QUOTE(Alchemie @ 2013 10 16, 08:56)
Vienas patarimas, jei iseina, pasikviesti i tuos vaiko aptarimo posedzius is drauga

taip pat pasiimti ir koki irasanti prietaisa, kad jei butu kokie izeidinejimai, spaudimas, necenura, viskas butu uzfiksuota, tokie dalykai labai sukonkretina pokalbius ir mazina pedagogu nervu isliejima ant tevu
Klausimas ar mokykla yra spec. Ar okykla turi spec. Pedagoga? Tai du skirtingi dalykai. Ne visos mokyklos turi lesu spec. Pedagogui ar mokytojo padejejui islaikyti, deltoaisku perejimas i normalia mokykla, kuri turi tokias pagalbas yra apgalvotinas dalykas, i spec. Mokykla vaikui su normaliu IQ tikrai ne

Manau, kad reikia psichiatro tryimo ir VRC bei PPT rekomendaciju del dalinai integruoto namu mokymo, t.y. Kai vaikas eina i mokykla, bet tik kai kurias pamokas sedi klaseje, kitos pagrindines yra individualiai destomos, prisitaikoma prie vaiko poreikiu judet ir pan. Maniskis taip mokosi jau 7 metus. Tiesa jo bedos kitos, bet kadangi is ausos jam sunku info priiimti, raso letai, skaito letai, tai dauguma jo uzduociu per vaizda eina, jam mokytojai atskirai sugalvoja.
Draugo psikviesti neina... Išvažiuoja pirmadienį, grįžta penktadienį.. Kad jisai dalyvautų būtų gerai, jam skirta gamtos advokatu dirbti...
Mokykla spec. pedagogą turi, mokytojo padėjėjo ne. ...
Tai esam užsiregistravę pas neurologą, ts kiek žinau siunčia pas psichiatrą. Reikia mėnesio galo laukti. Pats vaikas eina pas psichologę ir mokykloje ir ppt. PPT intelektą ištyrė, dar reikia laukti logopedės ir spec pedagogės tyrimo, tik dėl to reik sulaukt iš mokyklos dokumentų, nes ne visus davė.
Kažin kaip būtų jei leisčiau į mokyklą pagal suzuki metodiką(ar kaip ten vadinas..) Tik bijau, kad nuo penktos klsės teks perėjus vėl į normalią mokyklą nebūtų vėl tas pats...
QUOTE(DainaM @ 2013 10 16, 09:25)
Bumbasi, tu tiesiog žodis žodin mūsų situaciją aprašei...Aš irgi telefono fobiją turiu, nuo rugsėjo pirmos į mokyklą po porą kartų į savaitę einu ir pan. Bendravom su psichologe - man padėjo, o ji mato problemą pas mokytją, kad tiesiog nemoka ar nenori su tokiu vaiku dirbti, jai lengviau paskambint man (aš irgi dėl to mečiau darbą), kad atlėkčiau į mokyklą ir tipo sutvarkyčiau vaiką....
Aš dabar ieškausi darbo... Gerai kol birža moka, o paskui tikrai be lėšų neketinu gyvent... Kažką per tą laiką reikia padaryti...