Vakarykštis kepinys , maloniai nustebinęs savo skoniu
Įdomusis pyragas "Ryto rasa" 
Reikės: Šviesiam sluoksniui:* 1 kiaušinio baltymas
* 3 kiaušiniai
* 200 gr sviesto (kambario temperatūros)
* 150 gr grietinės
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 stiklinių miltų
* 2 arb. š. kepimo miltelių
Šokoladiniam sluoksniui papildomai:* 3 valg. š. pieno
* 3 val.g š. kakavos miltelių
Varškės/kokoso rutuliukams: * 1 kiaušinio trynys
* 6 valg.š. varškės ( geriau pertrintos)
* 3 valg. š. cukraus
* 8-10 valg. š. kokoso drožlių
* 1 pok. vanilinio cukraus
Kremui: * 1 pok. vanilinio pudingo
* 400 ml pieno
* 2 valg. š. cukraus
* 150 gr sviesto ( kambario temperatūros)
Gaminimo eiga: 1 . Varškės/kokoso rutuliukų paruošimas: Ištrinti varškę, kad neliktų labai stambių gumulėlių, sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vėliau suberti kokoso drožles - suformuoti graikiško riešuto dydžio* (arba mažesnius) rutuliukus.
Kokoso drožlių berti daugiau ar mažiau priklausomai kokio sausumo/drėgnumo gaunasi pati masė - kad nebūtų per biri ir galėtumėte suformuoti rutuliukus.
Paruoštus rutuliukus pastatyti šaltai šaldiklyje 30 minučių.
* - man gavosi 26 vnt. iš ties dideli rutuliukai
2. Tešlos paruošimas: Inde išsukti kambario temperatūros sviestą (minkštą) su cukrumi iki purios balkšvos masės.
Tada supilti grietinę - išplakti iki vientisos masės.
Vėliau nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius bei baltymą.
Tada suberti kepimo miltelius ir miltus dalimis vis maišant tešlą.
Tešla turi gautis skystoka, ne per tiršta. t.y. panašiai kaip grietinės tirštumo.
Gautą masę padalinti 2 dvi lygias dalis.
Vieną tešlos dalį supilti į kepimo formą ( mano naudotos kepimo formos matmenys tokie: 25 cm x 25 cm) , išteptą sviestu ir pabarstytą kokoso drožlėmis. Tešlos sluoksnį tolygiai išlyginti šaukšto pagalba.
2.1 Šokoladinės tešlos ruošimas:Į likusią tešlos dalį supilti pieną bei suberti kakavos ** miltelius - viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
Paruoštą šokoladinę masę supilti ant šviesios masės sluoksnio, išlyginti.
** - kakavos miltelius geriau naudoti 21-22 % riebumo, tokia kakava kepiniams suteikia iš ties ryškią šokoladinę spalvą bei sodrų šokoladinį skonį. Ką pavyko rasti mūsų PC, tai Fazer
3. Sustingusius rutuliukus išimti iš šaldymo kameros, ir išdėlioti ant šokoladinio sluoksnio, juos įspaudžiant į tešlą.
4. Pastatyti kepti 35-40 minučių *** , orkaitėje, įkaitintoje iki 160-170 laipsnių karščio*** .
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atšalti.
*** - jei Jūsų orkaitė yra dujinė, tai temperatūra turėtų būti aukštesnė bei kepimo laikas kiek ilgesnis.
5. Kremo paruošimas: Išvirti vanilinį pudingą, jį pilnai atvėsinti, išsukti su minkštu (kambario temperatūros) sviestu iki vientisos kreminės masės.
Pyrago paviršių padengti paruoštu kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patiekti ragavimui.
Skanaus