Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nevalgo

Isila, o dar būna - kad jokių užkandėlių neduodi - nieko, o vaikas atsikelia aštuntą ir sėdi iki šešių NIEKO nevalgęs... jei nešokinėji aplink su šaukštuku. dar gali šokinėt ir nieko vis tiek nevalgys.

Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 03 01, 12:46)

jei ji uzkandziautu as galbut taip nestresuociau ax.gif

QUOTE(stripulis @ 2011 03 01, 14:28)
Isila, o dar būna - kad jokių užkandėlių neduodi - nieko, o vaikas atsikelia aštuntą ir sėdi iki šešių NIEKO nevalgęs... jei nešokinėji aplink su šaukštuku. dar gali šokinėt ir nieko vis tiek nevalgys.

drinks_cheers.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(beko @ 2011 02 28, 22:40)

jusu lelka panasaus amziaus , jei ne paslaptis kiek sveria ir ugis?
Atsakyti
tikrai teisingai pastebejo kazkuri mamyte kad vaikams butinos didesnes porcijos gryno oro daugiau vaiksciokit lauke
Atsakyti
QUOTE(Oraia @ 2011 02 06, 10:53)
nei gaminimas kartu, nei valgymas visiems kartu susėdus, nei gražus maisto pateikimas (katinėlio veidelis, "valabas", ir t.t.), nei tariamas maitinimas žaisliukų.

Mums gaminimas kartu padeda. Dar pabrėžiam po visko, kad čia Nauris taip skaniai padarė, gražius kukuliukus sulipdė ir pan. Kitas dalykas, mūsų patiekalai vadinasi taip: simpsonų sriuba, aviuko Šono sriuba, profesoriaus Kalėdausko maltinukai su sezamo sėklytėm, Gustavo troškinėlis ir pan. Kartais pati pamirštu pavadinimus. Netgi varčiausi kažkada kaip Gustavas nuo kėdės, paragavusi maisto. Padėjo. O dar sūnui yra kultas kebabai. Net nežinau, kodėl, kioske pirkę nesam. Dažnai pasidarom namie maždaug taip: truputį apkepta vištiena ir patroškinta (arba malta jautiena), daržovės troškintos kartu arba šviežios, truputį padažo (dažniausiai majonezas su kečupu) ir viskas lavaše. Jis turbūt bet ką, suvyniotą į lavašą, valgytų.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 03 01, 14:28)

žinau, būna irnesakyk.gif va, šešti metai eina ir vis dar prie to nepripratau doh.gif ne kasdien taip būna.. kartais atrodo, kad jis būtų laimingas išvis nieko nevalgydamas... Atrodo berniukas, energijos pilnas, duodasi, laksto.. du kasnius bulvės ir "nebenoriu" doh.gif

noras valgyt atsiranda tada, kai reikia eiti miegoti, bet tik todėl, kad neiti miegoti.
Atsakyti
Sveikos mamytes, vis paskaitau ka jus cia rasot, nusprendziau ir pati brukstelt, nes turiu berniuka, kuriam valgymas ir maistas tai didziausias priesas, kiek as nervu padejus, kiek asaru islieta. Buna per diena kokiu 6 kart darai jam valgyt ir viska skaniai suvalgo klozetas ax.gif Mano maziukui 1,8 men bet as niekaip nepriprantu ir negaliu susitaikyt kaip vaikas gali taip nenoret valgyt ir jam viskas taip but neskanu doh.gif doh.gif
Dar iki kokiu metu valge taip puse bedos, o nuo metu kuo toliau tuo prasciau, dantys dygsta vienas po kito, va ir dabar laukiam dvieju iltiniu, du men laukiam schmoll.gif virsuj iltinius su pulinga angina isauginom, savaite nieko nevalge doh.gif numete svorio nemazai, nors ir taip labai jau jo daug turim, tai taip ir norejosi nusisaut(is duru rankenos) smile.gif Cia yra mamyciu rasiusiu kad nevalgo, o svorio net per daug biggrin.gif kaip idomiai, gal nuo oro auga svoris, mano prastai valgo ir matosi i ji paziurejus, rentgena galima pries langa pastacius padaryt. Skaudziausia tai, kad visi aplinkiniai su savo komentarais, oi koks kudutis, koks mazas, kiek jam laiko, metuku dar gal nera? Tai taip ir norisi kokia keptuve paleist. Visu mano draugiu vaikai riebus, putlus, susitinkam, tai as jauciuosi kad mano vaikas koks ligonis pries juos visus, tie valgo ka nepaduosi. Geriausiai kai mano drauge(kurios vaikas 5 men svere kiek manasis dabar) po nuotrauka internete pasirase, va taip turi atrodyti gerai maitinamas vaikas blink.gif tai man taip norejosi po savo vaiko nuotrauka parasyt, o taip atrodo badu marinamas vaikas bigsmile.gif Gal kada ateis laikas susitaikysiu, kad yra taip ir nekitaip, bet dabar man labai sunku, sirdis plysta.....sekmes visoms nevalgiuku mamytems, daug jum kantrybes, stirybes ir sekmes auginant tokius lelius smile.gif
Atsakyti
[quote=reicel,2011 03 02, 11:21]
[quote=vetrine,2011 03 01, 23:25]
Sveikos mamytes, vis paskaitau ka jus cia rasot, nusprendziau ir pati brukstelt, nes turiu berniuka, kuriam valgymas ir maistas tai didziausias priesas, kiek as nervu padejus, kiek asaru islieta. Buna per diena kokiu 6 kart darai jam valgyt ir viska skaniai suvalgo klozetas ax.gif Mano maziukui 1,8 men bet as niekaip nepriprantu ir negaliu susitaikyt kaip vaikas gali taip nenoret valgyt ir jam viskas taip but neskanu doh.gif doh.gif ........
Oj kaip jus suprantu ir uzjauciu... mums dantys dygti pradejo puses metu, todel net pirmuju kosiu nevalgem. As net galvoju, gal jam susiformavo, kad saukstas susijes su skausmu, su kazkokiu blogiu, kad ir kaip skanu ten butu... nes dantis skauda, saukstuku gal prilieciam ar ka... tai bandau dabar duoti ne is saukstuko, bet net sakutes arba rankom. Mum 1,1 m., nors dantu turim daug, bet kramtyt nemokam, nes tiesiog nera praktikos sitaip nieko nevalgant.. Kiti nervina stebedamiesi, kap jus nekramtot, kaip nevalgot bla bla bla. Tiesiog stengiuosi nekreipti demesio. O jus sakykit tiem ikyruoliam, kad solidarizuojates su Afrikos vaikais smile.gif)) As pati kudute ir mane taip drauge pamokino visiem atsaut, kai lenda del svorio.
[/quote]
Smagu, kad yra tokiu vaikuciu, kaip ir mano, tai kazkaip smagiau, kad nesu tokia viena, nes kita syki atrodo, kad cia mano vienas vaikas toks kudas, aplink vieni rubuiliai. blush2.gif As pati taip pat esu smulki, o maza coliuke visi vadino, gal ir tas vaikas i mane atsidave. Nu bet koks sutapimas, mano irgi nekramto, nors duok sokolado kokio, tai tada atsimena kad dantys burnoj yra ir kam jie skirti, reiskia kramtyt sugeba ir gali, bet nera noro kramtyt. beje reicel, kiek tavo mergyte sveria? Siandien jau uzciuopiau, kad vienas iltinis apacioj jau prasimuse pro desnas thumbup.gif tai as vis ta vilti (durniu motina) turiu, kad kai sudigs tie dantys, gal kada nors pageers apetitas. Oi kaip prisimenu, buvo laikas kotleta su dviem bulviniai blynais kartui suvalgydavo biggrin.gif biggrin.gif o dabar jeigu koki ketvirtadali tik kotleto, tai jau cia buna sventine diena. drinks_cheers.gif
Atsakyti
aš tai kartais pagalvoju, kad mano vaikas tinka aiškinti skeleto sandarą doh.gif kūdas, visos kelnės per plačios, krenta doh.gif kažkaip kai pirmą auginau, atrodė gan norma, kad kūdas, maniau, kad rūbus siūna kažkokie storiem vaikam, bet ne normaliem... Dabar kai antrą auginu, pasirodo gi ne, normaliem siūna, tik mano per kūdas doh.gif
Atsakyti
[quote=Isila,2011 03 02, 13:26]
Isila, o kiek tavo mazasis sveria? Ar yra produktas kuri megtu valgyt? Na su rubais tai tikrai problema, ypac su kelnem. Daug rubeliu drauge atiduoda, nors musu vaikai bendraamziai, triju dienu skirtumas, tai rubelius kuriuos jis nesiojo kokiu 1 verysad.gif 0 men, tai mums dabar kaip tik blush2.gif
Atsakyti
matai, pas mane atvirkščiai - vyresnėlis kaip nevalgė nuo gimimo, taip ir nevalgo, o mažasis mano apetitu nesiskundžia. Mažasis valgo daugiau už brolį doh.gif o va vyresnėlis kaip nevalgė, taip ir nevalgo ir nežinau, kada valgys doh.gif

pamenu, kai dar mišinukais maitindavau, jis per parą suvalgydavo pusę rekomenduotinos normos doh.gif prasidėjus košėms jų nevalgė, galėjai daryt, ką nori... du - trys kasniai ir viskas. O jei neduodi, tai išvis gerai... doh.gif kraujo tyrimus irgi pastoviai dariau, viskas čiki piki, bet vis tiek nevalgo. Aišku, negaliu teigti, kad jis išvis nevalgo, bet maksimumas 5 kasniai. Taip ir vargstu su dičkiu. Aš net rašiausi, kiek jis suvalgo, ką valgo, tai dabar net kartais pasižiūriu, palyginu su mažium.

Pvz pusryčių jam nereikėdavo - riekė bulkos iki pietų, per pietus 5 šaukštai sriubos ir be vakarienės jis labai laimingas doh.gif

pvz grįžęs iš darželio jis nieko nebevalgo - kaip gavo pavakarius 16val, taip sotus iki kito ryto. Jei pusryčiauja namie, tai pūsės sumuštinio užtenka iki darželio pietų... doh.gif doh.gif

jei valgom blynus, jo riba 3 blynai... doh.gif doh.gif o brolis sukerta 6-7 doh.gif

mama sako, kad aš tokia buvau. Tai aš nevalgiau iki 16 metų... Mažos porcijos ir didžiulis išrankumas maistui. Nuo 16 pradėjau valgyt. tad liko dar šiek tiek palaukti, kol vaikas valgyt pradės.

Būdamas 3 metų vaikinukas labai mėgo sasiskas (jas mėgsta ir dabar), bet vienos "tarybinės" neįveikdavo. Porcija pietums pusė vidutinės bulvės ir pusė sasiskos... ketvirtadalis kotleto ir pan.
dar jam patikdavo ir tebepatinka plikomos košės pvz Nordic ar Skanėjos tos avižinės. Tai jau dabar sulaukęs 5 metų galų gale suvalgo visą porciją, anksčiau įveikdavo vos pusę.

Bet vat patinka jogurtai, varškytės, tiesa mažomis porcijomis. Vienas indelis atstoja pilnus pusryčius ar vakarienę.

Dar tinka visokio plauko makaronai bet vėlgi, riba kažkur 100g.

galiu net picą duoti 1 gabaliukas (vidutinės), McDonalde nesuvalgo to hamburgerio ir happy meal, nors tikrai mėgsta).

Kaip minėjau mažesnis brolis valgo daugiau. Brolis jaunesnis 3 metais, o suvalgo kartais net dvigubai daugiau už dičkį. Žodžiu, penkiametis valgo mažiau už trimetį doh.gif

Ėjom svertis, tai mažasis 13kg su trupučiu, o vyresnėlis 16kg doh.gif Vyresnėlis būdamas 1 metų svėrė 8kg doh.gif nuo gimimo max priaugimas per mėnesį buvo 600g, paskui jau tik po 100g... o paskui aš nustojau sverti, kad sau nervų negadinti biggrin.gif

visi rūbai per platūs, reikia siaurint, ant kelnių petnešos, viskas ant gumos. Kūdas kaip šakalys, visus kaulus gali suskaičiuoti. atpratau klausti "ar nori valgyti?", dabar pasakau "dabar valgysim" ir viskas. Tai būna net sau nededu, palaukiu, kol vaikas "baigs" valgyt, nes dar ir man lieka, ką pabaigti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vetrine @ 2011 03 01, 23:25)
Cia yra mamyciu rasiusiu kad nevalgo, o svorio net per daug biggrin.gif kaip idomiai, gal nuo oro auga svoris, mano prastai valg

Mano vaikas gime nemazas - 4.600 kg. Ir kol maitinau MP tol svoris augo puikiai.
Taigi, budamas metuku, svere virs 13 kg. Dabar, uz menesio bus 2 metai. Tai sveria virs 14 kg. Atrodo, OHO kiek daug. Bet realiai per metus 1 kg priaugo. Neimciau i galva del to prieaugio, bet kad ziauuuuriai nevalgo.
pvz.: pateiksiu jo antradienio meniu.
Pusryciams suvalge puse sumustinio su varskes uztepu.
Pietums, lygiai du saukstelius (ne SAUKSTUS) sriubos.
Vakarienei du kasniukus blyno.

Ir blogiausia, kad cia maistas, kuri jis megsta. Nes kitokio, nei tu dvieju saukstu nebutu suvalges. Pries miega ir paryciais geria misini. Cia vienintelis maistas, kuri praso pakartot. Ir visa laime, kad pasitaiko ale valgymo dienu. As irgi viska nurasydavau dantims. Bet dabar jau 18 turi ir ne velnio apetitas nepagerejo.
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2011 03 02, 12:48)
Mano vaikas gime nemazas - 4.600 kg. Ir kol maitinau MP tol svoris augo puikiai.
Taigi, budamas metuku, svere virs 13 kg. Dabar, uz menesio bus 2 metai. Tai sveria virs 14 kg. Atrodo, OHO kiek daug. Bet realiai per metus 1 kg priaugo. Neimciau i galva del to prieaugio, bet kad ziauuuuriai nevalgo.
pvz.: pateiksiu jo antradienio meniu.
Pusryciams suvalge puse sumustinio su varskes uztepu.
Pietums, lygiai du saukstelius (ne SAUKSTUS) sriubos.
Vakarienei du kasniukus blyno.

Ir blogiausia, kad cia maistas, kuri jis megsta. Nes kitokio, nei tu dvieju saukstu nebutu suvalges. Pries miega ir paryciais geria misini. Cia vienintelis maistas, kuri praso pakartot. Ir visa laime, kad pasitaiko ale valgymo dienu. As irgi viska nurasydavau dantims. Bet dabar jau 18 turi ir ne velnio apetitas nepagerejo.

mano vyresnėlis 13kg svėrė būdamas 3 metų biggrin.gif
Atsakyti