Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

Maniskis irgi tyli apie patycias doh.gif suzinojau, kai pamaciau apgadinta kuprine ir subraizyta veida. Jis pasirodo gyne nauja piesimo mokytoja, kuri nesuvaldo klases doh.gif ji buvo apmetyta grauztukas, jos kompas panaudotas ziuret kazkokius youtube filmukus ir t.t. Snus puole aiskinti taisykels doh.gif ir svarbiausia, kad gavo atgal nuo mergaiciu, kuriu is viso klaseje yra 5 drinks_cheers.gif tada pasakiau, kad pats to nedarytu, o pasakytu pavaduotojai, o jis bijojo, kad tai atrodys kaip skundmas doh.gif nors piesimas jam sventa pamoka...zodziu pavaduotoja sudalyvavo pamokoje, pamate, kas dedasi ir nusprende, kad jam geriau eiti i peisimo bureli, kur renkasi norintys piesti vaikai, o ne su klase...cia siaip situacija...bet aisku, kad jei jis klaseje mokytusi, tai per menesi taptu zverimi verysad.gif o taip jis antrus metus nori eiti i mokykla ir laukia, kada baigsis atostogos biggrin.gif thumbup.gif bet tai jo emocines brandos atislikimas dabar kiek maziau pastebimas, nu o disleksija ir disgrafija....tiesiog trukdis, su kuriuo reikia gyventi...nors kalba jo jau 2 metus negereja...vis tiek linksniai, gimines ir ju derinimas yra kazkoks tabu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 06 24, 19:37)
.......  bet tai jo emocines brandos atislikimas dabar kiek maziau pastebimas, nu o disleksija ir disgrafija....tiesiog trukdis, su kuriuo reikia gyventi...nors kalba jo jau 2 metus negereja...vis tiek linksniai, gimines ir ju derinimas yra kazkoks tabu doh.gif

Su emocine branda tai bėda blush2.gif kartais nesusivaldau, pasakau, kad elgiasi , kaip kūdikis, kartais kartu svarstom, kaip elgtis, kaip bandyti, ką daryti. Jis sako, kad beviltiška, kad nepavyks, kartais kartu paverkiam doh.gif Tikai stipriai paūmėjo, vieni keičia kitus.
Lauke renkasi bjauriausią kompaniją doh.gif
Skaito puikiai, matematika labai gerai, bet rašymas doh.gif O priversti padirbėti vasaros metu, tai beveik neįmanoma, nenori, priešinasi, verkia, isterikuoja, arba ketegoriškai atsisako.
Atsakyti
mūsų ir emocinė branda, hmmm tyli ir verkia verkia, nepasitiki, stumdome toliau mašinytes, draugų neturime, į lauka neina vienas. nueina tik nupirkti ko paprašome ir tai dažnai nuperka visai ką kita nei prašai ir kai būna treniruotės. dar pasiprašė, kad vienas nueitu pas psichologe.
mokslai gerai tikrai gerai, bet kaip sakote raštas tragedija, jau perrašymai, rašymai niekas nebepadeda, mokytojos papyksta, pasakau, kad jis stengiasi kiek gali rašyti suskaitomai.

man dar labai neramina jo galvos skausmas, nei vaistų vartojame nieko o galva vistiek skauda ir skauda, ką išbandėme padeda tik citramonas, nu bet jo kas diena nefarširuosiu. laukiu kol gydytoja grįš nueiti pas neurologe g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 06 24, 19:53)
laukiu kol gydytoja grįš nueiti pas neurologe g.gif

Ir akis patikrinkit būtinai. Gal galima iš anksto užsirašyti, nes dabar visi eina pažymų, eilės didelės. Nedelskit.
Atsakyti
galvos skausmai- dažnas lendančios ligos palydovas. Akispūdį pasimatuot verta, dar verta paskitai pasimatuot spaudimą, ir aišku cukrus. Pasidaryti gliukozės tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2013 06 24, 19:57)
Ir akis patikrinkit būtinai. Gal galima iš anksto užsirašyti, nes dabar visi eina pažymų, eilės didelės. Nedelskit.

akys puikios, visada viska mato puikiai ir gerai. tikrintis eisime gydytoja grįš Liepos 1 diena. nes visi puls pas ją nes ilgai atostogavo tai teks palaukti kol papulsime. nes dar ir mažylei reiks pas LOR, galutinai arba paneigs arba patvirtins dėl GERL g.gif

dar įtarimas, nes jo dantys ir sąkandis baisus, po cistos šalinimo Benui tik blogėja dantys, o laukti reikėjo, kad būtų sudygę visi nuolatiniai, o kaune eilės tokios, kad registruos tiknuo rugsėjo 9 dienos doh.gif žo visur eilės eilės eilės eilės.
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2013 06 24, 20:01)
galvos skausmai- dažnas lendančios ligos palydovas. Akispūdį pasimatuot verta, dar verta paskitai pasimatuot spaudimą, ir aišku cukrus. Pasidaryti gliukozės tyrimus.

spaudimas baisus, jei galva skauda tada būna 80/60 blink.gif jei pakyla iki 100/60 jau sakome gerai. apie cukrų nepagalvojau g.gif
Atsakyti
Laba. Seniai berašiau, tik paskaitydvau. Mano vaikinas vis toks pats... Persikėlėm į Kauną gyventi, nieks nepsikeitė. Per pamokas triukšmauja, specialiai išsidirbinėja.Nuo pat rugsėjo pirmos į mokyklą po porą kartų į savaitę einu. Jau telefono fobiją turiu. Pradėjom eit į ppt pas psichologą, ir tyrimus pradėjo daryt. Bet kol vis tai praeisim, dar mažiausiai mėnuo likęs.. Mokytoja kviečiasi, kad pamokose sėdėčiau. Na nedirbu kol kas, bet turiu reikalų ir darbų... Pavargau juodai, su draugu irgi pykčiai dėl sūnaus. Tėvas vaiko bėdų nemato. Siūlo duot jam augint, jei aš nesusitvarkau...Mokytoja matosi, kad prieš vaiką nusistčiusi. Aš ją suprantu, yra daugiau vaikų su kuriais dirbt reikia... Bet... Mokytoja vis siūlo perkelt į kitą mokyklą kur yra spec. pedagogai... Bet kiek žinau, ten daugiau mokosi su intelekto sutrikimais. O jo intelektas aukštesnis nei vidutinis. Posėdžiai mokykloje su vaiku buvo jau keli.. Pačiai skrandis streikuoja, nervai pakrikę, vos kas - į ašaras. Nebežinau iš tikro ką daryti. Būna kai tikrai norisi tėvui atiduoti ir pačiai ramiai gyventi. Bet ir to nėra šiuo metu mieste... Net mokykla su juo nesusisiekia... Ai... doh.gif
Prieš porą metų gulėjom klaipėdos raidos centre tyrimams. Istorija baigėsi tuom, kad išrašus gavo tik psichikos centras. Man nieks nedavė. Iš psichikos centro nei išrašo negaliu gaut, nei paskaityt.. Kokios rekomendacijos neaišku. Nes tai ne vien hiperaktyvumas. .. Įtarimas, kad gali būti padaryta jog jisai negulėjo ten iš viso... Exo giminės labai buvo prieš... Dabar eisim viską iš naujo.
Atsakyti
Vienas patarimas, jei iseina, pasikviesti i tuos vaiko aptarimo posedzius is drauga 4u.gif taip pat pasiimti ir koki irasanti prietaisa, kad jei butu kokie izeidinejimai, spaudimas, necenura, viskas butu uzfiksuota, tokie dalykai labai sukonkretina pokalbius ir mazina pedagogu nervu isliejima ant tevu 4u.gif
Klausimas ar mokykla yra spec. Ar okykla turi spec. Pedagoga? Tai du skirtingi dalykai. Ne visos mokyklos turi lesu spec. Pedagogui ar mokytojo padejejui islaikyti, deltoaisku perejimas i normalia mokykla, kuri turi tokias pagalbas yra apgalvotinas dalykas, i spec. Mokykla vaikui su normaliu IQ tikrai ne schmoll.gif
Manau, kad reikia psichiatro tryimo ir VRC bei PPT rekomendaciju del dalinai integruoto namu mokymo, t.y. Kai vaikas eina i mokykla, bet tik kai kurias pamokas sedi klaseje, kitos pagrindines yra individualiai destomos, prisitaikoma prie vaiko poreikiu judet ir pan. Maniskis taip mokosi jau 7 metus. Tiesa jo bedos kitos, bet kadangi is ausos jam sunku info priiimti, raso letai, skaito letai, tai dauguma jo uzduociu per vaizda eina, jam mokytojai atskirai sugalvoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 16 spalio 2013 - 09:00
Sveikutės,

Prisijungiu ir aš su tokiom pat bėdelėm prie jūsų verysad.gif Mano mergina antrokė, jai pripažintas dėmėsio ir aktyvumo sutrikimas na hyperaktyvumas kaip suprantu praktiškai tas pats.... Sunkiausia mokykloje... Namuose susitvarkom, rezultatai gerėja, bet mokykla.... Esu kviečiama ir kviečiama.... Tai nusikeikė, taui nedirbo, tai po klasę vaikščiojo, tai kalbėjo per pamoką, tai juokėsi, tai stovėjo, tai gulėjo - ir ištisai taip.... Baigiu nuprotėt....

Bumbasi, tu tiesiog žodis žodin mūsų situaciją aprašei...Aš irgi telefono fobiją turiu, nuo rugsėjo pirmos į mokyklą po porą kartų į savaitę einu ir pan. Bendravom su psichologe - man padėjo, o ji mato problemą pas mokytją, kad tiesiog nemoka ar nenori su tokiu vaiku dirbti, jai lengviau paskambint man (aš irgi dėl to mečiau darbą), kad atlėkčiau į mokyklą ir tipo sutvarkyčiau vaiką....

Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 10 16, 08:56)
Vienas patarimas, jei iseina, pasikviesti i tuos vaiko aptarimo posedzius is drauga 4u.gif taip pat pasiimti ir koki irasanti prietaisa, kad jei butu kokie izeidinejimai, spaudimas, necenura, viskas butu uzfiksuota, tokie dalykai labai sukonkretina pokalbius ir mazina pedagogu nervu isliejima ant tevu 4u.gif
Klausimas ar mokykla yra spec. Ar okykla turi spec. Pedagoga? Tai du skirtingi dalykai. Ne visos mokyklos turi lesu spec. Pedagogui ar mokytojo padejejui islaikyti, deltoaisku perejimas i normalia mokykla, kuri turi tokias pagalbas yra apgalvotinas dalykas, i spec. Mokykla vaikui su normaliu IQ tikrai ne schmoll.gif
Manau, kad reikia psichiatro tryimo ir VRC bei PPT rekomendaciju del dalinai integruoto namu mokymo, t.y. Kai vaikas eina i mokykla, bet tik kai kurias pamokas sedi klaseje, kitos pagrindines yra individualiai destomos, prisitaikoma prie vaiko poreikiu judet ir pan. Maniskis taip mokosi jau 7 metus. Tiesa jo bedos kitos, bet kadangi is ausos jam sunku info priiimti, raso letai, skaito letai, tai dauguma jo uzduociu per vaizda eina, jam mokytojai atskirai sugalvoja.

Draugo psikviesti neina... Išvažiuoja pirmadienį, grįžta penktadienį.. Kad jisai dalyvautų būtų gerai, jam skirta gamtos advokatu dirbti... biggrin.gif
Mokykla spec. pedagogą turi, mokytojo padėjėjo ne. ...
Tai esam užsiregistravę pas neurologą, ts kiek žinau siunčia pas psichiatrą. Reikia mėnesio galo laukti. Pats vaikas eina pas psichologę ir mokykloje ir ppt. PPT intelektą ištyrė, dar reikia laukti logopedės ir spec pedagogės tyrimo, tik dėl to reik sulaukt iš mokyklos dokumentų, nes ne visus davė.
Kažin kaip būtų jei leisčiau į mokyklą pagal suzuki metodiką(ar kaip ten vadinas..) Tik bijau, kad nuo penktos klsės teks perėjus vėl į normalią mokyklą nebūtų vėl tas pats... doh.gif

QUOTE(DainaM @ 2013 10 16, 09:25)

Bumbasi, tu tiesiog žodis žodin mūsų situaciją aprašei...Aš irgi telefono fobiją turiu, nuo rugsėjo pirmos į mokyklą po porą kartų į savaitę einu ir pan. Bendravom su psichologe - man padėjo, o ji mato problemą pas mokytją, kad tiesiog nemoka ar nenori su tokiu vaiku dirbti, jai lengviau paskambint man (aš irgi dėl to mečiau darbą), kad atlėkčiau į mokyklą ir tipo sutvarkyčiau vaiką....

Aš dabar ieškausi darbo... Gerai kol birža moka, o paskui tikrai be lėšų neketinu gyvent... Kažką per tą laiką reikia padaryti...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2013 10 16, 11:32)

Pats vaikas eina pas psichologę ir mokykloje ir ppt.

Aš dabar ieškausi darbo... Gerai kol birža moka, o paskui tikrai be lėšų neketinu gyvent... Kažką per tą laiką reikia padaryti...

Aš dar irgi pradėjus žygius pas PPT psichologę... Mūsų gimnazijoje nėra psichologo sad.gif
O koks ten intelekto testas? Mums jo nedarė, bet Alytaus, KMUK psichiatrai, psichologė kažkokių įtarimų dėl intelekto neturi... Ir mokslai jai pakankamai gerai sekasi, mokytojai sako, kad gali, kad gabi, tik per judrumą, neklausymą ir nedirbimą kiek pastringa...
Darbo reikia... Bet ir vaikams manęs reikia... Viduje plėšausi... Kai nebedirbu - rezultatus namie pajaučiau, dar trupuitėlį temsiu, kiek galėsiu, nes kaip irdirbsi, jei vos ne kasdien mokytoja paskambina verysad.gif
Atsakyti
Roga, kaip jūs laikotės?
Atsakyti