Aš šiandien savo vargšelę persodinau. Padėtis ne tokia klaiki, kaip iš išorės, jaučiu, kad šį kartą aš jos nedalaisčiau, šaknų mažai beliko, bet radau šaknyne vaikiuką, tai gal ir ne tokia jau bloga padėtis. Visą laiką bijojau perlaistyti, nes kita vos nesupuvo, o gavosi antraip. Bet dabar, tikiuosi, išgyvens.

QUOTE(Tina* @ 2007 01 12, 11:56)
As tresiu Reqilos rekomenduotomis trasomis, tokie miltukai.
kokie

Nesibaiminkit del to,kad saknynas didelis.O persodinai gal visai be reikalo.Kas zino,gal pailsejus butu prazydusi..ir vaikiuka paauginusi.O persodinai,ji kol apsipras,kol priaugins saknu-nezydes.Geras darbas,bet nelaiku.Reikejo siek tiek veliau,geriai truputi palieti,bet neperlaistyti..
Jasmin, tai Schultz trasos prazydinimui.
Man sios trasos labai patinka-rezultatai akivaizdus.As dar save drausminu,kad dar nelaikas kelti,lai dar pamiega.Nors taip norisi ziedu.Uzsibreziau, kad iki vasario pradzios nezadinsiu..nebent pacios nores nubusti ir pasveikinti besistiebianciu ziedeliu..
Regila,kilo toks klausymukas
jeigu klivija ankstyvą rudenį buvo persodinta,tai neverta šiemet laukt žiedų,nes šaknų pakankamai nepriaugino?
Persodinta aišku į čiut didesnį vazoną,nes anam šaknys ne tik per viršų,bet ir per apatines skylutes lindo,vertė vazoną ant šono

Jei pasodinus tik palaistei ir palikau ramybei,be daznu laistymu.Jei nelaistai iki dabar,tikimybe,kad gali zydet yra..Tai priklauso ir nuo persodinimo.Ar tik perkelta i siek tiek didesni vazona,ar persodinant nenubyrejo zemes ir augalas nepasidare plikom saknim(tai labai imanoma,kadangi nera pridetiniu saknu daug,kurios sutankina saknyna).Reziume,jei persodinant nenubyrejo zemes,nepatyre streso ir buvo laikomasi ramybes-zydet gali.O dar viena,ar ji jau pakankamai suaugusi,kad zydetu..Jei atitinka-tikekis ir lauk.
QUOTE(Regila @ 2007 01 12, 19:54)
Nesibaiminkit del to,kad saknynas didelis.O persodinai gal visai be reikalo.Kas zino,gal pailsejus butu prazydusi..ir vaikiuka paauginusi.O persodinai,ji kol apsipras,kol priaugins saknu-nezydes.Geras darbas,bet nelaiku.Reikejo siek tiek veliau,geriai truputi palieti,bet neperlaistyti..
Tai kad jos padėtis buvo labai apgailėtina. Pernai jau pavasarį kaip persodinėjau, tai labai daug šaknų buvo sudžiūvę, o vasarą, matyt, kitą buvau perlaisčius (nors laisčiau vienodai), tai šaknys tos supuvusios buvo, jei būčiau nelietus būtų galutinai supuvus (dabar ta jau žiūriu atsigauna, net nauji lapeliai pradeda lysti, peržiemojo), o jei būčiau nepatikrinus, kas viduj, jau būčiau praradus. Todėl ir šitą tikrinau, kas viduj, nes lapai labai glebti pradėjo (požymiai tie patys), ir tik išėmus pamačiau, kad ta kaip tik perdžiūvus, nes šaknų visai mažai, bet jei vaikelis auga, tai,manau, gyvens. Kažkaip ji man per metus šaknų visai neužaugino.

QUOTE(Regila @ 2007 01 13, 19:06)
Jei pasodinus tik palaistei ir palikau ramybei,be daznu laistymu.Jei nelaistai iki dabar,tikimybe,kad gali zydet yra..Tai priklauso ir nuo persodinimo.Ar tik perkelta i siek tiek didesni vazona,ar persodinant nenubyrejo zemes ir augalas nepasidare plikom saknim(tai labai imanoma,kadangi nera pridetiniu saknu daug,kurios sutankina saknyna).Reziume,jei persodinant nenubyrejo zemes,nepatyre streso ir buvo laikomasi ramybes-zydet gali.O dar viena,ar ji jau pakankamai suaugusi,kad zydetu..Jei atitinka-tikekis ir lauk.
Dėkui už atsakymą

Mano klivija zydejo spalio pabaigoje ir vel ziedyna leidzia
Visai ne miegale

Visai ne miegale

A kad sia ziema visiems augalams pasimaise, nei vasara, nei ziema

QUOTE(Tina* @ 2007 01 12, 20:26)
Jasmin, tai Schultz trasos prazydinimui.
gal pasirodysiu tundra, bet dar nesupratau kokios tai trąšos