Mes pradėjom birželį, o šventė kitų metų rugpjūti, tai daugiau nei metai. Suskubome, nes pusei metų išvykstame į užsienį, tad norisi pagrindinius dalykus turėti jau užpliusuotus {:
Man MB pasipirso geguze, o planavimas praktiskai vyksta tik dabar, nuo vidurio rugpjucio, likus 2 men. Truputi stresuoju, nes viska reikia padaryti zaibiskai. Gerai, kad birzeli pakvietimus padariau, suknele issirinkau (belieka tik ja patrumpinti). Ziedus rugsejo vidury vaziuojame atsiimti. Iki rugsejo vidurio reikia pasirinkti restorana arba jau pasirinktam “taip“pasakyti. Su fotografe reikia susitikti + DJ (vedantysis-muzikantas) susirasti. Labiausiai stresuoju del DJ. Tiesa, pakvietimus reikia issiusti. As MB sakiau, kad man geriausia butu susiskambinti su sveciais ir paklausti ar jie atvaziuos, nes pakvietimai gali laiku ir nenukeliauti. Zodziu... nezinau kaip bus, bet kazkaip bus gerai. Viskas susitvarkys ir bus viskas bus gerai ir laiku.
Papildyta:
Tiesa, merginos, norejau paklausti. Tarkim, pas mus baznycia bus 12 val. 14 val bus rotuse. Mes norime specialiai daryti 2 val tarpsni, kad sveciai galetu pasisampaninti ir pasikavinti. Restoranas tik nuo 18 val. Ka mums iki 18 val veikti? Vestuves vyks Vokietijoje. Ka pasiulytumet?
Papildyta:
Tiesa, merginos, norejau paklausti. Tarkim, pas mus baznycia bus 12 val. 14 val bus rotuse. Mes norime specialiai daryti 2 val tarpsni, kad sveciai galetu pasisampaninti ir pasikavinti. Restoranas tik nuo 18 val. Ka mums iki 18 val veikti? Vestuves vyks Vokietijoje. Ka pasiulytumet?
QUOTE(pirk_drambliuka @ 2014 08 19, 08:56)
gla vertėtų pabandyt tėveliui išaišknti, kad jūs nesate tokie religingi ir tokiu atvjeu tuokts bažnyčioje- kone nuodėmė. gal gi suprastų?
Beje, dar anketuojant jaunavedžius klausiama ar jie tai daro laisva valia. Ceremonijos metu to klausiama taip pat. Tai yra viena iš esminių santuokos sakramento galiojimo sąlygų.
Po pamokslo liturgijos vadovas užduoda klausimus jaunajam:Ar esi rimtai apsigalvojęs (-jusi), niekieno neverčiamas ir tikrai pasiryžęs vesti šią savo sužadėtinę? Jaunasis atsako: Esu.
Po to klausiama ir jaunoji:
Ar esi rimtai apsigalvojusi, niekieno neverčiama ir tikrai pasiryžusi tekėti už šio savo sužadėtinio? Jaunoji atsako: Esu.
Tiek, kad patys dėl savęs galit permąstyti ar tai tikrai jums nepriimtina ir nereikalinga. O gal kaip tik gera proga ir savo "santykius" su tikėjimo puse "pasiryškinti". Palankyti kursus ir po to nuspręsti... Ar čia tie kursai ir yra priežastis dėl ko vengiat santuokos bažnyčioje, na papildomas vargas ir pan.

Jei vis tik ne, siūlyčiau paklausti tėvų ar jiems tiks, jei bažnyčion eisit meluoti...
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2014 08 19, 11:10)
šiais laikais daugelis nėra labai religingi ir išvis santuoką bažnyčioje laiko kaip šventės puošmeną, o ne kaip esmę.
Ir labai gaila. Taip mąstantiems irgi siūlyčiau gerokai permąstyti ko ten išvis einama. Vertėtų pagilinti savo supratimą (visų pirma - dėl savęs ir savo mylimo žmogaus), o ne nuslysti paviršiumi dangstantis, kad dauguma yra nereligingi ir visiems nuslysti paviršiumi tinka. Juk tai labai svarbus žingsnis, ne teatras. Dabar yra n būdų padaryti artimiesiems šventę, jei nori, tai CMB darbuotojas ir ant jūros kranto ar žydų sinagogoje eremoniją atliks. O balius po visko ar taip, ar taip nesiskirs. Negi patiems tokią dieną dar yra noro būti falšyviems...
Todėl paskui ir dirba bažnytiniai teismai, skelbdami tokias santuokas kaip sudarytas negaliojančiai. Tai dėl kažkieno spaudimo ir laisvos valios trūkumo, tai dėl supratimo kam įsipareigoja stokos.
Branginkit tai, kam ruošiatės. Tai ne spektaklio premjera...
Beje, sakyčiau susidėlioti galvoje kas yra esminiai dalykai yra pati svarbiausia pasiruošimo santuokai dalis. Ir tam verta skirti laiko.
QUOTE(Eguta @ 2014 08 27, 16:09)
Man MB pasipirso geguze, o planavimas praktiskai vyksta tik dabar, nuo vidurio rugpjucio, likus 2 men. Truputi stresuoju, nes viska reikia padaryti zaibiskai. Gerai, kad birzeli pakvietimus padariau, suknele issirinkau (belieka tik ja patrumpinti). Ziedus rugsejo vidury vaziuojame atsiimti. Iki rugsejo vidurio reikia pasirinkti restorana arba jau pasirinktam “taip“pasakyti. Su fotografe reikia susitikti + DJ (vedantysis-muzikantas) susirasti. Labiausiai stresuoju del DJ. Tiesa, pakvietimus reikia issiusti. As MB sakiau, kad man geriausia butu susiskambinti su sveciais ir paklausti ar jie atvaziuos, nes pakvietimai gali laiku ir nenukeliauti. Zodziu... nezinau kaip bus, bet kazkaip bus gerai. Viskas susitvarkys ir bus viskas bus gerai ir laiku.
Papildyta:
Papildyta:
paprastai per tą tarpą nuo ceremonijos iki vakarienės vyksta jaunųjų (pulko jei yra) fotosesija, ją galit daryti kur tik širdis geidžia: mieste, gamtoje, kažką gražaus ir įdomaus veikiant ir panašiai; esu mačius atvejų kai į fotoseiją važiuoja visi svečiai, bet tada manau jei žmonių daugiau reikia kelių fotografų, plius reikia kažkam (liudininkam, piršliam arba jei važiuoja vedėjui) pasirūpinti žaidimais. Bet kiek man teko susidurti, tai visada per tą tarpą vyksta jaunavedžių fotosesija, net nežinau, ką dar galima veikti

QUOTE(hi (: @ 2014 08 27, 15:46)
Beje, dar anketuojant jaunavedžius klausiama ar jie tai daro laisva valia. Ceremonijos metu to klausiama taip pat. Tai yra viena iš esminių santuokos sakramento galiojimo sąlygų.
Po pamokslo liturgijos vadovas užduoda klausimus jaunajam:Ar esi rimtai apsigalvojęs (-jusi), niekieno neverčiamas ir tikrai pasiryžęs vesti šią savo sužadėtinę? Jaunasis atsako: Esu.
Ar esi rimtai apsigalvojusi, niekieno neverčiama ir tikrai pasiryžusi tekėti už šio savo sužadėtinio? Jaunoji atsako: Esu.
Tiek, kad patys dėl savęs galit permąstyti ar tai tikrai jums nepriimtina ir nereikalinga. O gal kaip tik gera proga ir savo "santykius" su tikėjimo puse "pasiryškinti". Palankyti kursus ir po to nuspręsti... Ar čia tie kursai ir yra priežastis dėl ko vengiat santuokos bažnyčioje, na papildomas vargas ir pan.
Bet gi čia dėl savęs, dėl savo pačių ateities, nepagailėkit į tai investuot šiek tiek savo brangaus laiko.
Jei vis tik ne, siūlyčiau paklausti tėvų ar jiems tiks, jei bažnyčion eisit meluoti...

Mes galvojom, galvojom, ir priėmėm sprendimą tuoktis bažnyčioje. Visų pirma, neseniai grojau santuokoje kur ceremoniją vedė kunigas, nu žinokit begrodama vos ašaras tvardžiau kaip gražiai jis ten juokavo ir pamokslus tokius žemiškus sakė. Labai gražu buvo. Tai nuėjus pašnekėjau ar tuokia be komunijos (maniškis be), ir pan. Viską suderinom, ryt keliaujam rezervuoti laiką.
Priėmėm tokį sprendimą ne dėl mados ar ne dėl to, kad gražiau. Visų pirma tai taip, mano tėvas paklausęs kodėl planuojam ženytis bažnyčioje ir sulaukęs mano atsakymo "nes tu taip norėjai" labai įsiskaudino ir liepė nesiženyt tada

taigi o toliau, išsirinkom fotografą, vedėja ir vilą, kur švęsim vestuves. Bereikia pasirašyti bažnyčioje datą. Tada atsipūsiu kuriam laikui ir vėliau prasidės smulkmenos kurios jau nesukels tiek galvos skausmo

Sakykit dabar o kaip būtų protinga padaryti? Vakaro vedėjas nusamdytas 18h, taigi į sodybą svečiams būtų protinga atvykti turbūt 17:00-17:30 ir 18:00 pasitikti jaunuosius, nes vedėjas sakė tai įeina į jo programą. Tada sėsti prie stalo. Ceremonijos laiką galvojam apie 14h bandyti užrezervuoti ar maždaug apie šį pietų metą. Po ceremonijos lėksim fotosesijai su pamergėm ir pabroliais ir liudininkais. Kur tuo metu, likusias 2h, būna kiti svečiai?
QUOTE(Pumpum @ 2014 08 28, 23:42)
Sakykit dabar o kaip būtų protinga padaryti? Vakaro vedėjas nusamdytas 18h, taigi į sodybą svečiams būtų protinga atvykti turbūt 17:00-17:30 ir 18:00 pasitikti jaunuosius, nes vedėjas sakė tai įeina į jo programą. Tada sėsti prie stalo. Ceremonijos laiką galvojam apie 14h bandyti užrezervuoti ar maždaug apie šį pietų metą. Po ceremonijos lėksim fotosesijai su pamergėm ir pabroliais ir liudininkais. Kur tuo metu, likusias 2h, būna kiti svečiai?
kur sugalvoja

QUOTE(pirk_drambliuka @ 2014 08 29, 07:43)
kur sugalvoja
pas mus 4 valandas kažkur buvo. nesirūpinam, kiekvienam veiklos neprigalvosi, nebent inigų nėra kur dėt. kas namo parlėkė, kas į svečius, kas dar kur

Supratau, nes kiti sako iš kart į sodybą lekia kiti ir laukia, bet tokiais tempais galima ir gatavus visus rast jau

Kitas idiotiškas klausimas kiek begali būti, bet šiaip va galvoju o ką dabar daryt jei viso to eigoje kol dar nesi sodyboje prispaudžia į tuoletą?

QUOTE(Pumpum @ 2014 08 29, 09:49)
Supratau, nes kiti sako iš kart į sodybą lekia kiti ir laukia, bet tokiais tempais galima ir gatavus visus rast jau
Kitas idiotiškas klausimas kiek begali būti, bet šiaip va galvoju o ką dabar daryt jei viso to eigoje kol dar nesi sodyboje prispaudžia į tuoletą?
kur einat? Į pakelės statoilą su suknele neisi 

o tai kur tada eiti

QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2014 08 29, 09:25)
o tai kur tada eiti
turbūt reikia taikyti nueiti ten, kur yra galimybė, nors kai pagalvoji tai nei pačios vestuvėse, nei kiek buvau pulke kitose, kažkaip nepastebėjau, kad nuotakos turėtų su tuo bėdų, matyt per jaudulį ta kūno dalis užsiblokuoja 

Man kaip tik atsiriša kai jaudinuos, už tai ir klausiu