Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nevalgo

Pas mus bėdos su valgymu nuo pat primaitinimo pradžios. Kai kiti vaikai suvalgydavo po 200-250 ml, maniškė 100 neįveikdavo arba įveikdavo su ilgais pažaidimais. doh.gif Man taip nerealu atrodo, kai vaikas pamatęs šaukštą žiojasi biggrin.gif Būna užeina kokią savaitę valgo geriau, o dabar jau koks mėnuo kai apetito nėr. Bandžiau laukt kol pati paprašys, tai gavosi dienoj du maitinimai. Vis ieškau priežasčių, gal dantys, gal karšta, gal dar kas, bet kai pamatai kaip kiti vaikai valgo tai liūdesys ima ir atrodo, kad kažką darau ne taip, nors gydytoja sako, kad tiesiog būna tokių nevalgių vaikų ir viskas.
O ir negaliu numot ranka ir neduot, laikyt nevalgiusią, nes kraujas vis ant ribos, tada dar labiau nevalgo ir gaunasi užburtas ratas... Vis tikiuosi, kad išaugs, na, kada nors tikrai išaugs, tik ojej ojej kiek kantrybės reikia, jau kartais iki ašarų prieinu, o kartais stengiuos neimt į galvą, bet vis tiek sunku.
1 m. 5 mėn. sveria 10 kg, ūgis apie 83-84.

Atsakyti
QUOTE(Jangaja @ 2013 06 07, 13:38)
O ir negaliu numot ranka ir neduot, laikyt nevalgiusią, nes kraujas vis ant ribos, tada dar labiau nevalgo ir gaunasi užburtas ratas... Vis tikiuosi, kad išaugs, na, kada nors tikrai išaugs, tik ojej ojej kiek kantrybės reikia, jau kartais iki ašarų prieinu, o kartais stengiuos neimt į galvą, bet vis tiek sunku.
1 m. 5 mėn. sveria 10 kg, ūgis apie 83-84.

O tai cia ka - nenormalus vaiko svoris? Maniske 2,5 m sveria 13 kg, ugis apie 92 cm.

Kai mano pazystama gydytojos paklause, ka daryti, jei dukra nevalgo, gydytojos klausimas buvo toks: ar kakoja? Jei taip, vadinasi, kazka valgo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(s3mka @ 2013 11 07, 12:57)
O tai cia ka - nenormalus vaiko svoris? Maniske 2,5 m sveria 13 kg, ugis apie 92 cm.

Kai mano pazystama gydytojos paklause, ka daryti, jei dukra nevalgo, gydytojos klausimas buvo toks: ar kakoja? Jei taip, vadinasi, kazka valgo  4u.gif

musu gyd sako taip,jei kakoja vadinasi uztenka maisto! mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
jungiuosi ir aš į nevalgiukų tarpą. Dukrytė taip buvo nevalgiukas. O po brolio gimimo visiškai nebevalgo. Jau penkta diena kariauju su ja nes dabar ne kasnio neima į burnytę. Bandžiau neduoti jokių užkandžių- vistiek nevalgo.. tai dabar gyva tik obuoliu agurku ir sausainukais.. gal kas turi patirties su tokiais oziukais gimus kitam seimos nariui?
Atsakyti
As nezinau ar mes valgiukai ar ne. Kaip ir valgo. Bet tik pieno misini blink.gif
Pastaruoju metu isigudrinau spausti morku-obuoliu-buroku sultis, tikiuosi kad pades sukelti apetita ir palaikis kraujuka normoje.
Atsakyti
pas mane vaikas nevalgiukas nuo gimimo...tikraja to zodzio prasme...pirmomis dienomis po gimimo ligonineje neeme kruties. Sesele patare nusitraukti pieno i taurele ir taip sugirdyti. Oj kiek teko vargti, kol prikapsedavo tie 10 ml doh.gif o mazius atsisakydavo tai ryti... sesute pila jam ta sunkiai prikapsejusi pieneli, o jis visas bega per smakra. Pati sesute sake "nu dar nemaciau taip" biggrin.gif doh.gif dabar tai juokinga, o tuomet puse ligonines nuzliumbiau doh.gif
Tai va su maistu zaidziam jau 3 metus. Kartais pietus bezaidziant suvalgo, kartais po gabaliuka po gabaliuka bebegiojanciam vaikui patiekala isiulau. O geriausiai sekasi valgyt taip - iskepu koki kotleta, ar karbonada, desrele, zuvies. Maista supjaustau gabaliukais, i dezute, vaika i vezima ir vaziuojam"pasivaiksciot" biggrin.gif . Dviguba nauda - ir maistas skaniai sueina ir lauke pabunam biggrin.gif
toliu kaip uzkandziai pas mus nera. Sausainiai, saldainiai, sokoladai tik ypatingomis progomis. Vaisiu (pas mus tai dazniausiai obuoliai) uzkandziais nelaikau - valgo ju kiek nori, bet ir tai, toks ten ir valgymas - pagrauzia ir numeta irnesakyk.gif
Laukiu nesulaukiu paauglystes, kai viska is eiles sluos hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 15 sausio 2014 - 19:53
Uoj kaip visa tai girdėta..Ir mano nevalgus, ir nebežinau ką daryti. Vieną dieną atrodo, kad valgo bent šiek tiek, kitą dieną visai nieko nevalgo..kartais verkt norisi smile.gif Bet turbūt ateis laikas ir išaugs, svarbu, kad iki to laiko skrandukas nesugestų.
Atsakyti
Su pirmu vaiku kartais irgi budavo nevalgymo dienu. Atsisakem visu uzkandziu. tikrai veikia, jokiu jogurtu, sureliu, sausainiu, bananu, obuoliuku tarp valgiu. Veikia. Cia nuo metuku iki puantru-dvieju kazkur.
Vaiku psichologijos knygose patariama nekankint vaiku kisdami maista. Tiesiog jei nevalgo pietus, bus vakarene ir pavalgys(aisku be uzkandziu pertraukeliu). Su viresniais tikrai veikia. Budavo ateina ir sako:"Mama, duok nors duonos..." smile.gif
Atsakyti
shubonis, tai veikia tik su valgiais vaikais, kurie užsiaikštija ir nevalgo to, ko reikia.

o nevalgių vaikų mamoms tokios istorijos tai kaip koks keiksmažodis. aš savo mažę kažkada fiziškai marinau badu, būnant turbūt dvejų su puse, nu tiesiog iš įdomumo, ar pasiprašys valgyt- špygą...

bet pas mus situacija buvo gera bent tuo, kad daug gerdavo, tai kaliorijas ir vitaminus ir visokių sulčių-pieno-jogurto susirinkdavo, o kol mažesnė, tai dar ir košę skystą į buteliuką darydavau... aš tada kai marinau badu ,tai būtent gėrimus ir atėmiau, vis tikėjausi, paprašys pavalgyt - mhm, taip taip...

o kai negeria ir nevalgo, tai šaukis vietoj...

ai , dar bajeris, vaikas užknisa pvz. (nes būna ir tiap, kad visą dieną neatsiklijuoja), sakai - einam valgyt - dingsta kaip vėjo nupūstas...

Papildyta:
vo, teisingai parašyta -nevalgymo dienos...

skaitau, kad nevalgus vaikas yra tada, kai gali pasakyt - pas mus nevalgymo penkmetis bigsmile.gif

net aš taip nebegaliu pasakyt, nugi pradėjo po truputį valgyt nuo keturių metų...
Papildyta:
QUOTE(kurnosaja @ 2012 08 29, 13:11)
Mes turejom 1m tokia problema,bet atsisakiau visokiu uzkandziu,pvz,obuoliuku,baronkiu...ir ka,vyras pradejo reikalaut maisto smile.gif

tada principe jūs tokios problemos tiesiog neturėjot.

nevalgus vaikas yra tas - kuris nevalgo NIEKO arba tai, ką turi valgyt, valgo dešimtadaliu kiekio nuo normos...

pvz. mano devynių mėnesių vaikas teoriškai turėjo suvalgyt po 120 ml kito maisto nei pienas per dieną, o suvalgydavo 12 ml ir jau būdavo šventė...

iš nevalgaus vaiko paprasčiausiai nėra ką atimt - jis ir taip nieko nevartoja.
Atsakyti
Mamos, noriu patarimo. Mano mergaite nieko nevalgo, apart varskes surelius su šokoladiniu glaistu. Ka daryt- duoti, bet bijau kad cukralige nesusirgtu, valgydama tokį maistą, ar neduoti, bet tada dar didesne trauma galiu padaryti, pamatys maistą- pradės vemti. Jau buvo taip, per prievarta duodu maistą ir buna kad pradeda ziaugcioti.
Atsakyti
kantrybės ir dar kartą kantrybės nevalgiukų tėveliams 4u.gif
Atsakyti
Oi kaip as pritariu Stripuliui...
Atsakyti