Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2012 05 04, 12:23)
o kokios rūšies orchidėjų nepražydinate? kaip galima pabandyti paskatinti falenopsių (o ir daugumos kitų orchidėjų) žydėjimą, parašyta pirmame puslapyje smile.gif
lengviau turbūt pasakyti, kokių rūšių orchidėjoms netinka rytai/šiaurė smile.gif tai būtų vandos, katlėjos, jos sunkiai šiose pusėse žydėtų. o falenopsiams turbūt labiausiai netinka pietinė pusė, prie kitų prisitaiko.

tai kad visos ir yra falenopsiai unsure.gif ir viska darau, kaip pirmam psl, ir keiciau trasas, ir persodintos buvo (kasmet), ir dusai daromi.. nu tiesiog jau nezinau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2012 05 04, 15:11)
tai kad visos ir yra falenopsiai unsure.gif ir viska darau, kaip pirmam psl, ir keiciau trasas, ir persodintos buvo (kasmet), ir dusai daromi.. nu tiesiog jau nezinau verysad.gif

tai kiek metų jau nežydi? mastau.gif o temperatūrų skirtumą bandėt?
gal tai tiesiog ne jūsų gėlės? falenopsiai irgi ne mano gėlės, daryk bet ką nežydi arba žydi porą žiedukų, tai atidaviau visus mamai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 04 gegužės 2012 - 14:16
QUOTE(zuzla @ 2012 05 04, 14:16)
tai kiek metų jau nežydi? mastau.gif o temperatūrų skirtumą bandėt?
gal tai tiesiog ne jūsų gėlės? falenopsiai irgi ne mano gėlės, daryk bet ką nežydi arba žydi porą žiedukų, tai atidaviau visus mamai smile.gif

nezydi pvz metus, du metus.. jei sukrauna kelis ziedus, pora tik praskleidzia ir numeta greitai.. unsure.gif 4u.gif
o pas mama, vajei kaip zydi, gal 15 ju turi, didziausi ziedynai, ir suprask kad nori..
temperaturu skirtumo dar nedariau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2012 05 04, 15:55)
nezydi pvz metus, du metus.. jei sukrauna kelis ziedus, pora tik praskleidzia ir numeta greitai.. unsure.gif  4u.gif

jei greitai numeta žiedus, gal oro drėgmės truksta.. kokia drėgmė namuose?
Atsakyti
Kam įdomu,katlėjos reanimacijos tęsinys smile.gif
Kaip buvo ir kaip yra dabar:
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 05 04, 18:02)
Kam įdomu,katlėjos reanimacijos tęsinys smile.gif
Kaip buvo ir kaip yra dabar:

Labai šaunu kad pavyko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2012 05 04, 15:11)

Gal truksta sviesos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 04, 11:15)
šaknys per dieną nesupuva, kur anksčiau buvot? smile.gif
jums spręsti, kas svarbiau - sveika ar žydinti orchidėja.
aš persodinčiau pašalinus blogas šaknis.

dekui, manau reiks persodint, o turbut jau kaip persodinsiu tai pumpurus numetys? ar buna stebuklu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2012 05 04, 21:16)
Gal truksta sviesos? g.gif

apie tai ir kalba, kad falenopsiai nėra reiklūs šviesai, ir rytuose/šiaurėje jiems turėtų būti gerai.

QUOTE(vivita @ 2012 05 05, 08:42)
dekui, manau reiks persodint, o turbut jau kaip persodinsiu tai pumpurus numetys? ar buna stebuklu? g.gif

būna stebuklų, bet jei labai daug teks šaknų nukirpti, jei tarkim liktų 2-3, tai rekomenduojama nukirpti žiedstiebį, kad gėlė skirtų visas jėgas masės auginimui, o ne žiedams, kitaip neužteks jėgų ir ji nunyks.
Atsakyti
Sveikos,

noriu klausti patarimo - nudeginau vieną lapą (priglaustas prie lango pietinėje pusėje). Ar man tą lapą pašalinti iki nudegimo vietos ar iš vidaus?
Atsakyti
QUOTE(Avėja @ 2012 05 05, 10:38)
Sveikos,

noriu klausti patarimo - nudeginau vieną lapą (priglaustas prie lango pietinėje pusėje). Ar man tą lapą pašalinti iki nudegimo vietos ar iš vidaus?

palikite ta lapa kaip yra nieko nereikia salint.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 05, 09:05)
apie tai ir kalba, kad falenopsiai nėra reiklūs šviesai, ir rytuose/šiaurėje jiems turėtų būti gerai.

Na,bet kazkaip nezydi jos kai langeliai mazi,kai pastovi prietema.Mano drauge UK gyvena,pas ja nei vienas falenopsis nezydi,nes jau tokie mazi namo langeliai,tokia prietema blush2.gif .Nors kai buvau apziurejau-saknys visu grazios,buvo persodinus.Man pasirode,kad joms sviesos truksta.Pas mus kitame bute nezydi ant rytines palanges ten kur istiklintas balkonas(o jei zydi -tai vos keli ziedeliai,ir stiebas trumpas),o po ta pacia puse virtuveje istisai zydi.
Atsakyti