Sveikos tetos, radau įdomią knygutę, gal sudomins
http://issuu.com/tyt...u__kad_jus_zino
QUOTE(cezi @ 2012 03 19, 22:31)
Sveika, prapuolene, retai beuzsuki-tikiuosi tai geras zenklas. Apie sia knyga jau buvo kalbeta keli puslapiai anksciau.
Aš tai šian,kad ir per lietų, bet skraidau
Sakė, kažkoks vaikas priėjo prie auklėtojos ir pasakė " Auklėtoja, Jokūbas kalba
"
Tik dabar jis pradėjo šiek tiek kontaktuoti su vaikais. Žaisti, bandyti kalbėtis....
Iki šiol burbėdavo po nosim, žaisdavo vienas... Viskas gyvenimas vykdavo atskirai nuo visų.
na nėra taip, kad va, vieną dieną viskas apsivertė aukštyn. ne. Jis dar daug laiko praleidžia savo pasaulyje. Bet kad ir mažais žingsniais, bet vis į priekį...
( jei kas nežino, daržiuką lankom jau antri metai)

Sakė, kažkoks vaikas priėjo prie auklėtojos ir pasakė " Auklėtoja, Jokūbas kalba

Tik dabar jis pradėjo šiek tiek kontaktuoti su vaikais. Žaisti, bandyti kalbėtis....
Iki šiol burbėdavo po nosim, žaisdavo vienas... Viskas gyvenimas vykdavo atskirai nuo visų.
na nėra taip, kad va, vieną dieną viskas apsivertė aukštyn. ne. Jis dar daug laiko praleidžia savo pasaulyje. Bet kad ir mažais žingsniais, bet vis į priekį...
( jei kas nežino, daržiuką lankom jau antri metai)
Cukraus pudra, dziaugiuosi siuo nuostabiu pasiekimu - kad galimybiu tau paskraidyti butu kuo daugiau

Mes po magnetinio rezonanso....nieko nerado, viskas su smegenelem tvarkoj. Tik pasake, kad neseniai sloga sirgom

Smagiu naujienu padave. O pas mus smagumas nors tas, kad nealpstam, nesvaigstam, priepuoliu nera- kol apteme. Naujieji akinukai bus tik kitos savaites pradzioje... Prasau pareiksti nuomoniu. Maniskis bando kartot elementariausius zodeliukus, bet kaip visa tai atrodo. Tarkim, rodau jam, sakau "mesa". O jis man rodo ten pat ir sako "te pa". Is kur zinau,kad jis bando atkartot? Ogi is to, kad jis puikiai atkartoja intonacija, netgi idealiai, sakyciau, jau taip kartais kad nuraito tuos tonus- na tikrai grazu klausyt buna. Bet tai va- nu atkartoja visiskai nepanasiai, dazniausiai naudodamas kelis tuos pacius jo pastoviai naudojamus skiemenis.. Tai kas cia yra? Kiek suprantu- didelis girdimojo demesio sutrikimas,ar ne? Na, kad neteisingai smegenyse "perfiltruojami" isgirsti garsai? Man taip jo gaila, nes matau, kad nori kartot, bet jam gaunasi absoliuciai ne i tema..
LisJa, o man cia panasu i normalia vaiko kalbos raida
Mano mazelis dabar taip zodzius kartoja
Intonacija, skiemenu skaicius panasiai atitinka, o garsai nelabai i tikraji zodi. Gydytoja sake, kad cia normalu taip, nes ne visi iskart taisyklingai kalba...ir is tu dabar nelabai teisingai atkartojamu, paskui savi naujadarai atsiranda, kol kazkada zodis i zodi panasus pasidaro.

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 03 21, 07:08)
LisJa, o man cia panasu i normalia vaiko kalbos raida
Mano mazelis dabar taip zodzius kartoja
Intonacija, skiemenu skaicius panasiai atitinka, o garsai nelabai i tikraji zodi. Gydytoja sake, kad cia normalu taip, nes ne visi iskart taisyklingai kalba...ir is tu dabar nelabai teisingai atkartojamu, paskui savi naujadarai atsiranda, kol kazkada zodis i zodi panasus pasidaro.

Gal ir butu panasu i normalia kalbos raida jei is to atsirastu bent vienas kitas zodelis ar garsazodis, o dabar vien tie skiemenys ir kokie 4-5 garsazodziai.. Ir taip jau gana ilga laika.
Labas
smagu, kad mūsų vaikučiai žingsniuoja į priekį
Norėjau paklausti, po kiek laiko palikai Jokūbą miegoti pietų darželyje? Ir kaip sekėsi?
tikrai naudinga buvo sužinoti dėl slogos
bet iš kitos pusės, tai geros naujienos, vadinasi reikia tik laiko ir viskas gali stoti vėžes
nemanau, kad girdimojo dėmesio sutrikimas
greičiausiai nemokėjimas tarti kitų garsų, tad ir naudoja tik jam pavykstančius skiemenis...maniškis irgi panašiai darė...išdarkydavo žodžius, kad jie skambėdavo visai nepanašiai...o dabar po truputį tie žodeliai jau panašėja į tikruosius...aišku dar daug laiko ir darbo reikės, kol išmoks aiškiai kalbėti, bet jau maniškio kalbą supranta ir kiti, ne vien aš
ir tai jau mums didelis pasiekimas
dabar mano didžiausias džiaugsmas yra išmoktas ir sėkmingai vartojamas žodelis "taip"
iš karto pasidarė daug paprasčiau susikalbėti, išsiaiškinti vaiko norus
o linksėti galva vaikas taip ir neišmoko...nors kitiems vaikams tai atrodo taip paprasta ir natūralu...

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 03 20, 14:31)
"

Norėjau paklausti, po kiek laiko palikai Jokūbą miegoti pietų darželyje? Ir kaip sekėsi?
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 03 20, 21:07)
Mes po magnetinio rezonanso....nieko nerado, viskas su smegenelem tvarkoj. Tik pasake, kad neseniai sloga sirgom 

QUOTE(LisJa @ 2012 03 21, 00:05)
Tai kas cia yra? Kiek suprantu- didelis girdimojo demesio sutrikimas,ar ne?

Ačiū, kad džiaugiatės kartu
Tada kai pats panoro. Po gero mėn. tas buvo. tiesiog parodė susidomėjimą... Kad va, kiti vaikai miega, ir aš pabandysiu....
Tai pirmą savaitę pasiimdavau iškart po miego.
Tik vat prisipratinau, kad po vakarienės aš jau laukiu... tai jei pradėt dirbt nežinau kaip bus. Juk neišeis prieš 5 jau daržiuke būt....
Bet kol kas toks laikas ir nenusimato

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 03 20, 21:07)

QUOTE(Scintilla @ 2012 03 21, 09:11)
Labas
smagu, kad mūsų vaikučiai žingsniuoja į priekį

Tada kai pats panoro. Po gero mėn. tas buvo. tiesiog parodė susidomėjimą... Kad va, kiti vaikai miega, ir aš pabandysiu....
Tai pirmą savaitę pasiimdavau iškart po miego.
Tik vat prisipratinau, kad po vakarienės aš jau laukiu... tai jei pradėt dirbt nežinau kaip bus. Juk neišeis prieš 5 jau daržiuke būt....
Bet kol kas toks laikas ir nenusimato

QUOTE(Scintilla @ 2012 03 21, 09:11)

Labai geros naujienos, nes dabar zinau, kad dideliu darbu ir kantrybe mes visko galime ismokt, nes jokiu trukdziu tam nera.

QUOTE(LisJa @ 2012 03 21, 00:05)
Maniskis bando kartot elementariausius zodeliukus, bet kaip visa tai atrodo. Tarkim, rodau jam, sakau "mesa". O jis man rodo ten pat ir sako "te pa". Is kur zinau,kad jis bando atkartot? Ogi is to, kad jis puikiai atkartoja intonacija, netgi idealiai, sakyciau, jau taip kartais kad nuraito tuos tonus- na tikrai grazu klausyt buna. Bet tai va- nu atkartoja visiskai nepanasiai, dazniausiai naudodamas kelis tuos pacius jo pastoviai naudojamus skiemenis.. Tai kas cia yra? Kiek suprantu- didelis girdimojo demesio sutrikimas,ar ne? Na, kad neteisingai smegenyse "perfiltruojami" isgirsti garsai? Man taip jo gaila, nes matau, kad nori kartot, bet jam gaunasi absoliuciai ne i tema..
ne, su girdimuoju suvokimu pas ji tvarkoje - nes intonacija, skiemenine zodzio struktura islaiko, jis perfiltruoja ir supranta ko gero viska ok - tik del akyciu problemu nepastebi, nesuvokia, neimituoja - kaip ta zodi tu tari.pasidazyk ryskiai lupas - demonstruok ir nebutinai visa zodi - o skiemeni - ma, te, ka, po ir pan, paskui junk ma-ma, te-te, pa-pa, ku-ku, paskui skirtingus skiemenis - ka-te, te-ka ir p. Aisku tai ne vienos dienos darbas, kol neismokot vieno skiemens - nedarykit kito