Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

Sveikos tetos, radau įdomią knygutę, gal sudomins
http://issuu.com/tyt...u__kad_jus_zino
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 03 19, 22:31)
Sveikos tetos, radau įdomią knygutę, gal sudomins
http://issuu.com/tyt...u__kad_jus_zino

Sveika, prapuolene, retai beuzsuki-tikiuosi tai geras zenklas. Apie sia knyga jau buvo kalbeta keli puslapiai anksciau.
Atsakyti
Aš tai šian,kad ir per lietų, bet skraidau wub.gif

Sakė, kažkoks vaikas priėjo prie auklėtojos ir pasakė " Auklėtoja, Jokūbas kalba bigsmile.gif "

Tik dabar jis pradėjo šiek tiek kontaktuoti su vaikais. Žaisti, bandyti kalbėtis....
Iki šiol burbėdavo po nosim, žaisdavo vienas... Viskas gyvenimas vykdavo atskirai nuo visų.

na nėra taip, kad va, vieną dieną viskas apsivertė aukštyn. ne. Jis dar daug laiko praleidžia savo pasaulyje. Bet kad ir mažais žingsniais, bet vis į priekį...

( jei kas nežino, daržiuką lankom jau antri metai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 20 kovo 2012 - 14:33
Cukraus pudra, dziaugiuosi siuo nuostabiu pasiekimu - kad galimybiu tau paskraidyti butu kuo daugiau 4u.gif
Atsakyti
Mes po magnetinio rezonanso....nieko nerado, viskas su smegenelem tvarkoj. Tik pasake, kad neseniai sloga sirgom biggrin.gif
Atsakyti
Smagiu naujienu padave. O pas mus smagumas nors tas, kad nealpstam, nesvaigstam, priepuoliu nera- kol apteme. Naujieji akinukai bus tik kitos savaites pradzioje... Prasau pareiksti nuomoniu. Maniskis bando kartot elementariausius zodeliukus, bet kaip visa tai atrodo. Tarkim, rodau jam, sakau "mesa". O jis man rodo ten pat ir sako "te pa". Is kur zinau,kad jis bando atkartot? Ogi is to, kad jis puikiai atkartoja intonacija, netgi idealiai, sakyciau, jau taip kartais kad nuraito tuos tonus- na tikrai grazu klausyt buna. Bet tai va- nu atkartoja visiskai nepanasiai, dazniausiai naudodamas kelis tuos pacius jo pastoviai naudojamus skiemenis.. Tai kas cia yra? Kiek suprantu- didelis girdimojo demesio sutrikimas,ar ne? Na, kad neteisingai smegenyse "perfiltruojami" isgirsti garsai? Man taip jo gaila, nes matau, kad nori kartot, bet jam gaunasi absoliuciai ne i tema..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 21 kovo 2012 - 00:08
LisJa, o man cia panasu i normalia vaiko kalbos raida unsure.gif Mano mazelis dabar taip zodzius kartoja biggrin.gif Intonacija, skiemenu skaicius panasiai atitinka, o garsai nelabai i tikraji zodi. Gydytoja sake, kad cia normalu taip, nes ne visi iskart taisyklingai kalba...ir is tu dabar nelabai teisingai atkartojamu, paskui savi naujadarai atsiranda, kol kazkada zodis i zodi panasus pasidaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 21 kovo 2012 - 07:10
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 03 21, 07:08)
LisJa, o man cia panasu i normalia vaiko kalbos raida  unsure.gif Mano mazelis dabar taip zodzius kartoja biggrin.gif  Intonacija, skiemenu skaicius panasiai atitinka, o garsai nelabai i tikraji zodi.  Gydytoja sake, kad cia normalu taip, nes ne visi iskart taisyklingai kalba...ir is tu dabar nelabai teisingai atkartojamu, paskui savi naujadarai atsiranda, kol kazkada zodis i zodi panasus pasidaro.

Gal ir butu panasu i normalia kalbos raida jei is to atsirastu bent vienas kitas zodelis ar garsazodis, o dabar vien tie skiemenys ir kokie 4-5 garsazodziai.. Ir taip jau gana ilga laika.
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 03 20, 14:31)
Sakė, kažkoks vaikas priėjo prie auklėtojos ir pasakė " Auklėtoja, Jokūbas kalba  bigsmile.gif "

Tik dabar jis pradėjo šiek tiek kontaktuoti su vaikais. Žaisti, bandyti kalbėtis....

thumbup.gif smagu, kad mūsų vaikučiai žingsniuoja į priekį thumbup.gif
Norėjau paklausti, po kiek laiko palikai Jokūbą miegoti pietų darželyje? Ir kaip sekėsi?

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 03 20, 21:07)
Mes po magnetinio rezonanso....nieko nerado, viskas su smegenelem tvarkoj. Tik pasake, kad neseniai sloga sirgom  biggrin.gif

tikrai naudinga buvo sužinoti dėl slogos biggrin.gif bet iš kitos pusės, tai geros naujienos, vadinasi reikia tik laiko ir viskas gali stoti vėžes thumbup.gif 4u.gif

QUOTE(LisJa @ 2012 03 21, 00:05)
Tai kas cia yra? Kiek suprantu- didelis girdimojo demesio sutrikimas,ar ne?

nemanau, kad girdimojo dėmesio sutrikimas schmoll.gif greičiausiai nemokėjimas tarti kitų garsų, tad ir naudoja tik jam pavykstančius skiemenis...maniškis irgi panašiai darė...išdarkydavo žodžius, kad jie skambėdavo visai nepanašiai...o dabar po truputį tie žodeliai jau panašėja į tikruosius...aišku dar daug laiko ir darbo reikės, kol išmoks aiškiai kalbėti, bet jau maniškio kalbą supranta ir kiti, ne vien aš thumbup.gif ir tai jau mums didelis pasiekimas ax.gif dabar mano didžiausias džiaugsmas yra išmoktas ir sėkmingai vartojamas žodelis "taip" thumbup.gif iš karto pasidarė daug paprasčiau susikalbėti, išsiaiškinti vaiko norus thumbup.gif o linksėti galva vaikas taip ir neišmoko...nors kitiems vaikams tai atrodo taip paprasta ir natūralu...
Atsakyti
Ačiū, kad džiaugiatės kartu wub.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 03 20, 21:07)
Mes po magnetinio rezonanso....nieko nerado, viskas su smegenelem tvarkoj. Tik pasake, kad neseniai sloga sirgom  biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Scintilla @ 2012 03 21, 09:11)
Labas  4u.gif
thumbup.gif  smagu, kad mūsų vaikučiai žingsniuoja į priekį  thumbup.gif
Norėjau paklausti, po kiek laiko palikai Jokūbą miegoti pietų darželyje? Ir kaip sekėsi?

Tada kai pats panoro. Po gero mėn. tas buvo. tiesiog parodė susidomėjimą... Kad va, kiti vaikai miega, ir aš pabandysiu....
Tai pirmą savaitę pasiimdavau iškart po miego.

Tik vat prisipratinau, kad po vakarienės aš jau laukiu... tai jei pradėt dirbt nežinau kaip bus. Juk neišeis prieš 5 jau daržiuke būt....
Bet kol kas toks laikas ir nenusimato doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2012 03 21, 09:11)

tikrai naudinga buvo sužinoti dėl slogos  biggrin.gif  bet iš kitos pusės, tai geros naujienos, vadinasi reikia tik laiko ir viskas gali stoti vėžes  thumbup.gif  4u.gif

nemanau, kad girdimojo dėmesio sutrikimas  schmoll.gif  greičiausiai nemokėjimas tarti kitų garsų, tad ir naudoja tik jam pavykstančius skiemenis...maniškis irgi panašiai darė...išdarkydavo žodžius, kad jie skambėdavo visai nepanašiai...o dabar po truputį tie žodeliai jau panašėja į tikruosius...aišku dar daug laiko ir darbo reikės, kol išmoks aiškiai kalbėti, bet jau maniškio kalbą supranta ir kiti, ne vien aš  thumbup.gif ir tai jau mums didelis pasiekimas  ax.gif  dabar mano didžiausias džiaugsmas yra išmoktas ir sėkmingai vartojamas žodelis "taip"  thumbup.gif  iš karto pasidarė daug paprasčiau susikalbėti, išsiaiškinti vaiko norus  thumbup.gif  o linksėti galva vaikas taip ir neišmoko...nors kitiems vaikams tai atrodo taip paprasta ir natūralu...

Labai geros naujienos, nes dabar zinau, kad dideliu darbu ir kantrybe mes visko galime ismokt, nes jokiu trukdziu tam nera.

drinks_cheers.gif mano mazasis visus zodzius padaro is zodzio "kaka" biggrin.gif pvz. tapkes- kakes biggrin.gif Uztai ir sakau, kad cia yra normali vaiko kalbos raida. Tiesiog pradedanciam kalbet vaikui taip yra patogiau....naudoja jam zinomus ir gerai istariamus skiemenis, garsus. Ir svarbu naudoja, bando kazka pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 03 21, 00:05)
Maniskis bando kartot elementariausius zodeliukus, bet kaip visa tai atrodo. Tarkim, rodau jam, sakau "mesa". O jis man rodo ten pat ir sako "te pa". Is kur zinau,kad jis bando atkartot? Ogi is to, kad jis puikiai atkartoja intonacija, netgi idealiai, sakyciau, jau taip kartais kad nuraito tuos tonus- na tikrai grazu klausyt buna. Bet tai va- nu atkartoja visiskai nepanasiai, dazniausiai naudodamas kelis tuos pacius jo pastoviai naudojamus  skiemenis.. Tai kas cia yra? Kiek suprantu- didelis girdimojo demesio sutrikimas,ar ne? Na, kad neteisingai smegenyse "perfiltruojami" isgirsti garsai? Man taip jo gaila, nes matau, kad nori kartot, bet jam gaunasi absoliuciai ne i tema..

ne, su girdimuoju suvokimu pas ji tvarkoje - nes intonacija, skiemenine zodzio struktura islaiko, jis perfiltruoja ir supranta ko gero viska ok - tik del akyciu problemu nepastebi, nesuvokia, neimituoja - kaip ta zodi tu tari.pasidazyk ryskiai lupas - demonstruok ir nebutinai visa zodi - o skiemeni - ma, te, ka, po ir pan, paskui junk ma-ma, te-te, pa-pa, ku-ku, paskui skirtingus skiemenis - ka-te, te-ka ir p. Aisku tai ne vienos dienos darbas, kol neismokot vieno skiemens - nedarykit kito mirksiukas.gif
Atsakyti