Plikytų pyragaičių tortas
200 gr. margarino
236 ml. vandens
236 ml. pieno
8 kiaušiniai
470 ml. miltų
žiupsnelis druskos
Į puodą pilti vandenį ir margariną, viską maišant užvirinti.
Supilti miltus ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į kamuoliuką.
Nukelti puodą nuo ugnies, masę atvėsinti, perdėti į kombainą ar plakimo indą, mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti.
Masę sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti pyragaičius. Aš dariau pabandymui ar iš vis kas man čia gausis, nesistengiau labai, į skardą išklotą kepimo popieriumi dėjau po šaukštą masės.
Kepti įkaitintoje 220 C .orkaitėje 20-25 min. Priklauso nuo dydžio. Atvėsinti vos pravėrus dureles. Kepant durelių neatidarinėti !!
Kremui:
200 gr. maskarpones sūrio
200 gr. plakamos grietinėlės
150 gr. kondensuoto pieno
citrinos
Standžiai išplakti grietinėlę, po truputi įmaišyti sūrį ir kondensuotą pieną. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis. Konditeriniu švirkštu įdaryti pyragaičius.
Pyragaičiu sulipdymui 100 gr. šokolado ir 50 gr. tikro sviesto ištirpinti garų vonelėje. Pyragaitį mirkyti į šokoladą ir ant padėklo ratu klijuoti vieną ant kito. Sulipdytus pyragėlius aplieti šokoladu.
Skanaus!!!