Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Indijaa @ 2012 05 23, 19:50)
Na va ikeliu nuotraukas

tai kad gražūs tie lapai smile.gif gal drėgmės pritruko, tai ir palinko lapas.
Atsakyti
Bendras vaizdas mano grozybes, net 15 ziedeliu smile.gif
Del dregmes tai bijau perlaistyt, nes vienoj pusej saknys zalios, kitoj lyg noretu jau vandenuko. lapus ir orines saknis purskiu kasdien ( su virintu nusistovejusiu vandeniu arba specialu purskalu)
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2012 05 23, 19:56)
Bendras vaizdas mano grozybes, net 15 ziedeliu smile.gif
Del dregmes tai bijau perlaistyt, nes vienoj pusej saknys zalios, kitoj lyg noretu jau vandenuko. lapus ir orines saknis purskiu kasdien ( su virintu nusistovejusiu vandeniu arba specialu purskalu)

atsargiai su purškimu,stebėkit, kad pažastėlėse vanduo neužsiliktų.
Atsakyti
purskiu tik ryte, nes skaiciau , kad negerai jeigu vakare, nakti uzsilieka vandens ant lapu. Tai kazin kaip man ja laistyti dabar jeigu viena puse saknu zalia o kita sausoka atrodo, tik i viena puse vandenuka pilt?
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2012 05 23, 20:15)
purskiu tik ryte, nes skaiciau , kad negerai jeigu vakare, nakti uzsilieka vandens ant lapu. Tai kazin kaip man ja laistyti dabar jeigu viena puse saknu zalia o kita sausoka atrodo, tik i viena puse vandenuka pilt?

galima perliet tą sausesnį šoną.. o šiaip falenopsiai mirkomi smile.gif
Atsakyti
Na tuomet reikes bandyt pamirkyt, kad pasiimtu vandens tiek kiek reikia abu sonai smile.gif aciu uz pagalba
Atsakyti
parodoje ''Zali horizontai'' pirkau raibuole sukhakulii, siandien mirkiau, o isemusi is vandens vazoneli, vandenyje plaukiojant pastebejau nemazai kirminuku, tokiu pailgu, kaip simtakoju. Man buvo sokas, taip iseina jie ten grauzia saknis gal mano gelytei blink.gif
Ar man ja persodinti (ruosiasi zydeti ir leidzia pumpuriuka), ar actaroje pamirkyti? Ka daryti tokiu atveju? Pardavejai rekomendavo nepersodineti, tik kita pavasari g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 05 24, 14:20)

ar panašūs? čia, čia, čia arba čia
jei taip, tai čia poduros, minta sukritusio substrato dariniais, atmirusiomis augalų dalimis, jų atsiradimas - ženklas, kad reikia persodinti orchidėją į labiau orui laidų substratą. kol persodinsi, galima pavartoti insekticidą.
Atsakyti
hmmm g.gif niekad nekirpau falenopsio ziedstiebio,pas mane jis ju turi 3,jau baigia vel zydejima,tai gal sy karta nupjaut visus?ar palikt?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 24, 14:42)
ar panašūs? čia, čia, čia arba čia
jei taip, tai čia poduros, minta sukritusio substrato dariniais, atmirusiomis augalų dalimis, jų atsiradimas - ženklas, kad reikia persodinti orchidėją į labiau orui laidų substratą. kol persodinsi, galima pavartoti insekticidą.

neatidaro man tu nuotrauku verysad.gif

Zuzla, tai gal tiesiog imti ir persodinti? Ar pradzioje pamurkyti actaroje, o kai galutinai isleis ziedeli ir nuzydes, tada persodinti, nelaukiant kito pavasario?
Ar tiks actara, ar reikia kokio kito nuodo?
Atsakyti
Gal zinote, kodel mano orchideju apatine lapu puse sakuojasi. Pirma viena orchideja, o dabar ziuriu jau visos sad.gif Gal netinka joms kazkas? Nes lapai visi limpantys.
Atsakyti
QUOTE(laimusia30 @ 2012 05 25, 14:59)
Gal zinote, kodel mano orchideju apatine lapu puse sakuojasi. Pirma viena orchideja, o dabar ziuriu jau visos sad.gif Gal netinka joms kazkas? Nes lapai visi limpantys.

jei nesimato kenkėjus, viskas tvarkoj, gėlytėms karšta, jos taip vesinasi.
Papildyta:
QUOTE(janudi @ 2012 05 24, 15:48)
Zuzla, tai gal tiesiog imti ir persodinti? Ar pradzioje pamurkyti actaroje, o kai galutinai isleis ziedeli ir nuzydes, tada persodinti, nelaukiant kito pavasario?
Ar tiks actara, ar reikia kokio kito nuodo?

buvau mačius tavo klausimą, bet neturėjau laiko atsakyti, o paskui pamiršau doh.gif jau priėmei kažkokį sprendimą?
Atsakyti