Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Kas auginate falenopsi hierogliphica, i koki substrata persodinti patartumete: smulku ar stambu?
Maniskis gautas nuo paskutines siuntos is orchidejos.lt kazkaip nieko neveikia, sakniukai auga laaaaabai letai, vazoniuke nelabai kas matosi, nes jau gavau pazaliavusiomis sienelemis, nutariau, kad reikia krapstyti lauk.

Labai lauksiu patarimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 04 11, 16:54)
Kas auginate falenopsi hierogliphica, i koki substrata persodinti patartumete: smulku ar stambu?
Maniskis gautas nuo paskutines siuntos is orchidejos.lt kazkaip nieko neveikia, sakniukai auga laaaaabai letai, vazoniuke nelabai kas matosi, nes jau gavau pazaliavusiomis sienelemis, nutariau, kad reikia krapstyti lauk.

Labai lauksiu patarimu ax.gif

rusinius phal. stengiuosi persodineti kuo reciau.Bet jei butinybe yra aisku, kodel ne.Pazaliavusias sieneles galima pabandyt isplaut. Na o siaip jei jau persodinet tai patarciau i smulku substrata.
Atsakyti
Turiu klausimeli, mano viena is orchideju isleido du stiebukus ir jie jau apie 20cm aukscio abu ir stai vienas pastebejau vakar, kad galiukas pageltonavo ir jau vysta, kitas kotelis viskas tvarkoje, ka man dabar daryti? nukirpti nuvytesiu galiuku koteli? ir nuo ko cia galejo buti? perliejau? nedaliejau? pas mane orchideju 11, taciau dar ne su viena taip nebuvo.... g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gal jau ir buvo kalbeta, bet...ar tikrai butina orchidejai permatomas vazonas? Esu macius pasodintu ir nepermatomuose, ir lyg graziai auga, zydi g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(***Andrea*** @ 2012 04 12, 07:08)
Turiu klausimeli, mano viena is orchideju isleido du stiebukus ir jie jau apie 20cm aukscio abu ir stai vienas pastebejau vakar, kad galiukas pageltonavo ir jau vysta, kitas kotelis viskas tvarkoje, ka man dabar daryti? nukirpti nuvytesiu galiuku koteli? ir nuo ko cia galejo buti? perliejau? nedaliejau? pas mane orchideju 11, taciau dar ne su viena taip nebuvo.... g.gif

matyt jėgų abiems žiedstiebiams neužteko.

QUOTE(sbo @ 2012 04 12, 08:26)
Sveikos merginos, gal jau ir buvo kalbeta, bet...ar tikrai butina orchidejai permatomas vazonas? Esu macius pasodintu ir nepermatomuose, ir lyg graziai auga, zydi  g.gif  4u.gif

apie kokias orchidėjas eina kalba?
jei apie falenopsius tai taip, jų šaknys vykdo fotosintezę, bet naudos iš jos nėra daug, todėl permatomi vazonai labiau patogūs augintojui - matosi, kada reikia laistyti, ar kokia šaknis pūna, ar pelėsis užsidėjo ir t.t. kadangi dėl šviesos ir drėgmės permatomo vazono sienelės pradeda žaliuoti, kad to išvengti įstatome šiuos vazonus į dekoratyvinius nepermatomus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 12 balandžio 2012 - 07:46
Hmm dar ir taip buna... As maniau, kad gal perliejau... doh.gif
Atsakyti
Aciu zuzla, taip, apie tas orchidejas klausiau 4u.gif Nes tokiu graziu yra vazonu nepermatomu, o is permatomu pasirinkimas ne koks...ir nieko grazaus, tas pats stiklas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(guste87 @ 2012 04 11, 21:49)
rusinius phal. stengiuosi persodineti kuo reciau.Bet jei butinybe yra aisku, kodel ne.Pazaliavusias sieneles galima pabandyt isplaut. Na o siaip jei jau persodinet tai patarciau i smulku substrata.

Gal galima butu placiau apie pazaliavusiu sieneliu isplovima g.gif
pasimeciau jau as, ar persodinti ar kazkaip pasalinti tuos zalumus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 04 12, 15:39)
Gal galima butu placiau apie pazaliavusiu sieneliu isplovima g.gif
pasimeciau jau as, ar persodinti ar kazkaip pasalinti tuos zalumus doh.gif

dušu/vandens srove bandyti išplauti..
Atsakyti
o gal kas vilniuje matete to ekstra substrato pirkti? ax.gif nei senukuose nei ermitaze nera blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*smilgute* @ 2012 04 12, 17:55)
o gal kas vilniuje matete to ekstra substrato pirkti?  ax.gif nei senukuose nei ermitaze nera  blink.gif

sian ieskojau radau tik etikete su kaina biggrin.gif o buvo extros tik smulkus substratas maximoj... biggrin.gif tai paemiau savo sena isrinkau visus stambius gabalus .... ir isploviau tas durbes ... pasirodo ju ten puse per puse beveik buvo su gabaliukais doh.gif
Atsakyti
Pirmoji auginama Liezuve ( cambria),leidzia kazkokius auginukus ir nezinau kas tai,ar naujos bulvikes ar ziedukais pakvipo? g.gif

[user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa B.: 13 balandžio 2012 - 10:09