Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(Ice @ 2012 03 18, 21:13)
"Čia mano" buvo pirmutinė frazė pradėjus lankyti darželio bendrąją grupę, t.y. beveik 4 m.

drinks_cheers.gif maniškis šią frazę darželyje irgi greitai išmoko biggrin.gif

Visą šį savaitgalį galėjau skirti tik sau thumbup.gif tad dabar jaučiuosi kaip nauja, pailsėjusi, kantrybės atsargas papildžiusi biggrin.gif pas senelius mano vaikas miegojo gerai, nebuvo jokių problemų thumbup.gif o kitą dieną atvažiavo tėtis ir vakare išsivežė vaikus nakvoti pas save...tad namo vaikai grįžo tik šiandien vakare, pavargę, bet laimingi thumbup.gif spėjau pavalgydinti, numaudyti ir mano turtai nulūžo miegoti wub.gif
Atsakyti
Šaunuolis  wub.gif

Pou, o tas "aš, mano", tai suprantu didžiulis pasiekimas? Aš tai stipriai nepastebėjau, kad to nesakytų  unsure.gif "Čia mano" buvo pirmutinė frazė pradėjus lankyti darželio bendrąją grupę, t.y. beveik 4 m.  rolleyes.gif Dabar tai pastoviai mėgsta linksniuoti: "cia mano arba cia Jonuko, cia tetės, cia manytės"

Mes spalvas mokomės  doh.gif Nu aš galima sakyti neviltyje  doh.gif Surūšiuoja, sugrupuoja. Arba jei parodau kokią nors spalvą, pvz. geltoną ir sakau "atnešk tokios spalvos mašinytes" tai atneša. Bet jei į vardinu "duok geltoną, duok raudoną" nu niekaip jis nesusieja tų spalvų pavadinimų su konkrečia spalva. Dar mėginu sakyti "geltonas kaip citrina, raudonas kaip braškės" - tai kartais susieja, paskui pakartoja, jei pasakau, bet jei vėl po minutės klausiu, tai sako bile ką, dažniausiai arba mėlyna, arba žalia pasako, bet ir tai nespontaniškai, bet lyg jam gerklėj kas stringa, pamykia, panašu, kad nesuvokia arba neatsimena doh.gif

biggrin.gif kai maniskis pradejo eiti i darza tai irgi pirma fraze buvo "cia mano" ir iki siol doh.gif Labai jis nemegsta dalintis, net nezinau kaip su tuo kovoti.
O del spalvu, tai kantrybes reikia, mes nuolatos ivardinam daiktu spalvas, tai kai jis ismoko pagrindines spalvas tai irgi prasidejo "melyna masija, raudonas dijatis ir t.t.) Gal ir zinote, bet pirmiausiai reikia mokyti keturias pagrindines spalvas ir juoda, balta. Kitas spalvas ir atspalvius tik tada kai ismoks sitas. Na kol kas mano mazius sitas ir moka, dar orandzine, bet reikia dirbti toliau... Geda, bet as biski apleidau vaiko "mokslus" reikia taisytis.
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2012 03 18, 22:09)
drinks_cheers.gif  maniškis šią frazę darželyje irgi greitai išmoko  biggrin.gif

Visą šį savaitgalį galėjau skirti tik sau  thumbup.gif  tad dabar jaučiuosi kaip nauja, pailsėjusi, kantrybės atsargas papildžiusi  biggrin.gif  pas senelius mano vaikas miegojo gerai, nebuvo jokių problemų  thumbup.gif  o kitą dieną atvažiavo tėtis ir vakare išsivežė vaikus nakvoti pas save...tad namo vaikai grįžo tik šiandien vakare, pavargę, bet laimingi  thumbup.gif  spėjau pavalgydinti, numaudyti ir mano turtai nulūžo  miegoti wub.gif

thumbup.gif

o man tai savaitgalis tragiškas, akys įbestos į kompą, rašau mokslinį esė, ir vis mąstau, už ką man tokios kančios doh.gif, rašytoja iš manęs susivėlusi schmoll.gif, man jau geriau matematiniai dalykai
liūdniausia kad vaikui dėmesio irgi galėjau skirti minimaliai... verysad.gif
laukiu vasaros verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 19 kovo 2012 - 00:14
QUOTE(Ice @ 2012 03 19, 00:12)
laukiu vasaros 

o aš vasaros nelaukiu verysad.gif vasarą greičiausiai teks savo hobį paversti pragyvenimo šaltiniu, tad bijau, kad vaikams dėmesio galėsiu skirti tik minimaliai...arba bus bemiegės naktys kaip ir praeitą vasarą...noriu rasti pastovų darbą, kad būtų pastovus pragyvenimo šaltinis ir turėčiau bent ramius savaitgalius, skirtus vaikams, bet atlyginimus siūlo tokius, kad niekaip nepragyvenčiau...auklei tiek pat reiktų sumokėti, jei vaikas sirgs verysad.gif o dar vasarą du mėn. daržas atostogaus doh.gif kur man tada jį dėti... verysad.gif močiutė vasarai į UK išvažiuoja verysad.gif žinau, kad kažkaip išsisuksiu...bent iki šiol taip būdavo ax.gif bet kai realiai pamąstau, pasidaro baisu...
Atsakyti
maniskis kazkaip kai ismoko pries pusmeti mazdaug spalvas per ziburelis.lt tai ir atsimena jas tas pagrindines puikiausiai,as ji kone kasdien pratestuoju ax.gif ant skirtingu daiktu bet vistiek niekada nesuklysta wub.gif

siryt isejo i darzeli po savaites nebuvimo tai raudojo puse kelio doh.gif sita reikala buvom jau nuo naujuju metu pamirse..grupej nebeverke,nurengiau,bet keliu einant tai pasikukciodamas doh.gif
man bent tiek ramiau kad nors ausies nebeskauda bet klausos neatgaunu,negirdziu su vien ausim,tai ir isteriju maziau girdziu lotuliukas.gif cia biskuti juodas humoras blush2.gif
Atsakyti
Užsiregistravome į PPT. Mažu ką pagelbės unsure.gif Įdomu, įmanoma juos ten išreikalauti dėl pasilikimo darželio grupėje ar neįmanoma unsure.gif
Atsakyti
Prisidedu prie nelaukianciu vasaros ir jos sviesos... Va, Vilniuje tamsu, nyku, o mano vaikinas gyvas ir laimingas sau laksto... smile.gif blink.gif smile.gif Ir priepuoliu nera. Bijau as tos saulutes, oj bijau...

Atsakyti
Sveikos.
O mes vasaros laukiam. Savotiškai smile.gif
Jokūbas nenorėjo į darželį. vakar jau kalbėjo, kad nenori.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 03 19, 09:50)
Užsiregistravome į PPT. Mažu ką pagelbės  unsure.gif Įdomu, įmanoma juos ten išreikalauti dėl pasilikimo darželio grupėje ar neįmanoma  unsure.gif

sėkmės mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(LisJa @ 2012 03 19, 12:47)
Bijau as tos saulutes, oj bijau...

o akinukus fotochrominius jau turit?
Atsakyti
Labutis
Šaunuolis  wub.gif

Pou, o tas "aš, mano", tai suprantu didžiulis pasiekimas? Aš tai stipriai nepastebėjau, kad to nesakytų  unsure.gif "Čia mano" buvo pirmutinė frazė pradėjus lankyti darželio bendrąją grupę, t.y. beveik 4 m.  rolleyes.gif Dabar tai pastoviai mėgsta linksniuoti: "cia mano arba cia Jonuko, cia tetės, cia manytės"

Taip, įvardžiai sudėtingai pasiduoda. Jis visuomet sakydavo "T", bet ne "mano", o dabar gražiai įvardina. Kartais klysta, bet pamatęs žvilgsnį, pasitaiso smile.gif
Spalvas T išmoko anksti, pamenu, kai į KMUK vedėm pas genetikę, gal 2 m. 7 mėn. jau tikrai mokėjo. Ir ne tik pagrindines, bet ir atspalvius, ir violetinę, oranžinę. Savaime išmoko. Net ir neurologė yra įrašius, kad anksti išmoko. Ji tada dar nešnekėjo, bet paprašytas paduodavo reikiamos spalvos. Nors autizmas dar labai ir labai žydintis buvo. Regresas.
Atsakyti
labas
gal kas lanket?
http://www.lvjc.lt/i...p;paslauga=1682
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 03 19, 19:49)
Labutis
Taip, įvardžiai sudėtingai pasiduoda. Jis visuomet sakydavo "T", bet ne "mano", o dabar gražiai įvardina. Kartais klysta, bet pamatęs žvilgsnį, pasitaiso smile.gif
Spalvas T išmoko anksti, pamenu, kai į KMUK vedėm pas genetikę, gal 2 m. 7 mėn. jau tikrai mokėjo. Ir ne tik pagrindines, bet ir atspalvius, ir violetinę, oranžinę. Savaime išmoko. Net ir neurologė yra įrašius, kad anksti išmoko. Ji tada dar nešnekėjo, bet paprašytas paduodavo reikiamos spalvos. Nors autizmas dar labai ir labai žydintis buvo. Regresas.

Sveika, o pas genetike ejot tirtis? Ta prasme daret kazkoki tyrima del paveldimumo? Nuo keliu metuku pradejot kalbeti? Kaip ugdet? Zinoma jau turbut esi tai rasius, bet jei nesunku dar karta.... ax.gif
Atsakyti