shubonis, tai veikia tik su valgiais vaikais, kurie užsiaikštija ir nevalgo to, ko reikia.
o nevalgių vaikų mamoms tokios istorijos tai kaip koks keiksmažodis. aš savo mažę kažkada fiziškai marinau badu, būnant turbūt dvejų su puse, nu tiesiog iš įdomumo, ar pasiprašys valgyt- špygą...
bet pas mus situacija buvo gera bent tuo, kad daug gerdavo, tai kaliorijas ir vitaminus ir visokių sulčių-pieno-jogurto susirinkdavo, o kol mažesnė, tai dar ir košę skystą į buteliuką darydavau... aš tada kai marinau badu ,tai būtent gėrimus ir atėmiau, vis tikėjausi, paprašys pavalgyt - mhm, taip taip...
o kai negeria ir nevalgo, tai šaukis vietoj...
ai , dar bajeris, vaikas užknisa pvz. (nes būna ir tiap, kad visą dieną neatsiklijuoja), sakai - einam valgyt - dingsta kaip vėjo nupūstas...
Papildyta:
vo, teisingai parašyta -nevalgymo dienos...
skaitau, kad nevalgus vaikas yra tada, kai gali pasakyt - pas mus nevalgymo penkmetis
net aš taip nebegaliu pasakyt, nugi pradėjo po truputį valgyt nuo keturių metų...
Papildyta:
QUOTE(kurnosaja @ 2012 08 29, 13:11)
Mes turejom 1m tokia problema,bet atsisakiau visokiu uzkandziu,pvz,obuoliuku,baronkiu...ir ka,vyras pradejo reikalaut maisto
tada principe jūs tokios problemos tiesiog neturėjot.
nevalgus vaikas yra tas - kuris nevalgo NIEKO arba tai, ką turi valgyt, valgo dešimtadaliu kiekio nuo normos...
pvz. mano devynių mėnesių vaikas teoriškai turėjo suvalgyt po 120 ml kito maisto nei pienas per dieną, o suvalgydavo 12 ml ir jau būdavo šventė...
iš nevalgaus vaiko paprasčiausiai nėra ką atimt - jis ir taip nieko nevartoja.