Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(eliss @ 2012 05 02, 14:05)
aš taip dariau su mamos falenopsiu,maišelį užmoviau,saulės dabar yra ,šilta,greit šaknis ir lapus leist pradėjo ,nes lapai irgi skuduriniai buvo rolleyes.gif kaip pastebėjau,tie dažniausiai pasitaikantys falenopsiai tamsiais  žiedais, labai glemba jų lapai.

maniskis tikrai baltaziedis 4u.gif
Atsakyti
... patarkit, mano visas beveik 30 vnt. apsedo kaskokia liga, balti pukuciai, tai skraidzioncios musytes, ziedai pilni vabaliuku. Lapai patapo lipnus, prausiau ir rinkau kas kaip patare, gal Jus duosite koki racionalu pasiulyma. Aciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salli @ 2012 05 02, 16:06)
... patarkit, mano visas beveik 30 vnt. apsedo kaskokia liga, balti pukuciai, tai skraidzioncios musytes, ziedai pilni vabaliuku. Lapai patapo lipnus, prausiau ir rinkau kas kaip patare, gal Jus duosite koki racionalu pasiulyma. Aciu  g.gif

griečiausiai tai miltuotasis skydamaris, informacijos apie jį yra laaaabai daug, naikinti insekticidu "actara", pirkti sodo ir daržo prekėse.
Atsakyti
Teko girdeti,kad amarams naikinti naudoja skiesta indu plovikli FAIRY . Gal yra bandziusiu toki amaru naikinimo buda su orchidejom?
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2012 05 02, 18:01)
Teko girdeti,kad amarams naikinti naudoja skiesta indu plovikli FAIRY . Gal yra bandziusiu toki amaru naikinimo buda su orchidejom?

jei naudojamas ukiskas muilas, tai gal kas ir fairy naudoja, bet bent jau as negirdejau g.gif
Atsakyti
Iškraciau ir radau liudna vaizda verysad.gif
user posted image

Bet leidzia naujas saknis
user posted image

Ką man su jaja daryt??? 4u.gif

O šitą baby jau reik ko gero "traukt nuo mamuko" biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*coliukeee* @ 2012 05 02, 22:05)
Ką man su jaja daryt???  4u.gif

O šitą baby jau reik ko gero "traukt nuo mamuko"  biggrin.gif

kodėl tingit atsiversti pirmąjį puslapį, DUK ir paskaityt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 05 02, 20:19)
jei naudojamas ukiskas muilas, tai gal kas ir fairy naudoja, bet bent jau as negirdejau g.gif

fairy teko isbandyt nuo amaru ant rozyciu.. labai sauniai visi dingo thumbup.gif del orchideju nezinau
Atsakyti
Labuka,

Sugalvojau isnest savo Cimbydium i balkona.Dabar galvoju,kad gal nest atgal,nes gal per salta.Pas mus balkone visada pavesis.Iprates jis siltai namie.Tai ir baisu man.Gal kazkaip palaipsniui reikia pratint?O gal dar per anksti isnesti?Skaiciau info,bet vistiek man neaisku. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2012 05 03, 13:51)
Labuka,

Sugalvojau isnest savo Cimbydium i balkona.Dabar galvoju,kad gal nest atgal,nes gal per salta.Pas mus balkone visada pavesis.Iprates jis siltai namie.Tai ir baisu man.Gal kazkaip palaipsniui reikia pratint?O gal dar per anksti isnesti?Skaiciau info,bet vistiek man neaisku. blush2.gif

dienai galima palikti, bet nakčiai tai tikrai reikėtų įnešti namo, juk šalnas žada! stebėkit prognozes.
pati nešiu augalus į lauką, kai nebebus žemiau +12-15 naktį. nešiojimas pirmyn atgal ryte vakare ne man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 03, 13:56)
dienai galima palikti, bet nakčiai tai tikrai reikėtų įnešti namo, juk šalnas žada! stebėkit prognozes.
pati nešiu augalus į lauką, kai nebebus žemiau +12-15 naktį. nešiojimas pirmyn atgal ryte vakare ne man smile.gif

Aciu,vat jau ir inesiau atgal,nes dar pasirodo nepaskaiciau info rusu k.1psl.(buvau uzmirsusi,kad ten galima rasti),tai ten labai aiskiai surasyta.Tai dar koki menesiuka namie laikysiu. smile.gif

Dar nezinau ka daryt su keikiu,kuris zydi,bet visiskai neleidzia saknu. blush2.gif Buvau skaiciusi,kad geriausias laikas saknyciu auginimui-pavasaris.Tai vat jau koki menesi laikau apvyniojusi vata(slapia)ta vieta kur turetu isleist saknis.Bet nieko nevyksta blush2.gif .Gal palaukt kol baigs zydet g.gif

O ka daryt su keikiu,kuris isdyges ne ant ziedkocio,o tiesiog is "mamos" ,na kaip,kad ziedstiebiai islenda.Bijau,kad tas keikis mamos nenumarintu,nes jau yra buve su kita orchideja.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2012 05 03, 14:04)
Gal palaukt kol baigs zydet  g.gif

O ka daryt su keikiu,kuris isdyges ne ant ziedkocio,o tiesiog is "mamos" ,na kaip,kad ziedstiebiai islenda.Bijau,kad tas keikis mamos nenumarintu,nes jau yra buve su kita orchideja.

ir kas paskui? juk bet kokiu atveju, negalima atskirti kekio be šaknų. kiek jūsiškis be šaknų? mano po metų gal tik pradėjo leisti.

irgi galima atsargiai nupjovus atskirti, bet vėl gi jis turi turėti savo šaknis.
Atsakyti