Įkraunama...
Įkraunama...

Intuityvus valgymas

QUOTE(Nemura @ 2014 01 28, 15:30)
Kol laikiausi taisyklių tai rezultatai buvo smile.gif Po to lyg ir motyvacijos pritrūko, nes rezultatai tai neįspūdingi. Reikia laiko ir kantrybės ir savikontrolės tokiems dalykams. Bet jeigu laikaisi rezultatas tikrai yra  4u.gif

O nesuformavo tam tikri maitinimosi įgūdžiai? man pavyzdžiui jau nebesunku atsisakyti, kai nebenoriu valgyti, nesunku suprati ko ištiesų noriu, ir porcijos labai sumažėjo, nes valgau tik tai ko noriu ir kai soti jaučiuosi nebesunku nebevalgyti. Tik va su emocijom sunkiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2014 01 28, 21:20)
O nesuformavo tam tikri maitinimosi įgūdžiai? man pavyzdžiui jau nebesunku atsisakyti, kai nebenoriu valgyti, nesunku suprati ko ištiesų noriu, ir porcijos labai sumažėjo, nes valgau tik tai ko noriu ir kai soti jaučiuosi nebesunku nebevalgyti. Tik va su emocijom sunkiau blush2.gif

Kai sąmoningai valgai, ir galvoji ar tu jau soti ar ne, tai nesunku pajausti to jausmo. Porcijos tikrai mažesnės būna. Bet dažniausiai viskas chaotiškai man gaunasi, prisivalgai, paskui ups, gal biški per daug, gal nereikėjo, gi nealkana buvau ir t.t.. Pas mane du vaikai, tai dažnai ir šiukšlinės vaidmenį atlieku biggrin.gif Kartais susiimu, ir būnu labai pareiginga ir nevalgau kol neišalkstu. Visko pasitaiko. Žmonės gi ne robotais smile.gif Emocinis valgymas ir pas mane. Pastebėjau viena dalyką, kai būna daug reiklų tai lengviau tvarkytis su tuo nevalingu ėdimu. Tai va mergaitės, susikurkim sau daugiau problemų ir ištirps tie lašiakai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemura @ 2014 01 28, 21:40)
Kai sąmoningai valgai, ir galvoji ar tu jau soti ar ne, tai nesunku pajausti to jausmo. Porcijos tikrai mažesnės būna. Bet dažniausiai viskas chaotiškai man gaunasi, prisivalgai, paskui ups, gal biški per daug, gal nereikėjo, gi nealkana buvau ir t.t.. Pas mane du vaikai, tai dažnai ir šiukšlinės vaidmenį atlieku  biggrin.gif  Kartais susiimu, ir būnu labai pareiginga ir nevalgau kol neišalkstu. Visko pasitaiko. Žmonės gi ne robotais smile.gif Emocinis valgymas ir pas mane. Pastebėjau viena dalyką, kai būna daug reiklų tai lengviau tvarkytis su tuo nevalingu ėdimu. Tai va mergaitės, susikurkim sau daugiau problemų ir ištirps tie lašiakai smile.gif

Aš apskritai labai kabrizinga maistui buvau. ta prasme kad dažnai užeidavo, kad noriu būtent to, o ne kito. tai vyras visada sakydavo, kad esu neščia visą gyvenimą biggrin.gif tai ir dabar nors ir labai alkana, kažkaip visada žinau ko noriu, na bent jau ko tikrai nenoriu smile.gif
O va šiukšline, nors irgi turiu du vaikus, niekad nebuvau, čia padėjo man kita mano savybė, kurios nesupranta kitos mamos blush2.gif blush2.gif Aš niekada nevalgau iš kitų lekščių, su vienu šaukšteliu, vieno obuolio ir kt. Net iš artimiausių žmonių blush2.gif Man nėra malonu, nors vaikus ir vyrą bučiuoju. Bakterijų nebijau, bet nemalonu. Tokia keistuolė nuo pat mažens unsure.gif
O dėl problemų tai man atvirkščiai, kuo jų daugiau tuo labiau norisi jas spręsti maistu. Šiaip rūpesčiai kasdieniniai, tai gal taip, bet problemos tai pareina su persirijimais. Išėjau po vaiko auginimo į darbą, tai atrodo darbo daug ir nėra kada, bet parėjus begalinis nerimas gina prie šaldytuvo vis ir pati nežinau kas vyksta. tikiuosi greit adaptuosiuosi unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Nemura @ 2014 01 28, 13:51)
Sveikos  4u.gif

Man kelias į intuityvų valgymą prasidėjo nuo Paul Mckenna knygos "lieknėkime kartu" ten daug patarimų, savitaigos pratimų. Kai perskaičiau labai didelį įspūdį padarė. Ir kai pamačiau lentynose knygą Intuityvus valgymas nusipirkau net nesvarsčiusi, bet tenka pripažinti, kad nepateisino lūkesčių šita knyga.

Internete žiūrinėjau aprašymą apie tą knygą, tai kiek supratau ten daugiau neurolingvistinių metodų siūloma, kaip save nuteikti ir kt.
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2014 01 29, 10:56)
O va šiukšline, nors irgi turiu du vaikus, niekad nebuvau, čia padėjo man kita mano savybė, kurios nesupranta kitos mamos  blush2.gif  blush2.gif Aš niekada nevalgau iš kitų lekščių, su vienu šaukšteliu, vieno obuolio ir kt. Net iš artimiausių žmonių blush2.gif Man nėra malonu, nors vaikus ir vyrą bučiuoju. Bakterijų nebijau, bet nemalonu. Tokia keistuolė nuo pat mažens unsure.gif

Va, čia tinka patarlė nėra to blogo, kas neišeitu į gerą  biggrin.gif

Papildyta:
Internete žiūrinėjau aprašymą apie tą knygą, tai kiek supratau ten daugiau neurolingvistinių metodų siūloma, kaip save nuteikti ir kt.

Parašysiu trumpai jo taisykles: 1) Valgyk tada, kai jautiesi alkanas. 2)Valgyk tai, ko nori, o ne tai, ką jūsų manymu, reikia 3)Valgyk sąmoningai ir mėgaukis kiekvienu kąsniu 4)Pajautus sotumą, nustok valgyti.

kiekviena taisyklė išsamiai aprašyta, parašyti patarimai, kaip to pasiekti. Yra patarimų, kaip pvz. savitaigos metodu bandyti "nebemėgti" saldumynų, ar kokių tai pyragėlių . Nu būkim protingi, tikrai nenumesi tu to svorio, jei valgysi pyragėlius ir saldainius, nors valgysi ir tada kai būsi alkanas. biggrin.gif
Patikėkit, esu be proto didelė tinginė ir neturinti valios, ir pati daug
knygų perskaičiau ieškodama to stebuklo, kaip nieko nedarant suplonėti biggrin.gif
Nėra, tikrai nėra. Tai apsistojau ties tomis 4 aukščiau išvardintomis taisyklėmis ir bandau žvelgti sau į sąžine ir prisiversti sportuoti. ax.gif
Atsakyti
Dar truputėli įlysiu į eterį 4u.gif
Turiu tokia drauge, pagimdžiusi 3 vaikus, gyvenime nesilaikiusi jokių dietų, ir net nežino kur yra sporto salė, ir kaip atrodo atsilenkimai. Svoris pas ją visada normalus. Reikia pamatyti, kaip ji valgo : tarkim jei tai salotos, tai ji kiekvieną ingredientą išsinagrinės, paragaus kiekvieno atskirai, paskui kartu, aptars skonį, kvapą, spalvą. Ir taip su kiekvienu patiekalu. Niekada neatkreipdavau dėmesio į jos tą tokį valgymą, kol nežinojau to intuityvaus valgymo. Tada ir supratau, kad ji yra puikiausias pavyzdys, kaip reikia sąmoningai valgyti bigsmile.gif O kaip valgau aš : miam, miam, miam, ir viskas. Net negaliu pasakyti iš ko tai buvo pagaminta. Dažnai net nepamenu ką valgiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemura @ 2014 01 29, 11:17)
kiekviena taisyklė išsamiai aprašyta, parašyti patarimai, kaip to pasiekti. Yra patarimų, kaip pvz. savitaigos metodu bandyti "nebemėgti" saldumynų, ar kokių tai pyragėlių . Nu būkim protingi, tikrai nenumesi tu to svorio, jei valgysi pyragėlius ir saldainius, nors valgysi ir tada kai būsi alkan

va kuo aš džiaugiuosi, tai kad vos tik sau leidus besąlygiškai valgyti ledus ir spurgas, jų nebemėgstu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Nemura @ 2014 01 29, 11:57)
Dar truputėli įlysiu į eterį  4u.gif
Turiu tokia drauge, pagimdžiusi 3 vaikus, gyvenime nesilaikiusi jokių dietų, ir net nežino kur yra sporto salė, ir kaip atrodo atsilenkimai. Svoris pas ją visada normalus. Reikia pamatyti, kaip ji valgo : tarkim jei tai salotos, tai ji kiekvieną ingredientą išsinagrinės, paragaus kiekvieno atskirai, paskui kartu, aptars skonį, kvapą, spalvą. Ir taip su kiekvienu patiekalu. Niekada neatkreipdavau dėmesio į jos tą tokį valgymą, kol nežinojau to intuityvaus valgymo. Tada ir supratau, kad ji yra puikiausias pavyzdys, kaip reikia sąmoningai valgyti  bigsmile.gif O kaip valgau aš : miam, miam, miam, ir viskas. Net negaliu pasakyti iš ko tai buvo pagaminta. Dažnai net nepamenu ką valgiau  doh.gif

Žinau ir aš tokį pavyzdį. anksčiau galvodavau, ko ji knaisiojasi po ta lėkštę, ko ieško, bet dabar suprantu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 30 sausio 2014 - 13:20
QUOTE(trude @ 2014 01 30, 14:23)
va kuo aš džiaugiuosi, tai kad vos tik sau leidus besąlygiškai valgyti ledus ir spurgas, jų nebemėgstu ax.gif
Papildyta:

Hmmm g.gif O jeigu pritaikius atvirškinę psichologija. Ir sakyti sau, kad negalima valgyti daržovių ir vaisius. Gal tada be proto norėsis salotų ir sveiko maisto bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Nemura,2014 01 30, 15:48]
Hmmm g.gif O jeigu pritaikius atvirškinę psichologija. Ir sakyti sau, kad negalima valgyti daržovių ir vaisius. Gal tada be proto norėsis salotų ir sveiko maisto bigsmile.gif
[/quot

thumbup.gif drinks_cheers.gif Gal verta pabandyt
Bet man panašiai buvo su pomidorų ir porų salotomis. Aš jų negaliu daug dėl skrandžio, tai kai apsisprendžiau nieko aštraus daugiau, tai aš net sapnuodavau jas biggrin.gif
va tau ir psichologija, kas draudžiama, to baisiai norisi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 31 sausio 2014 - 16:25
Laba diena,bandziau valgyti ir as intuityviai ir kolkas vis dar bandau,bet nelabai iseina,nes turiu du mazus vaikucius ir dar iprotis nevalgyt,nevalgyt o poto isalkus prisiryt ir pries miega aisku ir nezinau kaip su tuo susitvarkyt.va kai viena esu tai pajauciu kada ateina sotumas bet jei valgau su seima visada persivalgau,nes sokineji aplink vaikus,sneki ir nepastebi kaip sukemsi viska greit nepajutus skonio net doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
As irgi bandau kazka panasaus i intuityvu valgyma.esu emicine valgytoja.ir geras ir blogas emocijas slopinu valgymu.taciau jau eina 4 menuo kaip laikausi tam tikro savo susikurto rezimo ir man neblogai pavyksta. valgau 4 kart per diena tuo paciu metu, normalias maisto porcijas.stengiuosi valgyti tai ko noriu.ir zinokit visai neblogai pavyksta.per ta laika nukrito 6 kg.(esu labai nutukusi).Aisku pasitaiko kai suvalgau kazka netiketo arba sveciuose,bet stengiuosi negrauzti saves ir toliau laikytis savo plano.kai kazkas negerai stengiuosi ivardyti savo emocijas.Stengiuosi valgyti samoningai , klausdama ar tikrai noriu to patiekalo.Aisku tai reikalauja tam tikro darbo su savimi,bet kuo toliau tai tampa tam tikru iprociu.Tikiuosi, kad ir toliau man seksis ir po truputi ir dar svorio neteksiu. smile.gif
Atsakyti
smagu, kad gretos po truputi dideja thumbup.gif

as po 10 dienu sveriu kilogramu maziau. smagu tai, jog zinau, kad tai ne skysciu saskaita. drinks_cheers.gif
labai patinka lengvo sotumo jausmas. valgau leciau, greiciau pajuntu sotuma ir nepasiduodu provokacijoms "dar valgyti/isideti".
jei labai isinoriu nuraminti nervus, geriu arba suvalgau sauksteli medaus ar kokosu aliejaus.
greitu rezultatu nesitikiu, man tikrai viskas patinka ir tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mahada @ 2014 02 04, 19:01)
smagu, kad gretos po truputi dideja  thumbup.gif

as po 10 dienu sveriu kilogramu maziau. smagu tai, jog zinau, kad tai ne skysciu saskaita. drinks_cheers.gif
labai patinka lengvo sotumo jausmas. valgau leciau, greiciau pajuntu sotuma ir nepasiduodu provokacijoms "dar valgyti/isideti".
jei labai isinoriu nuraminti nervus, geriu arba suvalgau sauksteli medaus ar kokosu aliejaus.
greitu rezultatu nesitikiu, man tikrai viskas patinka ir tinka  thumbup.gif

Kaip smagu kad mūsų daugėja thumbup.gif

Man kas labai patiko, kad ištiesų nuolat negalvoju apie maistą, o anksčiau būdavau kaip apsėsta. pavalgius jau galvoju ką valgysiu vėliau ir ką ribot reikės. O dabar laisva esu.
jaučiu tokią laisvę, kad net per šventes gerai jaučiuosi. Nu tik paslystu kai susijaudinu doh.gif O paskui reikia labai save nuramint kad pavalgiau ne tada kada norėjau, bet stengiuosi tą kaltę nuvyti.
Papildyta:
QUOTE(mirameda @ 2014 02 03, 14:09)
Sveikos 4u.gif
As irgi bandau kazka panasaus i intuityvu valgyma.esu emicine valgytoja.ir geras ir blogas emocijas slopinu valgymu.taciau jau eina 4 menuo kaip laikausi tam tikro savo susikurto rezimo ir man neblogai pavyksta. valgau 4 kart per diena tuo paciu metu, normalias maisto porcijas.stengiuosi valgyti tai ko noriu.ir zinokit visai neblogai pavyksta.per ta laika nukrito 6 kg.(esu labai nutukusi).Aisku pasitaiko kai suvalgau kazka netiketo arba sveciuose,bet stengiuosi negrauzti saves ir toliau laikytis savo plano.kai kazkas negerai stengiuosi ivardyti savo emocijas.Stengiuosi valgyti samoningai , klausdama ar tikrai noriu to patiekalo.Aisku tai reikalauja tam tikro darbo su savimi,bet kuo toliau tai tampa tam tikru iprociu.Tikiuosi, kad ir toliau man seksis ir po truputi ir dar svorio neteksiu. smile.gif

Puikūs rezultatai, o jei dar biški pasportuotumėt medžiagų apykaitai pagreitinti, tai manau iš vis būtų thumbup.gif Tik čia irgi svarbu nepersistengt. Aš dabar ir sportui taikau panašius principus tongue.gif Sportuoju dėl malonumo, tada kada jaučiu poreikį, o jį jau jaučiu, nes patinka tas jausmas pasportavus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 04 vasario 2014 - 21:16