aš irgi atsinešu vieną obuolinį:
Obuolių pyragas su mascarpone
Nedidelei keksinei prireiks:
170 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1/2 šaukštelio cinamono
85 g sviesto
125 g mascarpone
180 g cukraus
2 nedidelių kiaušinių
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 vidutinio dydžio obuolių
Procesas:
Sviestą ir mascarpone paliekame virtuvėj ant spintelės, kol atšyla iki kambario temperatūros.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais, druska bei cinamonu. Obuolius nulupam ir supjaustom nedideliais kubeliais (stačiakampiais gre(i)tasieniais/prizmėm/cilindrais/elipsiniais paraboloidais).
Orkaitė on - 180. Kepimo formą išklojam kepimo popierium/ištepam sviestu ir pabarstom miltais. Sviestą, mascarpone ir cukrų plakam, kol atsibosta, t.y., net kokias 8 minutes kankinam plaktuvą kiek tik pajėgiam. Mums reikia, kad masė būtų tikrai labai labai vientisa, todėl taip ilgai. Po vieną įmušam kiaušinius, kaskart gerai išplakdami. Įplakam vanilės ekstraktą.
Suberiam miltų mišinį ir mažiausiom apsukom plakam tol, kol miltai pasiskirsto tolygiai. Bet tik tiek. Įmaišom obuolius, supilam į kepimo formą ir kepam 45-60 min. Nū, kol iškepa. Ataušinam (arba nebūtinai), išimam iš formos ir tada jau om-nom-nom.
Plačiau: http://ribaude.blogs...iu-pyragas.html
ir dar gabalą dievų maisto
Dievų maistas.
25x25 ar panašaus ploto kepimo formai reiks:
Sausainių masei:
115 g sviesto
120 g cukraus
70 g rudojo cukraus
130 g žemės riešutų sviesto
kiaušinio
125 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
200 g pieniško šokolado
50 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
Sūrio masei:
250 g kreminio sūrio (naudojau mascarponę)
80 g cukraus
kiaušinio
pusės šaukštelio vanilės ekstrakto
Procesas:
Sviestą ir riešutų sviestą (jei šaldytuve laikėm) atšildom iki kambario temperatūros. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi. Šokoladą, sausainių tešlai skirtą, sukapojam nedideliais (nors man visai patinko rast ir vieną kitą nevisai mažą) gabalėliais. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišom nedideliam dubeny.
Orkaitė on - 160 laipsnių. Abiejų rūšių sviestą išsukam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės (2-3 minutes). Įmušam kiaušinį ir dar minutę plakam maksimaliai kankindami plaktuvą.
Šaukštu įmaišom miltų masę. Suberiam avižinius dribsnius ir šokolado gabalėlius. Darsyk išmaišom. Pasidedam šonan.
Visus sūrio masei skirtus produktus gerai išplakam.
2/3 sausainių tešlos tolygiai padengiam kepimo formos duną. Sudedam sūrio masę (irgi, aišku, tolygiai), tuomet - pirštais sudėliojam likusią tešlą (planas b - pašaldom, iškočiojam ir sūrio masę visiškai uždengiam tešla; nors man vietomis boluojančios dėmės rodės baisiai simpatiškos).
Uždengiam folija ir kepam 20 minučių. Tuomet foliją nuimam ir kepam dar 15-25 minutes (viskas priklauso nuo kepinio storumo, orkaitės, jūsų karmos), kol viršus apskrunda. Galima patiekti šiltą arba palaikytą šaldytuve.
Plačiau: http://ribaude.blogs...utu-valges.html