Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Apelsina @ 2012 03 23, 09:24)
Po persodinimo praejo apie pusantru metu ir  -atrodo - demiu plitimas stabilizavosi, betgi abidvi gelytes kaip jau rasiau atrodo pavargusios ir nelaimingos  doh.gif

zygai labai jautrūs bet kokioms permainoms, purškimui, tiesioginiams saulės spinduliams.. jei nebeplinta, tai greičiau ne grybas, o priežiūros klaida.

QUOTE(renesanse @ 2012 03 23, 13:33)
Pas mane panasi situacija tik tos demes yra ant dendrobio lapu  verysad.gif  kazkaip nesidomejau tuom, aisku estetiskai ne kaip atrodo, bet augimo kokybei tai blogos itakos nepadare  schmoll.gif

su dendrobiu jau gali būti kitas atvejis, jį sunku numarinti g.gif gal perliejat?
Atsakyti
Aciu uz geranoriska pagalba ax.gif
Pasiknaisiojau po interneta ir dar tvirciau isitikinau, kad Jusu pavadinimas Zygopetalum tinka manosioms orchidejoms thumbup.gif Taip pat isskaiciau, kad sviesiai zalios spalvos lapai - pozymis jog sviesa yra tinkama augalui, o tai visaip pergyvenau, kad jo lapai (lyginant su salia auganciais phalenopsiais) tokie isblyske doh.gif Ar galetumete dar kokiu naudingu sio augalo prieziuros patarimu duoti? Ar vertetu bandyti "karsta dusa"?
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 23, 15:44)
Ar galetumete dar kokiu naudingu sio augalo prieziuros patarimu duoti?

Ar vertetu bandyti "karsta dusa"?

šiaip zygopetalumui patinka vėsesnė temperatūra nei falenopsiams, aplinkos drėgmei nereiklus, žydi dažniausiai iš jaunų auginių, purkšti, kaip sakiau, negalima, vasarą geriausiai auginti lauke/balkone pavėsy, persodinant reikia kartu palikti mažiausiai 3 bulvytes.. net nežinau, ką čia dar mastau.gif

aš nebandyčiau. gal kažkas turi kitą nuomonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 kovo 2012 - 15:53
Dar kartą dėkui Jums, Zuzla 4u.gif
Mielai lauksiu ir kitų orchidėjų myletojų naudingų patarimų bei pasidalinimo Zygopetalum auginimo patirtimi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsina: 23 kovo 2012 - 16:24
Sveikos,
kaip isvaryti is phal musytes, manau kad perlaisciau, nes persodinant nesimate. Musyciu nedaug vos kelios. Beje jei laikysiu netoli kitas ar musytes gali pereiti ir ant ju? aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
Labai reiketu profesionaliu patarimo koki substrata pirkti phalaenopsio persodinimui. Gal kas galetu parasyti atsiliepimus apie naudotus prekybos centruose parduodamus produktus, nes dazniausiai pakuote nepersisviecia,o is paciupinejimo ne ka gali nuspeti. Buciau dekinga uz konkrecios firmos konkretaus produkto rekomandavima.
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2012 03 27, 14:20)
Laba diena,
Labai  reiketu profesionaliu patarimo koki substrata pirkti phalaenopsio persodinimui. Gal kas galetu parasyti atsiliepimus apie naudotus prekybos centruose parduodamus  produktus, nes dazniausiai pakuote nepersisviecia,o is paciupinejimo ne ka gali nuspeti. Buciau dekinga uz konkrecios firmos konkretaus produkto rekomandavima.

persišviest nepersišviečia, bet sudėtis parašyta smile.gif pirmame puslapyje yra surašyta, kas gali įeiti į substrato sudėtį ir kas ne, galima ir pačiai pasidaryti. jei nėra laiko, noro ar kitų galimybių, siūlau substratą "ekstra", pardavimo vietos orchidejos.lt, didesnės maksimos, ermitažas.. o smulkų ar stambų rinktis priklauso nuo sąlygų jūsų bute/name smile.gif
Atsakyti
Štai taip toliau gyvena mano reanimuota katlėja,šaknyčių jau penkios ,toliau sėkmingai auga smile.gif

Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 03 27, 15:45)
Štai taip toliau gyvena mano reanimuota katlėja,šaknyčių jau penkios ,toliau sėkmingai auga smile.gif

Eliss, saunuole thumbup.gif As irgi patupdziau viena katleja i reanimatoriu, nyko nyko ir nunyko, bet gal dar nevisai. I maza vazonika ant dugno iberiau zieviu, ir isodinau i kiminus, ta vazoniuka patupdziau i plastikini kibiriuka nuo extra substrato, bus matyt, kaip man seksis g.gif
Papildyta:
Eliss, dar turiu klausimuka, taviske katleja jau nebe reanimatoriuje? Ji pasodinta i kiminus dabar ar tik apdeta jais?
Sakau gal man reikia ir kitas katlejas apdeti kiminais g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 03 27, 16:06)
Eliss, saunuole thumbup.gif 

ačiū smile.gif kad tik toliau sėkmingai augtų,gal kada sulauksiu žiedų,taip knieti sužinot kokia spalva smile.gif

Iš pradžių dar laikiau reanimatoriuje,bet dabar jau kurį laiką šildos saulutėj,rytinėj pusėj.Tik viršus apdėta kiminais.
Pas mane saulė tik rytinėj pusėj,tai dabar sutempiau daugumą virtuvėn ant palangės,kad nė musė snapo neįkištų smile.gif Pastačiau ant drėkinimo lovelio,iš tiesų daugiau telpa negu taip vazonuose.Reiktų dar vieną įsigyt.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 03 27, 16:28)
ačiū  smile.gif kad tik toliau sėkmingai augtų,gal kada sulauksiu žiedų,taip knieti sužinot kokia spalva smile.gif

Iš pradžių dar laikiau reanimatoriuje,bet dabar jau kurį laiką šildos saulutėj,rytinėj pusėj.Tik viršus apdėta kiminais.
Pas mane saulė tik rytinėj pusėj,tai dabar sutempiau daugumą virtuvėn ant palangės,kad nė musė snapo neįkištų smile.gif Pastačiau ant drėkinimo lovelio,iš tiesų daugiau telpa negu taip vazonuose.Reiktų dar vieną įsigyt.

tai sakai reiktu ir man apdeti katlejas kiminais? maniskes sildosi ant vakarines palanges g.gif O kokiu sluoksniu deti, storai? Niekada to nedariau, tai ir nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 03 27, 16:42)
tai sakai reiktu ir man apdeti katlejas kiminais? maniskes sildosi ant vakarines palanges g.gif O kokiu sluoksniu deti, storai? Niekada to nedariau, tai ir nezinau g.gif

nestorai,apdedi šaknis,gal 1 cm storio
Atsakyti