Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Swychek @ 2012 05 05, 22:51)
Bet tiroksinas nera lytinis hormonas? Jis kitos rusies? Jei noreciau isisitirti lytinius, reiketu pas ginekologe eiti ir prasyti siuntimo? Nes niekada nesityriau dar ju unsure.gif Et, tie hormonai hormonai  ax.gif

nea skydliaukė hormonas tiroksinas nelytinis. Lytiniai pagrindiniai yra estrogenai, progesteronai (gamina kiaušidės), prolaktinas-gamina hipofizė, yra ir LH, FSH sitie daugiau nuo hipofizės priklausomi..oj hormoninė sistema tokiaa sudėtinga, vieni nuo kitų priklauso..pas ką tirits? galima manau ir pas endo ir pas ginę... http://www.sorpo.lt/...iniai_hormonai/

cia daugiau apie juos rasi info smile.gif
bet gal pas endokrinologą pirmą nueit, jis jei ką ir tuos ir tuos paskirs išsitirti smile.gif ištirs ir skydliaukę ir lytinius, paaiškės kame bėda, jo specialybė gi hormonai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 05 gegužės 2012 - 22:05
QUOTE(sau_lu_te @ 2012 05 05, 22:00)
ne nu as blondine, bet...
nesuprantu kam tas tiroksinas jeigu veluoja menesines ir odos trukumai... jeigu nejauciate skydliaukes kitu pozymiu...

Si karta noriu issiplesti... gal tada man paciai bus aiskiau kas vyko ir vyksta su manimi...
pries du metus, man atrodo net lygiai du metai... nakti uzejo ziaurus dusulys, buvo sunku kvepuoti... lyg skrandi spaude... bego asaros ir nesupratau kodel... buvo taip blogai, kad net pazadinau mama, ko turbut niekada nesu darius... kaip dabar pamenu sakiau mama negaliu kvepuot, truksta oro, lyg pykina, lyg sirdis dauzosi... mama dave sirdies lasiuku ir bandziau toliau atsigulti prie atviro lango... bet uzmigt nepavyko, viskas sukosi, truko oro, jauciausi siaubingai... ryte atsikelus teko eiti i atsiskaityma, jauciausi taip blogai, kad vos paejau... nuejau iki univero ir po 10min supratau, kad nebegaliu ten buti, gryzau namo... niekas nesuprato kas man darosi... asaros riedejo ir tik kartojau sunku kvepuoti... mama sako cia tau del nervu... maziau nervuokis... bet... dvi savaites galima sakyti nepakilau is lovos, galva sukosi, kvepuot buvo sunku ir pan... galva plyso... kol guledavau galva budavo kaip ir normaliai, tik pakeldavau galva nuo pagalves ir budavo nezmoniskas skausmas... pamenu net iki gydytojos be palydos nenueidavau... niekas ne neitare skydliaukes... gydytoja padare kraujo tyrimus, aisku be hormonu, ir tik guksciojo peciais... itare tik nervus... pradejau gert zolinius vaistukus nuo nerimo, neurologe prirase... ir atrode nu lyg geriau... po triju savaiciu iseidavau viena is namu... bet... bijodavau buti viena... likdavau viena namie ir pastoviau apsikabinus tel... po triju savaiciu isejau viena is namu, bet pareiti nebepajegiau... teko kviestis tevus... pries du metus buvau tokioje duobeje, kad dabar prisiminus net rieda asaros... ir per atsitiktinuma mama darbe pasipasakojo kaip cia man kas... ir viena bendradarbe sako, eikit pas Sidlauska, gal jis jums pades, gal jums skydliauke... bet kadangi man skydliauke buvo tirta n kartu, klinikose pas neblogus gydytojus, net negalvojau kad man ji... pamenu pries keleta metu viena profesore buvo apsiemusi mane istirt, nes alpdavau ir turejau ir turiu svorio problemu.  bet pakliuvau pas Sidlauska ir aciu jam, kad jis pastate mane ant koju... aisku ir dabar buna sunkiu dienu, bet as gyvenu... pamenu nuejau pirma karta ir net truksta zodziu, nezinau ka sakyt... jis tik paziurejo i mane, pakraipe galva... paliete rankas, kakla, plaukus... sako tau skydliauke... sakau negali but... padare ekoskopija, sako esu tikras kad turi bedu su skydliauke... padare visus tyrimus, po savaites atejau atsakymu ir jie buvo labai blogi... nuo tada pradejau vartoti tiroksina, savijauta kaip matot daug geresne... kartais pagalvoju, o kas butu buve, jei nebuciau pakliuvus pas ji... aisku mano gydymas sekasi sunkiai... daznai jauciu nuovargi, menesines nereguliarios, svoris auga, oda proplematiska, plaukai silpni... bet as galiu gyvent, o tai svarbiausia...

kaip as tave suprantu
mano istorija labai panasi 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras mergaites 4u.gif .
Skaitau ir galvoju,ar i ta tema pataikiau apie hipotiroze ar apie celiulito atsiradimo priezastis ir svorio metimo pasekmes.
Nenoriu moralizuoti,bet mergaites,na pagaliau subreskit,juk ne pasaulio pabaiga kad atsirado ta "apelsino zievele"ant musu graziuju slaunu.Ne cia musu grozis.Daugiau skaitykim,tobulekim ir busim ivertintos.
As sutinku,kad fizinis kuno grozis svarbu,bet taip drastiskai iki menesiniu dingimo?Gal cia reikalinga psichologo pagalba.
Pagaliau juk mes nesame tokios dideles ligones,mes tik pakoreguojame tiroksinu savo organizma,ko nepadaro tingine skydliauke doh.gif .
As dar mastau, ar mes pacios nesugadinome tos skydliaukes su dietomis svoriui mazinti?
Visviena linkiu visoms mums geros sveikatos ir grazaus seksualaus kuno,nesvarbu kiek mums metu? 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 05, 23:58)
nea skydliaukė hormonas tiroksinas nelytinis. Lytiniai pagrindiniai yra estrogenai, progesteronai (gamina kiaušidės), prolaktinas-gamina hipofizė, yra ir LH, FSH sitie daugiau nuo hipofizės priklausomi..oj hormoninė sistema tokiaa sudėtinga, vieni nuo kitų priklauso..pas ką tirits? galima manau ir pas endo ir pas ginę... http://www.sorpo.lt/...iniai_hormonai/

cia daugiau apie juos rasi info smile.gif
bet gal pas endokrinologą pirmą nueit, jis jei ką ir tuos ir tuos paskirs išsitirti smile.gif ištirs ir skydliaukę ir lytinius, paaiškės kame bėda, jo specialybė gi hormonai 4u.gif

Aciu labai, kad sugaisote savo laika ir pakonsultavote. Reikes siaust po visu egzaminu pas endokrinologa, nes dabar mokslai mokslai, ner to laiko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lina46 @ 2012 05 06, 00:11)
Labas vakaras mergaites 4u.gif .
Skaitau ir galvoju,ar i ta tema pataikiau apie hipotiroze ar apie celiulito atsiradimo priezastis ir svorio metimo pasekmes.
Nenoriu moralizuoti,bet mergaites,na pagaliau subreskit,juk ne pasaulio pabaiga kad atsirado ta "apelsino zievele"ant musu graziuju slaunu.Ne cia musu grozis.Daugiau skaitykim,tobulekim ir busim ivertintos.
  As sutinku,kad fizinis kuno grozis svarbu,bet taip drastiskai iki menesiniu dingimo?Gal cia reikalinga psichologo pagalba.
  Pagaliau juk mes nesame tokios dideles ligones,mes tik pakoreguojame tiroksinu savo organizma,ko nepadaro tingine skydliauke doh.gif .
  As dar mastau, ar mes pacios nesugadinome tos skydliaukes su dietomis svoriui mazinti?
Visviena linkiu visoms mums geros sveikatos ir grazaus seksualaus kuno,nesvarbu kiek mums metu? 4u.gif  lotuliukas.gif

Gerai jeigu tas celiulitas vos vos matytusi. Bet jei pamatytumet mano situacija, kitaip kalbetumet. Esu jauna, man tik 22 metai, visas gyvenimas pries akis, o kojos baisesnes uz kai buna nutukusios moterys. Zinoma, gal ir atsiras vaikinas kuris mane myles tokia, kokia esu, nes dazniausiai vaikinai i tokius dalykus neitin kreipia demesio, bet noriu but grazi pati sau, ne kitiem. Ne del kitu ivertinimo. Elementariausiais pavyzdys: vasara, karsta, negaliu detis sortu, nes kojos baisios. Kitom nusispjauti, o as negaliu, kai neestetiskai akis bado celiulitas. Turiu rengtis kelnes, arba ilgas sukneles. Tada prakaituoju ziauriai. Bet cia jau ne i tema tikriausiai. Tokios tos mano ir bedos blush2.gif

O jei rasiau ne i tema, tai atsiprasau, tiesiog pagalvojau, gal cia tiroksinas kaltas, papasakojau apie savo padeti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Swychek: 05 gegužės 2012 - 22:25
as ir turiu celiulita..... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 05 06, 00:23)
as ir turiu celiulita..... sad.gif

Manot ir Jums tiroksinas itakos turejo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Swychek @ 2012 05 06, 00:00)
Manot ir Jums tiroksinas itakos turejo?  g.gif

nu jauciu
nes padidinus doze jis isvis tapo ziaurus
slaunys ziaurios - celiulitines doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 05 06, 02:22)
nu jauciu
nes padidinus doze jis isvis tapo ziaurus
slaunys ziaurios - celiulitines  doh.gif

O Jus kiek laiko vartojat jau tiroksina? Ir kokio stiprumo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Swychek @ 2012 05 06, 09:26)
O Jus kiek laiko vartojat jau tiroksina? Ir kokio stiprumo?  ax.gif

tris metus
100 mg
Atsakyti
Mergaitės, kurios turit problemų ir geriat tiroksiną - ar kaip medikamentinio gydymo dalis nebuvo skiriami kokie raminantys ar antidepresantai? Nesusikalbu su mama visiškai schmoll.gif Problema ne manyje (nors jai atrodo kitaip doh.gif ), visi bendraujantys su ja mato, kad nervukai pačiuožę (jautrumas, dirglumas, verkimai be pagrindo ir pan.). Ji problemos nepripažįsta, nebežinau, ką daryt.
Mąstau skambinti gydančiam endokrinologui, bet bijau būti nesuprasta. Ar taip yra kam buvę, ar tai susiję, ar vis tik priežasčių ieškoti kitur? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 05 06, 11:19)
Mergaitės, kurios turit problemų ir geriat tiroksiną - ar kaip medikamentinio gydymo dalis nebuvo skiriami kokie raminantys ar antidepresantai? Nesusikalbu su mama visiškai  schmoll.gif Problema ne manyje (nors jai atrodo kitaip  doh.gif ), visi bendraujantys su ja mato, kad nervukai pačiuožę (jautrumas, dirglumas, verkimai be pagrindo ir pan.). Ji problemos nepripažįsta, nebežinau, ką daryt.
Mąstau skambinti gydančiam endokrinologui, bet bijau būti nesuprasta. Ar taip yra kam buvę, ar tai susiję, ar vis tik priežasčių ieškoti kitur?  unsure.gif

sveika, susije gali buti, jei truksta tiroksino tai buna simptomai kaip ir depresijos
reik labai ziureti doze ir tyrimus kartot
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 05 06, 12:19)
Mergaitės, kurios turit problemų ir geriat tiroksiną - ar kaip medikamentinio gydymo dalis nebuvo skiriami kokie raminantys ar antidepresantai? Nesusikalbu su mama visiškai  schmoll.gif Problema ne manyje (nors jai atrodo kitaip  doh.gif ), visi bendraujantys su ja mato, kad nervukai pačiuožę (jautrumas, dirglumas, verkimai be pagrindo ir pan.). Ji problemos nepripažįsta, nebežinau, ką daryt.
Mąstau skambinti gydančiam endokrinologui, bet bijau būti nesuprasta. Ar taip yra kam buvę, ar tai susiję, ar vis tik priežasčių ieškoti kitur?  unsure.gif

As kai negeriau tiroksino buvau butent tokia, kaip Jus apibudinot savo mama smile.gif
Atsakyti