QUOTE(Žvėriukė @ 2012 04 15, 12:01)
Taiklioji, super

Tu tik pasakok ir dek viska mums cia...juk viskas naudinga
ok, tuoj idesiu pora pvz
QUOTE(auryte2 @ 2012 04 15, 15:55)
dekui uz informacija , bandysiu ir as "lauzti" vaika tavo parasytais budais. tik as nelabai suprantu gal jam su klausa kas negerai , mokemes zodi 'dega" nuo tipo sviesa dega
"de" pasako o "ga" niekaip vietoj ga arba nieko nesako arba te , ka.
Papildyta:
as labai bijau tu korteliu , man atrodo kad ismokes bendrauti kortelemis vaikas isvis nesupras naudos kam kalbeti, gal as neteisi bet man kazkaip baisu kad isvis nesistengs mokytis zodziu.
Papildyta:
apie saldytuva as masciau su maistu fotkint pagaminta maista na ka kasdien valgo ir pardayt magnetukus ar kaip nuotrauka pateikt ko vaikas nori valgyt, nes nifiga nesuprantu , kartais darau po 5 patiekalus kad pavalgytu
as pradzioj ir neversdavau sakyti kate, sakiau miau, au, mu, ma ma, te te, lia lia, kai pradejo ta kartoti, po to pats sakyti sakydavau jau miau kate sako kate, tada au suo sako, palengva ejom prie sudetingeniu zodeliu, dabar ir ekskavatorius pasako ir traukinys )traukinys epopeja nuo tu tu po to kajujis, tada kraukijis, dabar tlaukinys),
vaiko nevalguma, kai sunkiai priima naujus produktus dariau taip, matau megsta pica, pradejau galimti idomesnes, arba paimu sriuba isverdu ir nevalgo svogunu ar dar ko, tai as sublenderiuoju viska viska, valgo net zandai lapsi, dar ka, tarkim valgyti darau tai duodu savarankiskai nuskusti bulve kokia, padaryti sumustinius, ismaisom tesla, gaminam pica, verdam kose, kepam blynus.
bbet smagu kai reiskai savo nuomone, tarkim duodu kompota o jis man, mama as noliu gelti i poduka su keule geltona sultis apelsinas
QUOTE(LisJa @ 2012 04 15, 16:10)
Nu bijau kazkaip ir tiek...Tos istorijos, kur pasakojo, kad rado vaika uzdaryta visa zviegianti kambaryje kazkokiam, nors auklytes melavo, kad jis tuo metu ramiai sau miegojo-pasirode ji ten laike jau net pora valandu...Nu ir dar panasios visokios. Baisu man visa tai, juk vaikas nekalbantis-nepasipasakos, kas buvo.. Kita vertus maniskis ne toks jau ir kvailutis-moka parodyt, kaip jis "zybt nagais" nuo kates gavo, arba parodo, kad gavo nuo tetes per uzpakaliuka..

Nu gal ir be reikalo bijau, velnias zino......
ciauskuti? uzmusciau jei suzinociau kad su mano vaiku taip. kiek buvau, ir netiketai atejusi, visada viskas buvo gerai, pacios kai skubu darban nurengia maniski, aukletoja atnese mikrofona is namu zaislini ir filmavo vaikus, kaip jie dainuoja, nezinau ar cia mano grupei taip pasiseke.ar kad maniskis daug bedu nepadaro.
taviskis nekalba, bet jausi ar jam blogai ar ne, as tarkim jausdavau kai pradejo eiti i darziuka, juk nekalbejo visiskai, bet kazkaip normaliai jis i darziuka eidavo, is darziuko, manau vaikas jei bijotu tai elgtusi kitaip.
na aisku kiekviena situacija savaip skirtinga, bet manau sis geriausias spec darzas vilniuje, nes pazystu kelis vaikus kurie eina i spec kitus vilniaus darziukus, bandem mes eiti i paprastu vaiku darziuka, nu nezinau, knyga galeciau parasyti, skauskmas matant kaip tie vaikai skiriasi nuo tavu, savojo gailestis, ir siaipo didele grupe, mazai uzsiemimu.
na kiekviena pagal save , as tarkim nesigailiu kad ejom i ciauskuti, aisku, kad kitas metais priims tik ypac sunkius tai...galetu taip nebuti, nes anskciau buvo kad vaikus ne pagal amziu, o pagal sutrikimus, ir mum pasiseke kad maniskis trimetis budamas papuole i 5 6 m vaiku grupe, su lengvais sutrikimais (apie kai kurius galvojau ka jie aplamai cia veikia, nieko nemaciau kad strigtu kazkur), tai sakyciau labai manajam padejo.
Papildyta:

arti toli

aukstai zemai

berniukas mergaite

daug mazai

didele maza

naktis diena

pilnas tuscias

siauras platus

tiesi linija kreiva

ziema vasara