Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

radau kad ant rytiniu ar vakariniu palangiu,o kodel lapai paglebe tai neradau,siuo metu naudojuos mobiliu internetu,tai sunkiau ieskot 4u.gif 4u.gif 4u.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2012 05 02, 13:03)
o kodel lapai paglebe tai neradau

ar lapai pagleibę, ar gelsta - supuvusių šaknų arba oro drėgmės trūkumo problema
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 02, 13:05)
ar lapai pagleibę, ar gelsta - supuvusių šaknų arba oro drėgmės trūkumo problema

tai kaip man dabar geriau pasielgti?

Taip pat man atidave kita orchideja,bet jos vazonas is vidaus visas pazaleves,ji baigia jau zydet,ar galiu nuplaut jos saknis ir persodint y kitas zemes?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 02, 13:01)
nelabai nelabai.. aš turbūt vistiek neleisčiau žydėt unsure.gif pas jį veikia išlikimo/giminės pratesimo dėsnis, žiedai juk lygu sėklos, todėl jis taip noriai leidžia žiedstiebius..
o tu nebandei cukraus tirpalu tept lapų?

Ok, neleisiu, cukraus tirpalu nebandziau, dabar einu ir istepsiu. Skaiciau temoje, kad i stikline ideti sauksteli cukraus, istepti ir po poros savaiciu nuplauti, tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2012 05 02, 13:10)
tai kaip man dabar geriau pasielgti?

Taip pat man atidave kita orchideja,bet jos vazonas is vidaus visas pazaleves,ji baigia jau zydet,ar galiu nuplaut jos saknis ir persodint y kitas zemes?

nežinau, kame jūsų problema, ar papuvusios šaknys, ar drėgmės trūkumas..

taip, bet orchidėjos sodinamos ne į žemę, o į substratą. kokia gali ir negali būti sudėtis parašyta pirmame puslapyje.

QUOTE(janudi @ 2012 05 02, 13:11)
Ok, neleisiu, cukraus tirpalu nebandziau, dabar einu ir istepsiu. Skaiciau temoje, kad i stikline ideti sauksteli cukraus, istepti ir po poros savaiciu nuplauti, tiesa?

ne po poros, po savaitės, kvepuoti juk reikia ir lapams smile.gif o ir pats vaizdas jau netenkins, nes lapai bus lipnūs, apsineš dulkėmis.. plovimui šiltas/karštas dušas būtų kaip tik
Atsakyti
taip zinau kad y substrakta,ne taip parasiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 02, 13:17)
ne po poros, po savaitės, kvepuoti juk reikia ir lapams smile.gif o ir pats vaizdas jau netenkins, nes lapai bus lipnūs, apsineš dulkėmis.. plovimui šiltas/karštas dušas būtų kaip tik

Na va, istepiau, tik gal cukraus koncentracija mazoma, na, ziuresiu, kai isdzius lapai, ar jie lipnus bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 05 02, 13:41)
Na va, istepiau, tik gal cukraus koncentracija mazoma, na, ziuresiu, kai isdzius lapai, ar jie lipnus bus 4u.gif

svarbu ne tai, kad būtų lipnūs, o kad padengtų kaip plėvelę, esmė - neišleisti drėgmės iš lapų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 02, 13:44)
svarbu ne tai, kad būtų lipnūs, o kad padengtų kaip plėvelę, esmė - neišleisti drėgmės iš lapų smile.gif

Na, ziuresiu, gal jai gerai butu reanimatoriuje patupeti, bet kad cia jau visos palatos reiktu lotuliukas.gif Lapai suglebo, kai isimete puvinys, po persodinimo, atsigavo sakneles, labai gausiai auga, ziedstiebius leidzia, o lapai taip ir neatkuto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 05 02, 13:47)
Na, ziuresiu, gal jai gerai butu reanimatoriuje patupeti

jei taip galvoji, tai tiesiog užmauk maišą ant "galvos" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 02, 13:49)
jei taip galvoji, tai tiesiog užmauk maišą ant "galvos" smile.gif

Ideja thumbup.gif Palaikysiu su cukrumi savaite ir po silto/karsto duso uzmausiu, ziuresiu, gal gi pavyks g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 05 02, 13:58)
Ideja thumbup.gif Palaikysiu su cukrumi savaite ir po silto/karsto duso uzmausiu, ziuresiu, gal gi pavyks g.gif

aš taip dariau su mamos falenopsiu,maišelį užmoviau,saulės dabar yra ,šilta,greit šaknis ir lapus leist pradėjo ,nes lapai irgi skuduriniai buvo rolleyes.gif kaip pastebėjau,tie dažniausiai pasitaikantys falenopsiai tamsiais žiedais, labai glemba jų lapai.
Atsakyti