
Sveikutės. Vakar kepiausi lakštus morenginiam tortui Saldukas. Pirmą kartą dariau morenginį padą, tai nežinau ar gerai gavosi. Džiovinau 100 laipsniu orkaitėje apie 3 val ir dar palikau orkaitėje per naktį. Šįryt žiūriu kaip ir nusiima nuo popieriaus, bet dar šiek tiek prikibę per vidurį ir atrodo minkštoki apačioj. Palikau ant popieriaus, ryt sutepinesiu. Tik galvoju gal dar per mažai pakepe jie, gal dar šiandien džiovint? Kokie jie turi būti, ar visiškai kieti ar minkštoki gali būti
Lauksiu patarimo, ačiū!

QUOTE(justina77a @ 2012 03 20, 10:13)
Sveikutės. Vakar kepiausi lakštus morenginiam tortui Saldukas. Pirmą kartą dariau morenginį padą, tai nežinau ar gerai gavosi. Džiovinau 100 laipsniu orkaitėje apie 3 val ir dar palikau orkaitėje per naktį. Šįryt žiūriu kaip ir nusiima nuo popieriaus, bet dar šiek tiek prikibę per vidurį ir atrodo minkštoki apačioj. Palikau ant popieriaus, ryt sutepinesiu. Tik galvoju gal dar per mažai pakepe jie, gal dar šiandien džiovint? Kokie jie turi būti, ar visiškai kieti ar minkštoki gali būti
Lauksiu patarimo, ačiū!

man per tris valandas neušdriūna.. beveik visos dienos reikia tam..
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 19, 19:24)
as darau is 11 lakstu,nes 10 buvo ciut per zema pagal kojas
6 didesni,3mazesni,ir 2 dar mazesni.Naudoju namie turimas lekstes.O suminkstejusi,sutepta torta,dar krasciukus patvarkau peiliu 


O kepant medutį pagal Cipciuko receptą, tai tie lakštai kepami skardoje kur orkaitėje būna, nu nesuprantu, kaip, kaip padaryti skirtingu dydziu? as neturiu trijų skirtingų dydžių formų. nesuprantu

QUOTE(Šarka-Li @ 2012 03 20, 12:21)
O kepant medutį pagal Cipciuko receptą, tai tie lakštai kepami skardoje kur orkaitėje būna, nu nesuprantu, kaip, kaip padaryti skirtingu dydziu? as neturiu trijų skirtingų dydžių formų. nesuprantu 

Lekstes, dangciai, dangteliai... iskociojat tesla, apipjaunat, ir dedat kepti i orkaite.
labutis, skanumynai
)
skaitai ir varvinu seile... taigi siand nusprendziau imtis reikalo... ir pabandyti viena is jogurtiniu tortuku pagaminti.. na, ir su pastilazu pazaisti.
turiu tik klausimeli apie ta jorguttinio tortuko pertepima..
kazkurioj senoj temelej buvo receptas kad reik 200 g varskes, 200g grietineles, 200g jogurto, klausimas - grietinele reik isplakti iki standumo? ar tiesiog ja supilti skysta?
aciu. as zaliam pasauly gyvenu - skanumynu gaminimas, man mistika
)) geriau vista
)) ale issukius megstu, uztat ir ryztuosi
)
aciu uz pagalbos sauksma

skaitai ir varvinu seile... taigi siand nusprendziau imtis reikalo... ir pabandyti viena is jogurtiniu tortuku pagaminti.. na, ir su pastilazu pazaisti.
turiu tik klausimeli apie ta jorguttinio tortuko pertepima..
kazkurioj senoj temelej buvo receptas kad reik 200 g varskes, 200g grietineles, 200g jogurto, klausimas - grietinele reik isplakti iki standumo? ar tiesiog ja supilti skysta?
aciu. as zaliam pasauly gyvenu - skanumynu gaminimas, man mistika



aciu uz pagalbos sauksma

QUOTE(svaigutis @ 2012 03 20, 13:25)
labutis, skanumynai
)
skaitai ir varvinu seile... taigi siand nusprendziau imtis reikalo... ir pabandyti viena is jogurtiniu tortuku pagaminti.. na, ir su pastilazu pazaisti.
turiu tik klausimeli apie ta jorguttinio tortuko pertepima..
kazkurioj senoj temelej buvo receptas kad reik 200 g varskes, 200g grietineles, 200g jogurto, klausimas - grietinele reik isplakti iki standumo? ar tiesiog ja supilti skysta?
aciu. as zaliam pasauly gyvenu - skanumynu gaminimas, man mistika
)) geriau vista
)) ale issukius megstu, uztat ir ryztuosi
)
aciu uz pagalbos sauksma

skaitai ir varvinu seile... taigi siand nusprendziau imtis reikalo... ir pabandyti viena is jogurtiniu tortuku pagaminti.. na, ir su pastilazu pazaisti.
turiu tik klausimeli apie ta jorguttinio tortuko pertepima..
kazkurioj senoj temelej buvo receptas kad reik 200 g varskes, 200g grietineles, 200g jogurto, klausimas - grietinele reik isplakti iki standumo? ar tiesiog ja supilti skysta?
aciu. as zaliam pasauly gyvenu - skanumynu gaminimas, man mistika



aciu uz pagalbos sauksma

As radau toki receptuka, gal ir tau patiks - 20g zelatinos
250 jogurto
500g varskes
150g cukraus
300g grietineles
Zelatina isbrinkinti 0.5st grietineleje. Palaukti 5min ir pasildyti, kad istirptu. Istrinti varske su jogurtu. Grietinele isplakti iki vidutinio standumo ir sumaisyti su varskes jogurto mase.
aciu, bandysiu, kai uzmigs mano spokute


QUOTE(rugiagele26 @ 2012 03 19, 16:26)
Sudomino mane sitas torciukas bet niekaip nedasikasu iki pilno recepto


QUOTE(rugiagele26 @ 2012 03 20, 14:01)
Lekstes, dangciai, dangteliai... iskociojat tesla, apipjaunat, ir dedat kepti i orkaite.
Ačiukas

QUOTE(rugiagele26 @ 2012 03 20, 12:01)
Lekstes, dangciai, dangteliai... iskociojat tesla, apipjaunat, ir dedat kepti i orkaite.


QUOTE(O-RE-AR @ 2012 03 20, 14:28)


Aš kiek atsimenu mano mama pirmiausia iškepdavo, paskui apipjaudavo. Įdomu kaip geriau

QUOTE(Jogailė @ 2012 03 20, 15:56)
Aš kiek atsimenu mano mama pirmiausia iškepdavo, paskui apipjaudavo. Įdomu kaip geriau
Ar kai apipjauni ir kepi, vienodi dydžiai būna?

o as kai kocioju tesla mazdaug pasimatuoju kokio dydzio reikia, o kai iskepa, tada apipjaunu uzdejus dangti ar koki dubeni. tada daug dailesni gaunasi, o ir krastai purus buna.
