Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos 4u.gif
Gal kuri patars, kaip atgaivinti suvytusius, "skudurinius" falenopsiu lapus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilga7 @ 2012 03 20, 12:14)
Sveikos  4u.gif
Gal kuri patars, kaip atgaivinti suvytusius, "skudurinius" falenopsiu lapus  blush2.gif

reikėtų iš pradžių atsikratyti supuvusių šaknų, jei tokių yra.
lapams atgaivinti galima pabandyti cukraus tirpalą - tiksliai negaliu pasakyti kiek ant kiek, bet tarkim arb.šaukštas stiklinei vandens. šiuo tirpalu nutepkite lapus, jie pasidengs plėvelę, dėl kurios kai palaistysit šaknis iš lapų neišeis drėgmė ir jie pasidarys stangresni. po savaitės lapus reikėtų nuplauti. jei reikia, po kiek laiko procedūrą pakartoti. bet jei lapai labai pavytę, niekas nepadės, teks laukti naujų.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 03 20, 12:33)
reikėtų iš pradžių atsikratyti supuvusių šaknų, jei tokių yra.
lapams atgaivinti galima pabandyti cukraus tirpalą - tiksliai negaliu pasakyti kiek ant kiek, bet tarkim arb.šaukštas stiklinei vandens. šiuo tirpalu nutepkite lapus, jie pasidengs plėvelę, dėl kurios kai palaistysit šaknis iš lapų neišeis drėgmė ir jie pasidarys stangresni. po savaitės lapus reikėtų nuplauti. jei reikia, po kiek laiko procedūrą pakartoti. bet jei lapai labai pavytę, niekas nepadės, teks laukti naujų.

Dekui 4u.gif Pameginsiu, puviniu tikrai nera, jau apziurejau, tiesiog greit isgaruoja dregme unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilga7 @ 2012 03 20, 12:40)
Dekui  4u.gif Pameginsiu, puviniu tikrai nera, jau apziurejau, tiesiog greit isgaruoja dregme  unsure.gif

tada drėkinkite orą.
Atsakyti
Sveikos. Noreciau Jusu patarimo perkant orchidejoms komposta. Nzn, kuris butu geresnis...
1. http://www.ebay.co.u...4f#ht_962wt_952

AR

2. http://www.ebay.co.u...9#ht_1590wt_905

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(E.K.O. @ 2012 03 20, 13:18)
Sveikos. Noreciau Jusu patarimo perkant orchidejoms komposta. Nzn, kuris butu geresnis...
1. http://www.ebay.co.u...4f#ht_962wt_952

AR

2. http://www.ebay.co.u...9#ht_1590wt_905

Aciu.

ziurint kokios rusies orchidejai smile.gif antraji varianta buvau isigyjus,bet jis labai smulkus,ji galima naudoti tik plonasaknems orchidejoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guste87: 20 kovo 2012 - 17:36
Pirmajį temos puslapį perskaičiau, deja atsakymų nesuradau. O bėda tokia: pries trejeta metu nusipirkau graziai zydincia orchideja, kuri perzydejusi eme ir sublogo, stai taip>
user posted image
user posted image
atskyriau mano akimis ziurint sveikesne augalo dali>
user posted image
bet abi jos man atrodo silpnos ir nelaimingos.....
Gal patartumete kas cia per liga ir kaip su ja kovoti?
Is anksto dekinga savo ir abieju orchideju vardu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 22, 16:57)
Pirmajį temos puslapį perskaičiau, deja atsakymų nesuradau. O bėda tokia: pries trejeta metu nusipirkau graziai zydincia orchideja, kuri perzydejusi eme ir sublogo, stai taip

o kokia tai orchidėja? kaip žydėjo?
panašu į zygopetalum g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 03 22, 18:08)
o kokia tai orchidėja? kaip žydėjo?
panašu į zygopetalum g.gif

Vajetau, pries trejus metus pirkau, gal net daugeliau... Grazi pasirode ir ciupau, nei vardo nei paso > berods ziedai balto su violetiniu buvo, nestambus...
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 22, 21:35)
Vajetau, pries trejus metus pirkau, gal net daugeliau... Grazi pasirode ir ciupau, nei vardo nei paso > berods ziedai balto su violetiniu buvo, nestambus...

nu tai google pasinaudojus ne zygopetalum?
pirkot prieš trejetą metų, nužydėjo ir sublogo, tai kiek laiko ji jau tokia sublogusi? jei žydi porą mėnesių, tai kažkur 2,5 metų toms dėmėms? ar ji visą tą laiką žydėjo?
kaip prižiūrite? kokioj vietoj/pusėj stovi? ar purškiate? gal tiesioginių saulės spindulių gavo?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 03 23, 08:15)
nu tai google pasinaudojus ne zygopetalum?
pirkot prieš trejetą metų, nužydėjo ir sublogo, tai kiek laiko ji jau tokia sublogusi? jei žydi porą mėnesių, tai kažkur 2,5 metų toms dėmėms? ar ji visą tą laiką žydėjo?
kaip prižiūrite? kokioj vietoj/pusėj stovi? ar purškiate? gal tiesioginių saulės spindulių gavo?

Paziurejau goglej - labai panasu kad tokia ax.gif Sublogusi is tikruju jau virs poros metu> buvau atidavusi "hospitalizavimui" vienam kolegai, pas kuri namuose orchidejos puikiai auga. Persodino manaja, palaike ir kai kraustesi atidave atgal. Pas mane viena gyvena ant vakarines palanges, kita - ant siaurines, be to langai apklijuoti 50% UVstop plevele. Kada ciupinedama jauciu sausa zeme, vazona patupdau i didesni inda su vandeniu ir palaikau kol prisigeria lig soties. Patresiu prisiminusi, kad reikia tresti ax.gif Schetelig Vitanika skystomis trasomis orchidejoms. Tos demes is pradziu pletesi apimdamos vis daugiau lapu, sergancius lapus is krasto vis nulupdavau, kad augalas turetu jegu auginti naujus ir sveikus. Po persodinimo praejo apie pusantru metu ir -atrodo - demiu plitimas stabilizavosi, betgi abidvi gelytes kaip jau rasiau atrodo pavargusios ir nelaimingos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 23, 09:24)
Paziurejau goglej - labai panasu kad tokia  ax.gif Sublogusi is tikruju jau virs poros metu> buvau atidavusi "hospitalizavimui" vienam kolegai, pas kuri namuose orchidejos puikiai auga. Persodino manaja, palaike ir kai kraustesi atidave atgal. Pas mane viena gyvena ant vakarines palanges, kita - ant siaurines, be to langai apklijuoti 50% UVstop plevele. Kada ciupinedama jauciu sausa zeme, vazona patupdau i didesni inda su vandeniu ir palaikau kol prisigeria lig soties. Patresiu prisiminusi, kad reikia tresti  ax.gif Schetelig Vitanika skystomis trasomis orchidejoms. Tos demes is pradziu pletesi apimdamos vis daugiau lapu, sergancius lapus is krasto vis nulupdavau, kad augalas turetu jegu auginti naujus ir sveikus. Po persodinimo praejo apie pusantru metu ir  -atrodo - demiu plitimas stabilizavosi, betgi abidvi gelytes kaip jau rasiau atrodo pavargusios ir nelaimingos  doh.gif

Pas mane panasi situacija tik tos demes yra ant dendrobio lapu verysad.gif kazkaip nesidomejau tuom, aisku estetiskai ne kaip atrodo, bet augimo kokybei tai blogos itakos nepadare schmoll.gif
Atsakyti