Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pradėti ruoštis vestuvėms?

QUOTE(_buterfly_ @ 2013 02 12, 12:51)
vestuves musu mazos bus, iki 15 zmoniu vakariene, todel nematau reikalo jas planuoti metus laiko smile.gif

drinks_cheers.gif Mūsų irgi tokios buvo mažos vestuvės, tai gana greitai viską suorganizavome - nuo pareiškimų padavimo dienos visą mėnesį nieko nedarėm, o paskui viską susitvarkėm per savaitę. rolleyes.gif
Čia temoje kažkas dar parašė, kad nespėsiu, kad nesąmonė, kad per trumpai planuojame... tačiau nepaisant tokių pasiasakymų, vistiek mums viskas gavosi gerai, tiesiog puikiai. thumbup.gif
Atsakyti
Kada reiktų pradėti planuoti vestuves, manau, yra kiekvieno sprendimas ir tikiu jog vieniem tikrai užtenka mėnesio laiko, kitiem metų ir pan smile.gif Juk visi esam individualūs, o beto ir norai kiekvieno skirtingi 4u.gif
Šiaip tas apibrėžimas jog "vestuves planavau metus laiko" ar pan. yra labai sąlyginis. Juk nesėdim ištisus metus, kiekvieną dieną be pertraukų ir planuojam, rašom, užsisakinėjam, skambinėjam biggrin.gif Tarkim mes likus 9 mėn. iki vestuvių apsižiūrėjom šventės vietą, suderinom su fotografu, na žodžiu atlikom tokius dalykus dėl kurių verčiau veliau nesukt galvos ir tegul stovi užsakyti biggrin.gif O poto kelis mėnesius išvis nieko nedarėm tik svarstėm, svajojom kas kur stovės ir kaip kas kur derės ax.gif Dabar liko maždaug pusė metų iki vestuvių, žadam pradėti lankyti kursus sužadėtiniam, nuvažiuot iki išsirinktos bažnyčios ir pan. Kai turi laiko rezervą tai žymiai lengviau kadangi atsiradus darbams ir negalėjus pvz. pradėti lankyti sužadėtinių kursų, gali juos laisvai paslinkti į kito mėnesio darbų sąrašą ir nereikia stresuoti, bėgti ir "per negaliu" kažką daryti. Taigi man tokių metų ruošimuisi pats tas smile.gif 4u.gif
Atsakyti
vestuves planuoja kiekvienas skirtingai. labai priklauso kokiu tu nori ir kur, kiek zmoniu ir t.t. Jeigu nori konkrecios vietos, kuri yra populiari tarp vestuviu ir baliu, tai reikia rezervuotis pries gera pusmeti. tas pats ir su fotografais bei filmuotojais.
mes savo vestuves pradejome pries pusmeti deliotis. pirmi zingsniai vieta, baznycia, fotografas/filmuotojas. o toliau jau galima ir atsipusti. lieka tik smulkmenos.
Atsakyti
Musu svente bus tik 2014 metu geguze, bet mes jau dabar palengva planuojames smile.gif 4u.gif Ir nematau tame nieko blogo, kadangi kiek teko sneketi su jau susituokusiomis poromis, tai visi pataria planuoti kuo anksciau. Mano svaine savo vestuves pradejo planuoti likus 5 men iki vestuviu datos, tai labai gailejosi, nes buvo sunku viska speti, pamergiu suknele gavo tik paskutine savaite, restorana rinkosi is to kas buvo laisvi ir mokejo tikrai kosmine kaina. smile.gif Jie paskaiciavo kad jei butu pradeje organizuoti bent likus metams tai butu sutaupe nemazai pinigeliu. smile.gif
Todel ne tik as bet ir maniskis pradejo intensyviai isijungti i vestuviu vietos paieska, muzikantu ir fotografo. smile.gif Ir man labai smagu, kad si svente rupi mums abiems, o ne man vienai smile.gif
Atsakyti
Mes pradėjome planuoti tik likus penkiems mėnesiams, gal net nepilniems. Visi gasdino, kad nespėsim, juk reikia metų ar bent pusės, kad viską rezervuotis ir pan. Bet mūsų atveju, tokie gasdinimai nepasiteisino smile.gif Man rodos, svarbiausia yra noras ir mažiau stresavimo, kad nebėra laiko smile.gif
Atsakyti
Nemanau,kad visada noro ir mažiau streso pasiteisina blink.gif mes savo pobūvio vietą žadam užsakinėti jau šį rudenį, nors tuoskimės tik kitos vasaros gale, todėl, kad butent rugsėjį yra graibstomos vietos kitai vasarai... o visai nesinorėtų dėl tokių dalykų atsidėliot ar keisti suplanuotos datos smile.gif manau, kad daug kas priklauso nuo pačių vestuvių, kur ir kokių norima. Nes tikrai ne betkur galima užsisakyti norimą datą likus 6 ar tuo labiau 3-4mėn g.gif
Žinoma, mes štai pradėjom planuoti metai prieš, bet tikrai nereiškia, kad vien tuo gyvenam, dabar tiesiog vis turėdama laiko pasirankioju info, žiūrinėju įvairias nuotraukas ir įdėjas + renkuosi pobūvio vietą ir fotografus, kas man svarbiausia smile.gif
Atsakyti
MEs pradejome planuoti vestuves kiek daugiau nei pries metus, bet to priezastis buvo, jog mes gyvename ne Lt, maniau, kad daug ko nespesiu, bet viskas buvo gerai, kelis kartus gryzome i Lt suvarkyti tam tikru reikalu 4u.gif
Atsakyti
Mes vestuves planuojame ateinančią gegužę, iki naujų metų planuojam užsisakyti vietą ir muzikantus, o visą kitą pradėsim planuoti po naujųjų smile.gif Planuojam kviesti 60-70 žmonių smile.gif
Atsakyti
Na, mums taip gavosi, kad vestuvės tik po gerų pusantrų metų, tai turim hobį dabar abu biggrin.gif O rimtai pradėsim prieš metus, kai jau reikės viską užsisakinėti, duoti užstatus, pasirašyti sutartis. Spėju kurį laiką, kaip kad čia ir skaičiau, išvis nebus, ką veikt biggrin.gif
Atsakyti
Patarimas būsimoms nuotakoms:
Jei su savuoju esat ilgaiu nei metus ar du, tai tikrai pakalbate apie šeimos kūrimą ir planuojat ateitį kartu. Tad nelaukit kol jūsiškis ras tinkamą vietą ir laiką piršlyboms ir jau dabar pradėkit planuot savo šventę.
Juokas juokais, bet kai pradedi ruoštis vestuvėms, supranti, kad pasakymas "ruošėmės ištisus metus" ne iš piršo laužtas.
MB man pasipiršo gegužės mėn., vestuves nusprendėm kelti tų pačiu metų biggrin.gif rugpjūtį.
Lengviausia dalis buvo fotografai. Ir tai dėl to, kad aš fotografijos mėgėja. Žinojau ko noriu ir kokių noriu. Tai savaitėlę dvi panaršius po internetą radau savuosius.
Sodyba? Atsirinkom, nuvažiavom į kelias. Viena nelabai patiko, kitoj kaip tik pasitaikė laisva. Nesvarstydami, pasiėmėm.
Na, o įdomiausia dalis prasidėjo renkantis muzikantus smile.gif Praleidom ne vieną vakarą youtubej klausant įvairių muzikantų. Tai pati linksmiausia pramoga, kokia tik įmanoma biggrin.gif Bet juokas dingo, kai pradėjom skambinti jiems. Nemeluosiu, bet 20 grupių/atlikėjų mums atsakė!!! Dauguma buvo užsakyti prieš metus, o kiti nevažiavo (neverta per visą LT važiuot, nes ir savam krašte netrūks užsakymų). Viena laimė, kad mums netikėtai rekomendavo muzikantą iš Kauno. Superinis!!
Tai čia tik keli svarbūs punktai, kurie sėkmės lydint išsisprendė. O kur dar faktas, kad zakse nebebuvo vietų blink.gif vargas dėl MB krikšto dokumentų.
Žodžiu, kiekvienas tų trijų mėnesių savaitgalis buvo skirtas pasiruoošimui vestuvėms smile.gif
Privargom, bet bus ką prisimint biggrin.gif o pačios vestuvės buvo nerealios wub.gif
Tad, mergaitės, ruoškitės iš anksto, nors iš kitos pusės nebuvo pirkinių/idėjų "reikia nereikia" biggrin.gif
Atsakyti
Mes pradraugavome beveik dvejus metus. Po pusantru metu draugystes tiesiai sviesiai paklausiau: kada tu man pasipirsi!? Tai jo atsakymas buvo: as zinau kada ir kur... Praejus porai menesiui pasipirso smile.gif Islaukiau smile.gif
Vestuves bus geguzes 24 d. Siai dienai jau turime sodyba ir uzsiraseme i suzadetiniu kursus. Kol kas dar minimumas, bet po biski susiruosime.
Labai pasiseke su sodyba. Visalaik vaziuodami i mano teviske pravaziuodavom viena sodyba. Nuo kelio graziai atrodydavo... Bet viena diena specialiai susiruoseme, nuvaziavome ir uzsisakeme smile.gif Taigi, tai buvo pirmoji ir paskutinioji aplankyta sodyba smile.gif
Atsakyti
Kai nusprendėm tuoktis, buvo liepos paskutinės dienos, vestuvės vyko spalio 19 dieną. Taigi pasiruošėm per nepilnus tris mėnesius ir laiko visai netrūko. Buvo 40 žmonių, vieno vakaro balius smile.gif
Atsakyti