Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(janudi @ 2012 05 24, 14:20)
parodoje ''Zali horizontai'' pirkau raibuole sukhakulii, siandien mirkiau, o isemusi is vandens vazoneli, vandenyje plaukiojant pastebejau nemazai kirminuku, tokiu pailgu, kaip simtakoju. Man buvo sokas, taip iseina jie ten grauzia saknis gal mano gelytei blink.gif
Ar man ja persodinti (ruosiasi zydeti ir leidzia pumpuriuka), ar actaroje pamirkyti? Ka daryti tokiu atveju? Pardavejai rekomendavo nepersodineti, tik kita pavasari g.gif

savo belatulumą su pumpuru persodinau,nes reikėjo,bet nieko,dar lig šiol žydi.Gali perliet ,jei yra vabalų,blogiau nebus.
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2012 05 24, 15:02)
hmmm  g.gif  niekad nekirpau falenopsio ziedstiebio,pas mane jis ju turi 3,jau baigia vel zydejima,tai gal sy karta nupjaut visus?ar palikt?

gal kas gali patart?
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2012 05 25, 15:40)
gal kas gali patart?

daryk kaip nori,gali pjaut ,gali nepjaut smile.gif pratęs toliau žydėjimą,jei džiūva,nupjauk.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 05 25, 14:47)
daryk kaip nori,gali pjaut ,gali nepjaut smile.gif pratęs toliau žydėjimą,jei džiūva,nupjauk.

O sakykit jeigu jau beveik metai ziedstiebiai nepratese zydejimo ar verta dar is ju kazko tiketis g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 05 25, 15:08)
jei nesimato kenkėjus, viskas tvarkoj, gėlytėms karšta, jos taip vesinasi.
Papildyta:
buvau mačius tavo klausimą, bet neturėjau laiko atsakyti, o paskui pamiršau doh.gif jau priėmei kažkokį sprendimą?

dar nieko nedariau, kadangi neseniai pamirkyta mano raibuole, tai sekanciu laistymu mirkysiu actaroje g.gif
Atsakyti
aš tai persodinu naujokus, nežiūriu ar ten jis žydi ar ne, tuo pačiu apžiūriu, nuplaunu augalą, nupurškiu actara. Jei viską atsargiai padarysi, janudi, nieko nepakenksi, daug blogiau gyventi nežinioje.
Papildyta:
tarp kitko, raibuolės mėgsta būti persodinėjamos.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2012 05 27, 09:56)
aš tai persodinu naujokus, nežiūriu ar ten jis žydi ar ne, tuo pačiu apžiūriu, nuplaunu augalą, nupurškiu actara. Jei viską atsargiai padarysi, janudi, nieko nepakenksi, daug blogiau gyventi nežinioje.

drinks_cheers.gif visad persodinu ir tfu, tfu, tfu anie viena nėra sustresavusi ( nei phalaenopsiai, nei raibuolėsbet) - tada žinau ką turiu - ar nėra kokių siurprizų substrate, ar šaknys sveikos, ar tik lapų kupstas, o augalui vis gi reikia reanimacijos (taip buvo ir ne kartą - laiku pastebėjus labai sėkmingai gėliuką galima išgelbėt skiriant jam daugiau priežiūros) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2012 05 27, 09:56)
Papildyta:
tarp kitko, raibuolės mėgsta būti persodinėjamos.

Meri, bet juk ir pati patarei nepersodineti tos raibuoles parodos metu, kai kalbejom g.gif Sakei, kad labai lepune ji ir nemegsta persodinejimu g.gif

Nu, jauciu ryt persodinsiu 4u.gif
Atsakyti
janudi, tuomet abi nežinojome, kad rasi joje radybų, tik prieš traukiant paliek, kad lengvai nubyrėtų senas substratas ir nenuplėštumei šaknų. Lb lb saugok šaknis.
Aš raibuoles sodinu į permatomus vazonus, taip geriau matosi kokia padėtis su drėgme.
Einu ir aš savo naujokus persodint.
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 05 27, 12:45)
Meri, bet juk ir pati patarei nepersodineti tos raibuoles parodos metu, kai kalbejom g.gif Sakei, kad labai lepune ji ir nemegsta persodinejimu g.gif

Nu, jauciu ryt persodinsiu 4u.gif

Ne per daugiausia jų turiu, bet kiek teko iš kart po pirkimo persodint, tai nei viena nesureagavo mirksiukas.gif Delenatti pirkau žiemą, su pumpurais, persodinau, sėkmingai pražydo ir puikiai žydėjo du mėnesius thumbup.gif

Bellatulum taip pat iš kart persodinau - puikiai auga ir didėja.

Tai vat po tų dviejų pirmųjų sėkmingų raibuoliukų persodinimų kažkaip ir nebebijau. Aš kai ištraukiu iš substrato matau kas ten yra ir jei pasodinta gražiose žievėse substrato nenupurtau ir persodinu su maksimaliu jo kiekiu - tada galima sakyt augaliukas ir nepajunta pasikeitimų. O gyvūniją galima juk sėkmingai visokiais preparatais sunaikint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2012 05 27, 13:28)
janudi, tuomet abi nežinojome, kad rasi joje radybų, tik prieš traukiant paliek, kad lengvai nubyrėtų senas substratas ir nenuplėštumei šaknų. Lb lb saugok šaknis.
Aš raibuoles sodinu į permatomus vazonus, taip geriau matosi kokia padėtis su drėgme.
Einu ir aš savo naujokus persodint.

Ok, meri, aciu uz patarimus, rytoj imsiuosi darbo, gal rimtai, jei ir nudzius pumpuras, pasidziaugsiu kita karta, svarbu augaliuka issaugoti thumbup.gif
Papildyta:
O actara nupurksti jau nuplovus saknis? palaikyti kazkiek nupurksta ir tada sodinti i substrata?
Atsakyti
aš nuplaunu šaknis, po to jas nupurškiu.
Lapų nebūtina šlapinti, tuo labiau pumpuro, čia juk ne skydmariai. Užteks apdoroti šaknis ir patį vazoną.
Atsakyti