Šokoladinis abrikosų pyragas su karamelės sluoksneliu 

ReceptasReikės:* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 3 kiaušiniai
* 6 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 200 g natūralaus jogurto
* 15 mažų šviežių abrikosų
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:* 7 valg. š. cukraus
* 2 valg. š. vandens
arba :
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepim oformo patepimui
Puošimui :keletas šviežių mėtos lapelių
Gaminimo eiga:Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės masės ruošimas: Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario tepmeratūros) ir cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir kakavą, supilti natūralų jogurtą - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų ir juos atsargiai įmaišyti į paruoštą šokoladinę masę keliant iš apačios į viršų.
Karamelės sluoksnelio ruošimas: 1 būdas ( sudėtingesnis ) : į kaitinimo indą suberti cukrų, supilti vandenį ir nuolat maišant kaitinti iki cukrus išsilydys ir virs rusva karamele.
Kepimo formą pašlaikstyti trupučiu vandens ir tolygiai paskirstyti paruoštą karamelę.
Pastaba: šį būdą išbandžiau ir gavosi šnipštas... karamelė akimrksniu sukietėjo ( čia dėl temperatūrų skirtumo) vos tik ją supyliau į kepimo formą ...
2 būdas ( greitesnis ir patikimesnis) :
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti abrikosų puseles : abrikosus nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp abrikosų puselių.
Ant sudėliotų abrikosų puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35- 40 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal abrikosų puselės ( abrikoso puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Tokius pyrago kvadratėlius galima puošti šviežios mėtos lapeliais - puikus spalvinis kontrastas + subtilus vos jaučiamas mėtos kvapas. Taip galima patiekti kartu su vanilinių ledų rutuliuku.
Skanaus