizuoliai nustato paveldimuma. mano atveju mano vaikas paveldėjo iš manęs. nereikia nei tyrimų ir taip matosi, kad abu su vaiku esame nupuše lotuliukas.gif tik mažoji stabdo judėjima nes ji gerokai lėtesnė, tai ir gyvenimas lėtėja biggrin.gif

Matai, aš save prie "flegmų" priskirčiau lotuliukas.gif tai man dar sunkiau...
Taip... betikslis judėjimas... Šiandien laukėm prie registratūros poliklinikoje, šalia mergaitė irgi SĖDĖJO. Ji tai sėdėjo, o manoji bandė visus sėdėjimo ant kėdės būdus - ir normaliai, ir atvirkščiai, ir ant galvos būtų pabandžius, nu bet jau čia aš įsikišau...
Atsakyti
QUOTE(MATERIALISTĖ @ 2012 06 18, 21:00)
Matai, aš save prie "flegmų" priskirčiau lotuliukas.gif  tai man dar sunkiau...
Taip... betikslis judėjimas... Šiandien laukėm prie registratūros poliklinikoje, šalia mergaitė irgi SĖDĖJO. Ji tai sėdėjo, o manoji bandė visus sėdėjimo ant kėdės būdus - ir normaliai, ir atvirkščiai, ir ant galvos būtų pabandžius, nu bet jau čia aš įsikišau...

aš leisdavau tiek, kad netrugdytų kitiems, nes žinau, kad jiems svarbu judėjimas, nes tas pats, kas mus lieptų rašyt be rankų. man gal lengviau, nes aš žinau, ką mano vaikas išgyvena jam sunkiau yra nei man buvo. visus pkampius apžiūrėdavome, žodžiu taip, kad vaiko nedirgintų ir kitų neerzintų, bet visko nutinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 06 08, 20:39)
Sveikos,
taigi 13 diena dičkis išvyksta į sanatorija, palangoje gintaras. galiu pasakyti ligonių kasai užtenka jei yra parašyta diagnozė F90.0 ir gavom 22 dienas sanatorijos.

sakykit, o kaip ten patekti? Gauti is gydytojo siuntima ir patiems skambineti i sanatorija del datos, del vietu???
Mums 3 metukai, paziurejau, jog is Raidos centro mums viena is dianoziu F90.0
Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2012 06 18, 23:06)
sakykit, o kaip ten patekti? Gauti is gydytojo siuntima ir patiems skambineti i sanatorija del datos, del vietu???
Mums 3 metukai, paziurejau, jog is Raidos centro mums viena is dianoziu F90.0

pirma turit šeimos gydytojos paklausti dėl sanatorijos, ji turi pasidomėti ir jus užregistruoti, nes su mažais vaikais vietų mažai yra. pastato jus į eile, tada artėjant eilei turės jus siust pas neurologa ir rebilitologa jie surašo ks priklauso sanatorijaj ir vykstate ten. jei saks kad nepriklauso eikte į ligonių kasas jums tikrai patvirtins, kad priklauso, nes iš visko išrinko F90.0 ir gavome 22 diena Palangos Gintare.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 06 19, 07:55)
pirma turit šeimos gydytojos paklausti dėl sanatorijos, ji turi pasidomėti ir jus užregistruoti, nes su mažais vaikais vietų mažai yra. pastato jus į eile, tada artėjant eilei turės jus siust pas neurologa ir rebilitologa jie surašo ks priklauso sanatorijaj ir vykstate ten. jei saks kad nepriklauso eikte į ligonių kasas jums tikrai patvirtins, kad priklauso, nes iš visko išrinko F90.0 ir gavome 22 diena Palangos Gintare.

Dekoju uz atsakyma
Papildyta:
QUOTE(jelenastud @ 2012 06 19, 20:22)
Dekoju uz atsakyma

sakykit, tam kad patekti i gintara vasara, tai kada reiketu kreiptis del registravimo i eile? Ar man dabar tai daryti, ar jau tik kitais metais? Eiles turbut didziules.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2012 06 19, 21:24)
Dekoju uz atsakyma
Papildyta:
sakykit, tam kad patekti i gintara vasara, tai kada reiketu kreiptis del registravimo i eile? Ar man dabar tai daryti, ar jau tik kitais metais? Eiles turbut didziules..  unsure.gif

užklauskit gydytojos, bet intike jau mačiau vietų nėr, o va nuo 12 metų kai vieni ūna vaikai dar vietų yra. mes pradėjome tvarkytis nuo kovo mėnesio, o gavome birželio 13 dienai.
Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2012 06 19, 22:24)
Dekoju uz atsakyma
Papildyta:
sakykit, tam kad patekti i gintara vasara, tai kada reiketu kreiptis del registravimo i eile? Ar man dabar tai daryti, ar jau tik kitais metais? Eiles turbut didziules..  unsure.gif

jame vasara daktaru vaikai ilsisi. Nemokama stovykla su proceduromis.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
kaip gyvena mūsų hiperiukai vasara g.gif
mes hmmm esame psichologės paieškoje ir naujos mokyklos laukime.

turiu klausimas gal kas patartų mano 13 mečiui dičkiui vitaminų su žuvies taukais ir omega 3-6-9 g.gif jau galiu ir didesniam ieškotis, tik kokius, gal kas patars gal iš iherb yra kas naudingo. g.gif
Atsakyti
Pas mus dabar labai akcentuojamas teigiamo vyresnio draugo vaidmuo.
Tiesiog noriu pasidalinti savo pastebejimais. Mano sunus dabar turi metais vyresni drauga, kuris labai rimtai sportuoja, galvoja apie ateiti ir ...labai rupi panelytes, isvaizda.
Mano nevaleika, kad leisciau draugui namie nakvoti dabar visada tvarko savo kambari, zino, kur stos po 10 klases, labai puosiasi, prausiasi. Tik ....sportuoti tingi.
labai padeda arbatpiningiai. Beveik nebeturime problemu.
Tik...zinoma....Cia tiesiog dabar vasara ir gal viskas pasikeis, kai prasides mokslo metai.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2012 08 11, 17:35)
Pas mus dabar labai akcentuojamas teigiamo vyresnio draugo vaidmuo.
Tiesiog noriu pasidalinti savo pastebejimais. Mano sunus dabar turi metais vyresni drauga, kuris labai rimtai sportuoja, galvoja apie ateiti ir ...labai rupi panelytes, isvaizda.
Mano nevaleika, kad leisciau draugui namie nakvoti dabar visada tvarko savo kambari, zino, kur stos po 10 klases, labai puosiasi, prausiasi. Tik ....sportuoti tingi.
labai padeda arbatpiningiai. Beveik nebeturime problemu.
Tik...zinoma....Cia tiesiog dabar vasara ir gal viskas pasikeis, kai prasides mokslo metai.

taip vyresnis draugas ar draugė padeda.
arbatpinigiai ne, nes nesuvokia ar daug ar mažai nors puikiai moka skaičiuoti.
sportuoti labai labai nori, bet bijo, kad visur nesuspės, vis dar pykstamės su laiko suvokimu.
laukia nauja mokykla ir bijo. žodžiu baimės pilnos kelnės doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

Roga, kaip Jūsų sūnui praėjo sanatorija? Ar išbuvo vienas? Mano vaikas yra Aspergeris ir pagal tą diagnozę sanatorijos negauna, bet tik dabar susivokiau paskaičius, kad mes galim gauti sanatoriją pagal dar vieną diagnozę F90. Tik šiemet jau per vėlu, reiks bandyt tvarkytis kitais metais. Tik nežinau kaip ten priima 8 mečius? Su mamomis? Vieno jo paleisti negalėčiau ne dėl hiperaktyvumo, bet AS. Dėl tos problemos jis gali gyventi kamabryje tik su pažįstamu žmogumi.
Ir įdomu, kokiu adresu galima pažiūrėti kiek tų vietų liko laisvų ax.gif
Atsakyti