Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2012 03 13, 19:56)
tai iki 3 metru uzauga?

manau, kad užauga. Pas mane šiltnamis per žemas, tai slenka palei stogą arba svyra nuo viršaus vėl žemyn smile.gif
Atsakyti
Aš irgi susimėčiau su tais aukščiais doh.gif Kaip yra su pomidorais TIGRELLA? g.gif Rašo, jog iki 1.5 m užauga, internete radau, kad aukštaūgiai, tai kaip iš tiesų? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 13, 20:17)
Aš irgi susimėčiau su tais aukščiais  doh.gif Kaip yra su pomidorais TIGRELLA?  g.gif Rašo, jog iki 1.5 m užauga, internete radau, kad aukštaūgiai, tai kaip iš tiesų?  blink.gif

Pernai auginau. Mano ūgis 1,62cm. Kai reikėjo aiškintis su pomidoro viršūne, lipau ant taburetės. Šiaip taip pasiekiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 13, 20:20)
Pernai auginau. Mano ūgis 1,62cm. Kai reikėjo aiškintis su pomidoro viršūne, lipau ant taburetės. Šiaip taip pasiekiau biggrin.gif

Kaip nervuoja kai viena rašo, o visai kitaip būna doh.gif gun_rifle.gif
Papildyta:
Ačiū žinosiu, kad nėra žemi 4u.gif Ir dar ant tų Tigrellų rašo, jog galima balkone, terasoje auginti doh.gif
Bet taip išeina, kad be vazoninių, žemaūgių ir pusiau žemaūgių daugiau neturiu blink.gif doh.gif Ką sodinsiu šiltnamio kraštuose doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 13 kovo 2012 - 20:22
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 13, 20:22)
Kaip nervuoja kai viena rašo, o visai kitaip būna  doh.gif   gun_rifle.gif

Nervai kenkia grožiui. šimta proc biggrin.gif
Mane tik žiauriai erzino, jog kai kas šalia stovėdamas ir būdamas 1,80cm porino, jog mums visai nereikia nedidelių kopetėlių biggrin.gif Kai dabar prisimenu, žiauriai juokinga. Nu o tada, nors su sekatorium per pakauši prasieik biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 13 kovo 2012 - 20:32
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 13, 21:17)
Aš irgi susimėčiau su tais aukščiais  doh.gif Kaip yra su pomidorais TIGRELLA?  g.gif Rašo, jog iki 1.5 m užauga, internete radau, kad aukštaūgiai, tai kaip iš tiesų?  blink.gif

Pernai turginiai tigerelos tikrai buvo aukštesni nei 1,5,bet kiek pamenu,tai gal apie du metrus siekė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 13, 20:26)
Kaip nervuoja kai viena rašo, o visai kitaip būna  doh.gif   gun_rifle.gif
Papildyta:
Ačiū žinosiu, kad nėra žemi  4u.gif Ir dar ant tų Tigrellų rašo, jog galima balkone, terasoje auginti  doh.gif
Bet taip išeina, kad be vazoninių,  žemaūgių ir pusiau žemaūgių daugiau neturiu  blink.gif  doh.gif Ką sodinsiu šiltnamio kraštuose  doh.gif

Klausai, o tu tikrai teisingai pavadinimą parašei? Nes aš pasakojau apie TIGERELLA smile.gif
nemanyk kad priekabiauju, tie pavadinimai kartais tikrai panasus buna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 13 kovo 2012 - 20:31
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 13, 20:20)

lotuliukas.gif mažiukė, čia jau be klausimų visur su taburete turi vaikščiot arba su platformomis ( aka makvyno mados namų lotuliukas.gif )

Tai kad neaukštos tos Tigerelos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 20:33)
lotuliukas.gif mažiukė, čia jau be klausimų visur su taburete turi vaikščiot arba su platformomis ( aka makvyno mados namų  lotuliukas.gif )

Tai kad neaukštos tos Tigerelos  bigsmile.gif

Nu nepradedam. Neaukštos... pabandyk su platformom po daržą pabraidyti biggrin.gif nors gal žirafom jokio skirtumo biggrin.gif

ateityje rankinėje nešiosiuosi sulankstoma taburete. maža kas... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 13 kovo 2012 - 20:37
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 21:33)
lotuliukas.gif mažiukė, čia jau be klausimų visur su taburete turi vaikščiot arba su platformomis ( aka makvyno mados namų  lotuliukas.gif )

sakyciau toks is tokio juokias tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2012 03 13, 20:35)
Priklauso nuo to kokius pomidorus sodinsi, aukštaūgius, žemaūgius. Ir koks šiltnamis, kupolo (lankinis), ar briaunuotas.
Ant pomidorų pakuotės turėtu būti parašyta kaip sodinti 70x40, 60x40, 40x40 ir t.t.
Aukštaūgius paprastai 60x40,70x40 sodinama.
Paprastesnis būdas paskaičiuoti tai pagal m2 (kvadratinius metrus).
6mx3m=18m2 1m2 tenka 2,5-3 daigai.
18x2,5= 45 daigai
18x3= 54 daigai

Jei mažiau daigų pasodinsite, didesnius tarpus turėsite ankstyvesnį derlių, ir didesnius vaisius. Mažiau konkurencijos.

Skaičiuojant 60x40, reikia atmesti takus, kurie atema auginimo vieta.
6m ilgis kas 60cmx40 = 10 daigų vienoje eilėje 10x0,6m=6m, aišku galuose reikės pasodinti žemaūgius kuriems nereikia daug erdvės 40x40.
50x40 daugiau pomidorų tilps 11 eilėje
Kiek eilių sodinsime? Paprastai sodinama 4-5 eilės. Galima ir 6-7 pasodinti, bet sunku bus praeiti.
Tada reik nuspręsti kiek takų turėsime, 1 ar 2.  Irgi priklauso koks šiltnamis, kokius pomidorus auginsime, jei žemaūgius užtenka 1 tako. Jei aukštaūgius gal reikės 2 takų.

Maždaug toks, piešinukas gaunasi. Klausimas koks kam patinka.
user posted image

Tai pažiūrėk kokiu astumu rekomenduojama sodinti, ir padalink iš 6metrų. Gausi kiek vienoje eilėje telpa ir -1, nes reikia vietos galiniams pomidorams. 6/0,5 6/0,6 6/0,4
50x40 telpa 12 -1 =11
60x40 telpa 10-1=9
40x40 telpa 15-1= 14
O po to nuspręsk kiek eilių sodinsi.

g.gif blush2.gif o kiek tada tilps į 3x10 šiltnamyje , jeigu sodinti po 2 eiles šonuose...kraštinėse žemaūgius o srčiau vidurio aukštaūgius...man kažkaip tada daug išeina rolleyes.gif negali būti , kad man viskas tilps biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 13, 19:00)
Venusiukai siaip labai miniatiūriniai, ar nebus iš vazoninių mažiausi.. O cia Blakcheris galingai atrodo. Ar iš šiuometinio pakelio sėjot?
Mano šitie juodieji stovi kaip užsikonservavę su vienu mizernu lapeliu. Jaučiu, šveisiu aš juos lauk  doh.gif

Manieji Black cherry irgi stovi kazko vietoj,isleido vienus lapelius,siandien dar karta persodinau-gal pajudes g.gif
Atsakyti