Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas,įtampa,baimės

QUOTE(sidabrine lape @ 2012 05 11, 08:18)
Laba diena 4u.gif
gaila,kad pražiopsojau verysad.gif
kaip laikotės,kaip sveikatėlės?

Labas sidabrine lape smile.gif seniai matyta. Kaip tu laikaisi?

Aš irgi nepažiūrėjau seminaro, labai laikas netiko. Kas matė, ar naudinga buvo?
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...a.d?id=58691511
Atsakyti
QUOTE(smėlė @ 2012 05 11, 08:53)
Labas sidabrine lape  smile.gif  seniai matyta. Kaip tu laikaisi?

Aš irgi nepažiūrėjau seminaro, labai laikas netiko. Kas matė, ar naudinga buvo?

labas,
dabar depresijos temoi daugiau būnu.
Šiaip jau kažkiek geriau ,pakeitė antidepresantus,dabar jau nėra verkimo.
dabar geriu Asentra ir fluanxolį.dar išrašė lexotanilio pagerti pora savaičių,bet aš tik tris dienas gėriau,nes man atrodo,kad nuo jo man skauda galvą.,bet šiaip nerimą tai labai gerai nuima.
Atsakyti
Pasiskaitymui apie afirmacijas: http://afirmacijos.lt/?page_id=6

Išsirinkite ar susikurkite sau tinkamą ir kartokite, kartokite ir dar kartą kartokite smile.gif
Atsakyti
Aš jau lyg ir aprimau, manau vaistai pradėjo veikti 4u.gif

sveikatos visoms ir geros dienos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 05 14, 09:58)
Aš jau lyg ir aprimau, manau vaistai pradėjo veikti  4u.gif

Smagu girdėti, kad rimai-nurimai 4u.gif Taip tau ir reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrine lape @ 2012 05 11, 08:17)
dar išrašė lexotanilio pagerti pora savaičių,bet aš tik tris dienas gėriau,nes man atrodo,kad nuo jo man skauda galvą.,bet šiaip nerimą tai labai gerai nuima.

Aha, man nuo bromazepamo irgi galva skauda, bet nerima jis man sunkiai nuima. Alprazolamas (xanax) man daug veiksmingesnis ir galvos neskauda.
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2012 05 14, 16:46)
Aha, man nuo bromazepamo irgi galva skauda, bet nerima jis man sunkiai nuima. Alprazolamas (xanax) man daug veiksmingesnis ir galvos neskauda.

nuo xanaxo man irgi galvą skauda. doh.gif kaip gerai,kad dabar apsieinu be jų. thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,

ankčiau šioje temoje (ankstesnėse) lankydavausi dažniau, nes būdavo ir PA, ir nerimas. Noriu jus visas padrąsinti ir pasakyti, kad iš šių nemalonių būsenų tikrai galima išsivaduoti. Ir netgi be vaistų. Beje, kai būdavo priepuoliai vaistų išgerdavau, bet minimaliai, pvz. ketvirtį silpniausio xanax arba pusę lexotanilio. Kartais apsieidavau ir be jų - kažkaip. Daug apie tai skaičiau, kur tik ką rasdavau, anglų kalba taip pat. Daug dirbau su savimi, su savo mintimis. O galų gale išsityriau skydliaukę - pasirodo, ir ji prisideda prie šių negalavimų. Tik sureguliavus skydliaukę gyvenimas nušvito kitom spalvom. Nieko nebijau, priepuolių nebėra (tfu tfu tfu, bar bar bar į medį lotuliukas.gif lotuliukas.gif ).
Taip kad bandykit, ieškokit ir pasveiksit 4u.gif
O dabar įmetu kelis patarimuis, juos turiu išsisaugojus iš kažkur, jau net nebepamenu, iš kur, galbūt iš vieno formuma apie PA, kurio, deja, nebėra):"taigi, vienas is paprasciausiu budu "treniruoti" isisiautejusia vegetatika, kai smarkiai plaka sirdis (arba kai jauciamas jos plakimas, nors skaiciuojant pulsas yra normalus, ne per daznas) - yra refleksiniai meginiai. ju yra ivairiu, ir sudetingu, ir paprastu, mes apsistosime ties paprastesniais, kurie visai nesunkiai padaromi ir panikieriai juos "megsta". pats paprasciausias budas - isgerti labai salto vandes, bet jo povekis nera ilgalaikis, padeda ti trumpam, dazniausiai.kitas variantas - labai giliai ikvepti ir sulaikyti kvepavima tol, kol imanoma, jei reikia, ta pati pakartoti kelis kartus. dar vienas variantas - atsitupti ir rankomis apglebus kelius, kuo stipriau juos spausti prie pilvo. ligonineje ar priemimo skyriuose paskutiniai du meginiai yra modifikuoti i viena - pacietas yra paprasomas labai stipriai pusti i 20 ml. talpos svirksta taip, kad pajudetu svirksto stumoklis. stumoklis, aisku, nepajuda, nes tai neimanoma, bet situo meginiu pasiekiama, kad butu tuo paciu metu nekvepuojama ir itempiami pilvo raumenys. dar vienas is naudojamu metodu - vemimo refleksas. jis irgi suretina sirdies plakima. pats paprasciausias budas pastimuliuoti si refleksa - ryte, valantis dantis, pavalyti ir liezuvi, giliau, link gomurio esancia vieta, kad susikeltu ziaukciojimas. nauda dviguba - nuvalysite apnasas ir mikrobus nuo liezuvio ir po keleto tokiu seansu pastebesite, kad plakimas sumazejo ir liovesi. palengvejimas jauciasi is karto. tai tiek apie plakima ir refleksinius meginius, kurie gali pagelbeti panikieriams."

Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2012 05 16, 12:36)
sveikos,
Nieko nebijau, priepuolių nebėra (tfu tfu tfu, bar bar bar į medį  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ).
Taip kad bandykit, ieškokit ir pasveiksit  4u.gif

Ačiū gryda už pasidalijimą savo patirtimi ir patarimus 4u.gif Kaip gera matyti ir skaityti, kad kažkas išsivadavo nuo PA ir nerimo. Man tokios istorijos su laiminga pabaiga suteikia kažkokio pasitikėjimo ir tikėjimo, kad galiu ir aš įveikti bėdas mirksiukas.gif
Atsakyti
na tai dar įdėsiu patarimą:"tiems, kas jaucia dusulį, kam "užgula" krūtinę, kam atrodo, jog "sustoja" ar "stabčioja" kvėpavimas.

labiausiai padeda kvėpavimo pratimai:

a) Niūniavimas: įkvėpti ir iškvepiant tarti sučiauptomis lūpomis ilgą garsą "mmmmmmm..." tol, kol baigsis iškvėpimas. Vėl neskubant įkvėpti ir lėtai, ramiai tęsti "mmmmmmmmm". Kartoti tiek kartų, kiek reikia. Tariant "mmmmmmmmmmmmmm" turėtumėte jausti vibraciją gerklėje ir krūtinėje.Būtent šita vibracija ir padeda - atpalaiduoja gerklės ir krūtinės raumenis, bei bronchų lygiuosius raumenis, todėl praeina užgulimo, dusimo jausmas, atsiranda laisvumo pojūtis kvėpuojant. Šis pratimas tinka tiek priepuolio metu, tiek tarp priepuolių, nes priepuolio metu neleidžia atsirasti hiperventiliacijai (neleidžia "persikvėpuoti"), nuima dusimą, padeda atsipalaiduoti ir ramina, o tarppriepuoliniame periode - atlaisvina kvėpavimo takus, atpalaiduoja ir mažina lygiųjų raumenų tonusą, mažina jų spazmų pasikartojimo tikimybę.

bb) pratimas, atpalaiduojantis stambiuosius krūtinės raumenis ir skatinantis kvėpuoti "visa krūtine" : atliekamas stovint, kojos pečių plotyje, rankos laisvai prie šonų.darome lėtą įkvėpimą - kartu keliame ištiestas rankas į priekį (delnais į apačią)iki pečių lygio - jaučiame, kaip įkvepiame apatinėmis plaučių dalimis, - po to, rankas plačiai ištiesiame į šonus - įkvepiame šoninėmis plaučių dalimis, - po to, ištiestas rankas per šonus keliame į viršų - įkvepiame plaučių viršutine dalimi.štai pirmoji pratimo dalis - įkvėpimas - baigtas. visas rankų pakėlimas turi būti atliktas per tą patį įkvėpimą. Sekanti etapas - iškvėpimas. ištiestos rankos nuleidžiamos per šonus iki pečių lygio - iškvepia viršutinės plaučių dalys; ištiestos rankos suglaudžiamos priešais save - iškvepia vidurinės plaučių dalys; ištiestos rankos nuleidžiamos priešais save - iškvepia apatinės plaučių dalys. galima ir kitoks iškvėpimo variantas: esančios virš galvos ištiestos aukštyn rankos, iškvėpimo metu lėtai nuleidžiamos per šonus ir iškvėpimo pabaigoje apkabina krūtinės ląstą, tarsi norėdamos išspausti iš ten likusį orą. Po to viskas pakartojama iš pradžių, ir taip keletą kartų.

c) kvėpuojama ramiai.iškvepiama tariant garsą "bruchchch...", sekantį iškvėpimą "brochchch", dar sekantį "brachchch", vėliau "brechchch", tada "brichchch". po to, iškvepiant tariamas šaunantis garsas "pach". sekantį kartą "poch", dar kitą "pech", "pich", 'puch". Šitie garsai tariami iškvėpimo metu padeda išsivalyti bronchams.

d)šis pratimas t.p. padeda valytis bronchams ir atpalaiduoja lygiuosius bronchų raumenis. Įkvepiama. Iškvėpimo metu tariama "žžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžž" ir tuo pačiu metu ratais sukamos sulenktos per alkūnes ir pečius pirštais liečiančios rankos. po keleto tokių iškvėpimų, galima lengvai pakosėti.

e)paimamas kokteilinis šiaudelis, įdedamas į stiklinę su vandeniu ir pučiama - "burbuliuojama". Šis pratimas t.p. valo bronchus, stiprina kvėpavimo raumenis."

Būkit tikros - jūs viską nugalėsit drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gryda: 16 gegužės 2012 - 12:01
Labas gryda, bet kaip įdomiai, kad tik po kiek laiko jums skydliaukę patikrino... Nes pamenu, kai pirmą kart šeimos gydytojai pasiskundžiau, tai mane pirmu taikiniu nusiuntė tirtis... Bet viskas buvo normos ribose.
Atsakyti