QUOTE(taiklioji @ 2012 04 14, 18:31)
tai neigaliuku svente tai....as eiciau pas direktore kalbeti, man tai nepatiktu kaip ir tau, mazdaug mes sveiki imkit saldainiu, nes jus nesveiki....biski be rysio, turetu kaip tik kasdien kazkaip kartu ar zaisti ar ka, bet ne tokiu budu rodyti vienakart per emtus su saldainiu maisiuku....

Keliausim ryt su rimu cia
http://www.kultura.l.../1717/0/2012-04
gal vilnietes mamytes kas norit irgi, mes tai i rengini, pirksim kokiu dirbinuku, ir na...nors karta neissiskirsim is minios
Jei kitais metais dar liktume šiame darželyje - tai tikrai pareikščiau nuomonę, nes vat kai nežinai kas kaip ir kodėl, tai iš pradžių sunku susigaudyti. Kad ir dėl tų saldainių - aš net nesitikėjau, kad J jų gaus...Maniau kad va tiesiog vaikai "tuščiom rankom" kad nenueitų eilėraščių deklamuoti, tai ir nešasi tų saldainių. O dabar va ryšulėliais sudalino ir išdalino neįgaliukams, kaip kokiems išskirtiniams.
Scintilla, nesat įforminę neįg., bet juokas juokais, įdomu kaip su jumis būtų - gautumėte saldainių ar ne

Ar čia tik tiems, kuriems juodu ant balto parašyta. Čia taip ironiškai pamąsčiau

Nepyk tik
Papildyta:
QUOTE(taiklioji @ 2012 04 14, 18:31)
ne ne , jokiais budais negalima lyginti vaiku, kaip jie visi skirtingi, taip ir autistukai skirtingai, nes jie visi asmenybes , kad ir zvelgiantys i pasauly pro autizmo syda.
maniskis irigi nemoketu, nes budamas 2 3 metu jis nemokejo nieko apart rekti, laikyti sauksta (valgyt), gert is buteliuko ir daryti i pampersus, kol as gailejau saves kad auginu invalida. po to kazkada man stuktelejo, kad kimsiu viska i vaika, kazkaip patikejau juo, radom bendra kalba. neverbaline, o kazkaip intuityviaja.ir pradejau, is vienos drauges viena paimu dalyka, is kitos kita, kai ka pati sugalvoju, ir va sukurem mes savo emtodika, tarkim esu grieztai pries korteles, kai mum siule i parde eiti su kortelem.kazkaip sudetinga man cia parasyti per daug nesileidziant i litanijas, ir parodyti butu lengviau, galiu vaizdeliu ideti i youtube kaip mes mokomes, bet pas mane kazkas su fotiko garsu pasirade,,,
aisku turim ir isteriku, ir siaip po truputuka sio bei to, bet...
susikaupsiu sian vakare parasysiu kaip as lavinau saviski
aisku, dar zinoma kad kas tinka vienam kitam netiks, reik ieskoti priejimo prie vaiko
pasidalinsiu
tai neigaliuku svente tai....as eiciau pas direktore kalbeti, man tai nepatiktu kaip ir tau, mazdaug mes sveiki imkit saldainiu, nes jus nesveiki....biski be rysio, turetu kaip tik kasdien kazkaip kartu ar zaisti ar ka, bet ne tokiu budu rodyti vienakart per emtus su saldainiu maisiuku....

Keliausim ryt su rimu cia
http://www.kultura.l.../1717/0/2012-04
gal vilnietes mamytes kas norit irgi, mes tai i rengini, pirksim kokiu dirbinuku, ir na...nors karta neissiskirsim is minios
Aš apskritai irgi mąstau, kad intuityvus lavinimas yra pats geriausias. Nežinau, gal tos visokios metodikos ir yra gerai, jei jų griežtai laikomasi, yra sąlygos jas taikyti ir pan. Bet aš kažkodėl vis prisimenu Kauno VRC neurologės žodžius: "neužsiciklinkite ant to autizmo, leiskite jam būti tiesiog vaiku". Todėl visokie "dresavimai" pagal ABA man nėra labai priimtini, arba aš nelabai tą metodiką suprantu, klystu ir man nepakanka žinių, nes esu daugiausia susipažinsui tik iš interneto ir vazdų youtube

Arba pvz. dienotvarkės pakabinimas ant sienos. Nu nepabandžiau, gal tame ir bėda, kad nepabandžiau, bet kažkodėl intuityviai jaučiu, kad jos reikšmė bus lygi nuliui, o be to, mes neturim baisiai didelių problemų dėl dienotvarkės griežtumo. Teko kalbėti su viena dėst iš ŠU: ji labai rekomendavo korteles. Nu nekilo ranka man jas naudoti ir viskas

O kam, jei mačiau kalbinio suvokimo užuomazgas, kurias vis laviname kasdien. Aišku, reikia kalbėti konkrečiai, aiškiai ir be užuolankų, čia jau kiekvienas tai pasakys, kas žino, ką reiškia autizmas

Vaikas auga ir tobulėja. Nors ir labai mažais žingsneliais, bet po truputį po truputį. Norėtųsi, kad būtų greičiau

, bet yra taip kaip yra.
Šių dienų J pasiekimas - jau beveik išmoko išsiskalauti burną!!! Bingo - galėsime valytis dantis kaip visi žmonės vonioje prie kriauklės

Kas keisčiausia, kad aš didelių pastangų tam nedėjau

Bet va išmoko

Vakar plakėme pieno kokteilį - J geria ir skalauja jį burnoj. Kas čia dabar per bajeris

Manau, kad tikrai išmoko nusižiūrėjęs iš kito vaiko. Šįryt tą skalavimą jau panaudojome valydami dantis.
Na, per daug išsiplėčiau. Einu statistikos studijuoti