Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

Ne vaikas blogas, o jos elegesys yra varginantis ir trukdantis. Siulyciau i VRC nueiti, o kol ten pateltumet labai aisku rezima vaikui nustatyto, keltis, miegoti anksti, butinai gerai vedintam kambaryje, butinai pries nakti pasivaikscioti...su mokytojais atskira kalba
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 01 02, 20:49)
Ne vaikas blogas, o jos elegesys yra varginantis ir trukdantis. Siulyciau i VRC nueiti, o kol ten pateltumet labai aisku rezima vaikui nustatyto, keltis, miegoti anksti, butinai gerai vedintam kambaryje, butinai pries nakti pasivaikscioti...su mokytojais atskira kalba

Tame ir esmė, kad jai per diena būna 2 arba 3 treniruotes,, kiti bureliai ( ji savo noru juos lanko), bet gryzusi vistiek turi jegu, jai po 3 treniruociu gryzta siulau pasivaiksciot, tai su malonumu eina, laksto, nesamones daro. Zodziu jauciasi lyg nieko nebutu buve, nei treniruociu nieko.
Atsakyti
QUOTE(2009ramune @ 2013 01 02, 15:24)
Sveiki,

žodžiu visi mokytojai sako, kad mano vaikas yra labai blogas vaikas, nes nuolatos juda, šokinėja, negali nusėdėti vietoje, pastoviai ką nors veikia, kad šneka be sustojimo. Biologijos mokytoja net sako visai klasei iškur ji turi tiek energijos. Visi sako, kad niekada nesusikaupia. Visos mokytojos, ypač anglų pyksta, vos tik sukrutina kojas pradeda rėkti, kad nors vieną minutę pasedėtų ramiai, ir galvoja, kad taip ji daro specialiai. Nes sakė, kad dabar per kiekvieną mokytojų susirinkimą tik ir šneka apie mano mergaitę, kokia bloga yra ir t.t. Ką man daryti? Kas jai yra?  verysad.gif

Kai perskaičiau tavo pasisakymą, tai prisiminiau save vaikystėje, kai man į pažymių knygelę rašydavo pastabas, kad pas mane sėdynėje adatų prismaigstyta, tada keliavau po visą klasę per suolus, ta prasme vis sodindavo su skirtingais vaikais, nes galvojo kad koks nors vaikas mane sutramdys, galiausiai pasodino į priekį visiškai vieną, kad neturėčiau galimybės blaškytis. Dabar univere nekenčiu sėdėti priekyje, nors ir nedažlibinu ką rašo lentoje:))) Šiaip man padėjo lengvosios atletikos bei komandinio žaidimo treniruotės, treniravausi iškarto dvi, tada viskas labai pagerėjo ir mokslai ir dėmesys, nes tiesiog išsikraudavau juodai, bet labiausiai patiko komandinis žaidimas nes buvo tikslas ir paskui dar užsispyrimas padėjo, tad manau, bandyk tą patį savo mergaitei pritaikyti, be to lb svarbus moralinis palaikymas kas kvailai tau beskambėtų, kad jos gyvenime nutiko. Tokie paaugliai visada turi autoritetą išsiaiškink kas tai, tada labiau galėsi suprasti savo vaiko poreikius.
Papildyta:
QUOTE(2009ramune @ 2013 01 03, 11:10)
Tame ir esmė, kad jai per diena būna 2 arba 3 treniruotes,, kiti bureliai ( ji savo noru juos lanko), bet gryzusi vistiek turi jegu, jai po 3 treniruociu gryzta siulau pasivaiksciot, tai su malonumu eina, laksto, nesamones daro. Zodziu jauciasi lyg nieko nebutu buve, nei treniruociu nieko.

Na būreliai yra būreliai, dažniausiai tokiems vaikams yra per silpni krūviai, kurie standartiškai yra užduodami standartiniams vaikams, tad manau reikėtų kur rimčiau pasidomėti apie iškrovą, ten kur jau profesionalus moko.
Atsakyti

Na būreliai yra būreliai, dažniausiai tokiems vaikams yra per silpni krūviai, kurie standartiškai yra užduodami standartiniams vaikams, tad manau reikėtų kur rimčiau pasidomėti apie iškrovą, ten kur jau profesionalus moko.
[/quote]

Na taip, bet nepasakyciau, kad labai mazai lanko:
sokius, rankini, astronomija, chora, gitara, daile, psichologija, gimnastika. Negi daugiau kazko reikia? nespeja mokytis tada
Atsakyti
Pasiskaityk apie nerimastinga vaika, gal ten rasi atsakyma.
Gal mergaite ir hiperaktyvi, bet jau geriau, kad ji butu nerimastinga. Pozymiai panasus, bet tik hiperiukui labai sunku kuo padeti, o su nerimastingu vaiku galima padaryti labai daug.
Paprasciau, tai as cia matau labai isistempusi vaika. Nezinau ar as noreciau taip aktyviai gyventi, kaip tavo mergaite. Manau, kad jai tiesiog kruvis per didelis ir ji nespeja tiesiog pailseti ramumoje.
Darbe mes su vaikais mokomes isgirsti tyla, klausomes pries miega relaksacines muzikos.
Galvoju, kad bureliu vaikas daugiu daugiausia turi tureti du. Pirmas- kuris patinka, kitas - kuris naudingas. Priedo mokykla.
Be bureliu ir mokyklos, kiemo, ji dar turi tureti salygas kazkur ismokti nusiraminti. Jei paciai neisena jos to pamokyti, galu gale surask jogos ar bent jau teisingo kvepavimo uzsiemimus.
Atsakyti
labai aciu uz patarimus visiems, tikiuosi pades
Atsakyti
Puiki išsami diskusija šia tema rusų kalba

Гиперактивность детей. Отклонение или норма?
Atsakyti
Gal kas galite pasiulyti lengvai skaitoma, su pavyzdziais knyga apie vaiku ribas.
Atsakyti
Laba. Aš ir vėl čia ... Nebežiau, kaip su vaiku bereikia šnekėtis..Nei geruoju nei bloguoju.. Jau ir vaiko tėvui skambinui, kad padėtų, pasikalbėtų. Nepadeda.. Per pamokas nedirba, tik guli dažniausiai, iš pamokų bėga. Namų darbų ruošimas irgi tragedija. Nėra durnas, bet tas nenoriu, nedarysiu, daryk pati, man tas pats.. jau iš kantrybės veda.. Atjungiau tv, kompiuteris uždraustas, biblioteka taip pat... Sakiau turės abu po darbą - sūnus grindis prasiurbliuot, mažoji indus šluostys.. Iš pradžių darė. Dabar ne. pasako nenoriu o kodėl aš turiu , ir visa kalba. Su mažaja bėdos nėra. Jau ir tėvui vaiką ketinu atiduot auginti. pervargau. Iš ryto barniai, vakare barniai. Kenčia nuo viso to dukra.. Psichologų čia nėra normalių. Važinėt kažkur neturiu iš ko.. Mokytoja vėl pas direktorių ketina kreiptis.. Posėdis gresia.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2013 01 22, 16:11)
Laba. Aš ir vėl čia ... Nebežiau, kaip su vaiku bereikia šnekėtis..Nei geruoju nei bloguoju.. Jau ir vaiko tėvui skambinui, kad padėtų, pasikalbėtų. Nepadeda.. Per pamokas nedirba, tik guli dažniausiai, iš pamokų bėga. Namų darbų ruošimas irgi tragedija. Nėra durnas, bet tas nenoriu, nedarysiu, daryk pati, man tas pats.. jau iš kantrybės veda.. Atjungiau tv, kompiuteris uždraustas, biblioteka taip pat... Sakiau turės abu po darbą - sūnus grindis prasiurbliuot, mažoji indus šluostys.. Iš pradžių darė. Dabar ne. pasako nenoriu o kodėl aš turiu , ir visa kalba. Su mažaja bėdos nėra. Jau ir tėvui vaiką ketinu atiduot auginti. pervargau. Iš ryto barniai, vakare barniai. Kenčia nuo viso to dukra.. Psichologų čia nėra normalių. Važinėt kažkur neturiu iš ko..  Mokytoja vėl pas direktorių ketina kreiptis.. Posėdis gresia..  doh.gif

Kaip tave suprantu, ne tas zodis. Tau vienai didziulis kruvis. O vaikinui tai tikrai labai reikia tevo. Nelabai zinau, kaip man butu vienai. Net neisivaizduoju.
Taip, tavo vaikas kitoks, bet mokykla turi prisiimti atsakomybe taip pat uz ji. Vaikas turi mokytis. O budu yra visokiu. Lai skiria galu gale namu mokyma.
Papildyta:
Isgirdau apie galimybe mokytis nuotoliniu budu. Nuotolinis mokymas Vilniaus Ozo gimnazijoje. Tik nezinau kokie ten reikalavimai patekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 25 sausio 2013 - 18:02
Sveiki,

Iškilo klausimas, esu magistrantė rašau mokslinį darbą tema Hiperaktyvių mokinių šokio ugdymo ypatumai pradinėse klasėse, domina mokytojų darbo ypatumai ugdant šiuos mokinius, taip pat darbo preliminariai išsikelta problema ir temos aktualumas yra toks:
Hiperaktyvaus mokinio mokymosi nesėkmes neretai lemia didesnis vaiko judrumas, praktiškai kiekvienas pradinių klasių mokytojas yra turėjęs ar turi mokinių, kurie atrodo guvūs, supratingi, puikiai orientuojasi aplinkoje, tačiau niekaip nesugeba užbaigti darbų ar susikaupti, tokiu atveju ne visi mokytojai žino kaip elgtis tokioje situacijoje, o ypač tokiose, kur vaikai ir taip turi judrios veiklos – šokio. Norėčiau sužinoti ar atsirastų tokių tėvelių kurie leistų stebėti savo vaikų pamokas ir tirti šių mokinių ugdymo kokybę.
Tikiuosi, kad mano pasirinkta darbo tema ir abipusis bendradarbiavimas prisidės prie bendro informacijos skleidimo ugdymo įstaigose ir pagerins šių mokinių integracija, o taip pat prisidės užtikrinant kokybišką ugdymą bendrojo ugdymo įstaigose.
Atsakyti
Sveiki
Galbūt žinote, kam pavaldi rajono PPT?
Tiesiai šviesiai sakant - kam būtų galima apskųsti jų sprendimą?
Atsakyti