QUOTE(Ice @ 2012 03 18, 21:13)
Šaunuolis
Pou, o tas "aš, mano", tai suprantu didžiulis pasiekimas? Aš tai stipriai nepastebėjau, kad to nesakytų

"Čia mano" buvo pirmutinė frazė pradėjus lankyti darželio bendrąją grupę, t.y. beveik 4 m.

Dabar tai pastoviai mėgsta linksniuoti: "cia mano arba cia Jonuko, cia tetės, cia manytės"
Mes spalvas mokomės

Nu aš galima sakyti neviltyje

Surūšiuoja, sugrupuoja. Arba jei parodau kokią nors spalvą, pvz. geltoną ir sakau "atnešk tokios spalvos mašinytes" tai atneša. Bet jei į vardinu "duok geltoną, duok raudoną" nu niekaip jis nesusieja tų spalvų pavadinimų su konkrečia spalva. Dar mėginu sakyti "geltonas kaip citrina, raudonas kaip braškės" - tai kartais susieja, paskui pakartoja, jei pasakau, bet jei vėl po minutės klausiu, tai sako bile ką, dažniausiai arba mėlyna, arba žalia pasako, bet ir tai nespontaniškai, bet lyg jam gerklėj kas stringa, pamykia, panašu, kad nesuvokia arba neatsimena

kai maniskis pradejo eiti i darza tai irgi pirma fraze buvo "cia mano" ir iki siol

Labai jis nemegsta dalintis, net nezinau kaip su tuo kovoti.
O del spalvu, tai kantrybes reikia, mes nuolatos ivardinam daiktu spalvas, tai kai jis ismoko pagrindines spalvas tai irgi prasidejo "melyna masija, raudonas dijatis ir t.t.) Gal ir zinote, bet pirmiausiai reikia mokyti keturias pagrindines spalvas ir juoda, balta. Kitas spalvas ir atspalvius tik tada kai ismoks sitas. Na kol kas mano mazius sitas ir moka, dar orandzine, bet reikia dirbti toliau... Geda, bet as biski apleidau vaiko "mokslus" reikia taisytis.