Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

sveikos. norejau paklausti kodel mano phaleanopsis uzaugino toki mazyti ziebstiebi ir ant jo sukrove ziedus? kazk jam truksta gal, bet spalva ir ziedo dydis toks pat kaip ir ant didziojo stiebo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 07, 12:57)

apziurejau savo orchideja ..... baisu visos saknys nupuvusios ,sveikos tik naujai leidziamos doh.gif nesupratau kodel taip doh.gif visos kitos normaliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2012 05 07, 18:05)
sveikos. norejau paklausti kodel mano phaleanopsis uzaugino toki mazyti ziebstiebi ir ant jo sukrove ziedus? kazk jam truksta gal,  bet spalva ir ziedo dydis toks pat kaip ir ant didziojo stiebo  g.gif

ilgas žiedstiebis - pirktinis?
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2012 05 07, 17:05)
sveikos. norejau paklausti kodel mano phaleanopsis uzaugino toki mazyti ziebstiebi ir ant jo sukrove ziedus? kazk jam truksta gal,  bet spalva ir ziedo dydis toks pat kaip ir ant didziojo stiebo  g.gif

Pas mane lygiai taip pat. Didysis žiedstiebis pirktinis, tai turbūt todėl antrasis toks ir yra mažas, kadangi gėlė buvo pripumpuota visokio "š". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2012 05 07, 18:05)

Turiu lygiai tokiapat,nezydejo kelis metus,o siemet pirmi metai kaip zydi,bet irgi toks trumpas ziedstiebis.Gal cia ne atsitiktinumas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 07, 19:02)
ilgas žiedstiebis - pirktinis?

taip, bet kai nukrito ziedai jo nenukirpau tai db vis tesia ji
Atsakyti
sveiki. labai reikalinga konsultacija ax.gif visiskai nieko neismanau apie geliu ar orchideju auginima. bet turiu 5 phaleonopsius ir db dar mamos dienos proga gavau dovanu kazkokia tai pekino orchideja. mano senieji phaleonopsiai labai vargsta pas mane. stengiuos priziureti taip kaip esu girdejus arba kiek paskaitau interente, bet reikiama ir teisinga info atsirinkt sunku verysad.gif
zodziu maniskem gelytem pradejo gelsti lapai, kai kur matosi juodos demeles. beveik visu lapai tokie lyg apdziuve, suglebe ir suminksteje, nors viena siaip ne taip sukrove ziedelius. laistau mazdaug kas savaite. idedu i vonia su visu vazonu, nupilu kambario temperaturos dusu ir palaikau kad nusivarvetu. tresiu gal kas menesi - du. saule ant palanges rytine. auga jos medzio drozlese, permatomose vazoneliuose. esu padarius toki ale drekinima, nes ziema musu namuose buna labai karsta. i vazonelio dugna idejau apie 1-2 cm akmenuku. bet gal jos vistiek nudege per ziema? g.gif dar aplink skraido smulkios museles.
labai prasau, padekit man isgelbeti tas gelytes, jei tai dar imanoma verysad.gif taip gaila, kad jos taip vargsta... nezinau jau ko ir griebtis verysad.gif
ir kaip priziureti ta naujaja pekino orchideja? g.gif
buciau labai dekinga uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2012 05 08, 12:36)
taip gaila, kad jos taip vargsta... nezinau jau ko ir griebtis  verysad.gif

ir kaip priziureti ta naujaja pekino orchideja?  g.gif

norėčiau nuotraukos, kas ten per dėmės.. o ką šaknys, ar sveikos?

neįsivaizduoju, apie ką kalba mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 08, 14:03)
norėčiau nuotraukos, kas ten per dėmės.. o ką šaknys, ar sveikos?

neįsivaizduoju, apie ką kalba mastau.gif

varau tekina nupaveiksuot smile.gif
Atsakyti
Niu turiu papasakot savo nuotyki su phaleanopsiu lotuliukas.gif zodziu, jokia ten is manes geliu augintoja neiseina...turiu 2 phaleanopsius ir viena liezuve, gyvuoja jos pas mane kazkokiu mistiniu budu, nes matyt netycio aplinka tinka ir tiek doh.gif blush2.gif
Tai vat, issiemus is vazonelio pamaciau, kad daug supuvusiu saknu, kadangi kazkur, kazkada buvau lyg ir girdejus, kad reik tas supuvusias nupasiot, tai taip ir padariau, bet esme ta, kad saknynas buvo supuves visiskai, tai mano mieloji liko tik su dviem orinem saknim, kurias sugrudau i zeme... doh.gif bigsmile.gif po sitos "operacijos" nusprendziau pasiskaityt ka istikro daryt reikejo g.gif doh.gif Pasirodo turejau irengti jei reanimacijos kambari, kur tik tam tikra temperatura ir visoki kitoki man nesuprantami dalykai lotuliukas.gif po keliu dienu mano mieloji pradejo leisti nauja lapuka, uztat du seni nukrito..tada pagalvojau, kad gal dar reik nupjaut stieba su ziedais, nes tokie pavarge atrode, tai po sitos proceduros, dar po keliu dienu is to seno ziedstiebio pradejo list dvi naujos sakos, o dabar jau ir nemazi pumpurai matosi bigsmile.gif tai jei ji man dar ir prazydes, tai mistika visiska thumbup.gif

Ir norejau paklaust, ant liezuves ziedstiebiu pilna vandens lasiuku ar tai sakai kazkokie, tai cia blogai ar gerai, kad jie yra? blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnelaM @ 2012 05 08, 13:29)
tai jei ji man dar ir prazydes, tai mistika visiska thumbup.gif

Ir norejau paklaust, ant liezuves ziedstiebiu pilna vandens lasiuku ar tai sakai kazkokie, tai cia blogai ar gerai, kad jie yra? blush2.gif  g.gif

tai jokia mistika. mirštantis augalas siekia pratęsti savo giminę, todėl leidžia žiedus, kad būtų apdulkintas, užsimegztų sėklos ir pasisėtų, tam atiduodamas daug jėgų. taigi, ar tik nebus tai jūsų augalo paskutinis žydėjimas..

jei nėra kenkėjų, tai normalu.
Atsakyti
tai velnias... niekaip nepavyksta ikelti foto sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krista J.: 08 gegužės 2012 - 12:48