Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

QUOTE(amarrile @ 2012 03 21, 19:36)
Kada rudeniniam derliui reikia seti?

Sėju rugpjūčio pabaigoj, rugsėjo pradžioj
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 21, 21:24)
Labai ačiū, Rūta Mėta jau pažadėjo atsiųsti  thumbup.gif  thumbup.gif ..labai abiems Ačiū..
Jei kas turėtų tą sodą .irgi lauksiu kartu su zaika

Nėra už ką. Tikiuosi atsidarys lengvai, nes aš vargstu kartais su tuo PDF
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2012 03 21, 15:43)
Pas mane irgi metos , melisos, rabarbarai patvory kampe auga, bet metos pleciasi, lenda i visa darza. Salotas, petrazoles pasejau.

Mūsų bobulia tai mėtas naikina kaip piktžoles, aš kai pamačiau tai taip gailėjau užpernai, bet pernai jau įsitikinau kokios jos gajos, kokios šaknys blink.gif kai pasilikau savo lysvėje, tai paskiau šaknis traukiau per pusę lysvės prisiraizgė blink.gif
Aš irgi mąstau, gal kišt tuos prieskonius į patvorį, daugiau būtų naudingo ploto, ypač kai jo ir taip nedaug g.gif

QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 21, 21:07)
O palangės tikrai visos užsodintos, užsėtos ir ridikėlius ir salotas ir pankolio, anyžinės ožiažolės, lofanto, darželinio žiomenio , verbena bonarensis ir įv.gėlių. O kur dar pomidorų ir pelargonijų daigai, kambarinės gėlės...Laukiu kaip ir visos sudygstant ir perkeliant ką į šiltnamį, ką į daržą.

O ridikėlius ar galima taip sėtis? Man bobulia sakė, kad lyg ridikėlis nemėgsta jokių persodinimų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 03 21, 20:36)
Mūsų bobulia tai mėtas naikina kaip piktžoles, aš kai pamačiau tai taip gailėjau užpernai, bet pernai jau įsitikinau kokios jos gajos, kokios šaknys blink.gif kai pasilikau savo lysvėje, tai paskiau šaknis traukiau per pusę lysvės prisiraizgė blink.gif
Aš irgi mąstau, gal kišt tuos prieskonius į patvorį, daugiau būtų naudingo ploto, ypač kai jo ir taip nedaug g.gif
O ridikėlius ar galima taip sėtis? Man bobulia sakė, kad lyg ridikėlis nemėgsta jokių persodinimų g.gif

Tikrai mėtos auga kaip piktžolės, labai gajos.
O ridikėlius sėju ir taip ir taip, kai sėju į indelius, tai pikiuojant maksimaliai išnaudoju šiltnamyje vietą.-ir man greičiau sudygsta nes po plėvele, pastovus drėgnumas, į šiltnamį ne privažinėsiu laistyt. O ir pikiuot man patinka..Bet dar kiek atšils orai ir po 2 sav. vėl kartosiu sėja, gal jau į lysvę.

Rūta Mėta> iš karto permečiau akim-viską rodo puikiai, bus ilgos naktys... biggrin.gif
kaip Leninas sakė mokytis mokytis ir dar kartą mokytis. ar panašiai.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 21, 20:07)
O palangės tikrai visos užsodintos, užsėtos ir ridikėlius ir salotas ir pankolio, anyžinės ožiažolės, lofanto, darželinio žiomenio , verbena bonarensis ir įv.gėlių. O kur dar pomidorų ir pelargonijų daigai, kambarinės gėlės...Laukiu kaip ir visos sudygstant ir perkeliant ką į šiltnamį, ką į daržą.

Pas mane irgi nemažai daržo jau ant palangių doh.gif bet pasižiūriu į savo sėklų dėžę ir kraupu darosi kiek dar nepasėta doh.gif Tikriausiai reikės sėti į šiltnamį, dėžutes ar į dirvą , nes jau ant palangių nelabai sutalpinsiu doh.gif
Papildyta:
Ir dar klausimukas ar dar anksti išnešti katik sudygusius porus į šiltnamį? g.gif Reikia tikriausiai palaukti kol daugiau sušils? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 21, 21:46)

kaip Leninas sakė mokytis mokytis ir dar kartą mokytis. ar panašiai.. biggrin.gif

Tikiuosi šio mokslo rezultatai bus geresni nei jo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 21, 20:50)
Tikriausiai reikės sėti į šiltnamį, dėžutes ar į dirvą , nes jau ant palangių nelabai sutalpinsiu  doh.gif
Papildyta:

Pasidarykit šiltnamyje lentynas, labai patogu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 21, 20:07)

ui, kaip sekasi auginti patagoninę verbeną? Ar seniai pasėjai, ar jau sudygo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 03 21, 20:58)
Pasidarykit šiltnamyje lentynas, labai patogu  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Reikės kažką mastyti g.gif Bet jau dabar pusę šiltnamio užsėta, reiktų į šiaurinę pusę dėti jas arba persodint kai išdygs pasėtieji augalai unsure.gif
Ir į mane galite kreiptis TU, nes gal net jauniausia čia esu, kažkaip keista kai į mane kitaip kreipiasi blush2.gif Bet aišku kreipkitės kaip patogiau, nepyksiu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 21 kovo 2012 - 21:33
Žinokit truputį susinervavau, savo šparagus pasėjau net nemirkius, o vakare bevaikščiodama po parduotuvę, užmečiau akį ant aprašymo, ir ten parašyta, kad reikia 2-3 d. pamirkyt, keičiant vandenį.Tai ką man dabar daryt, ar nieko nedaryt? Tiesa pas ,mane sodyboj darželyje dar nuo senų šeimininkų šparago likę, jis valgomas kaži? Dar buvau nenukirpus nuo rudens senų šakų. Radau ant jų uogų ir jose tokios pat sėklos. Ar man jas susirinkt ir sėt pas save ant palangės ar pabert į žemę vietoj?

Kur ieškot rabarbaro sėklų, niekur nerandu, o taip jo noriu turėt pas save. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2012 03 21, 17:53)

o sakykit, ar turit kuri iš jūsų pakeltas lysves?prisiskačiau Kurdiumovo, planuoju šį savaitgalį pradėt, vyras lentas užsakė. būtų smagu, kad pasidalintumėt patirtimi 4u.gif

Aš turiu pakeltas lysves, net dviejų tipų: vienos siauros, gal 50 cm, tarpulysviai gal 60-70, neatsimenu, bet tikrai nemažiau, kitos lysvės - 1,20, tarplysviai irgi apie 70. Tos siaurosios geras dalykas pavasarį, kai visų daržai dar apsemti ir plaukia, aš jau galiu kapstytis ir pradėt sėją. Bet siaurųjų lysvių minusas tas, kad labai greit perdžiūsta, kaip vazonėliai doh.gif , mulčiavimas ir tas nelabai gelbėja. Plačiosios geresnės žymiai. Be to, aš jas taip pat naudoju, kaip komposto dėžę. Vasarą kraunu atliekas ir pamulčiuoju žole, rudenį taip pat priverčiu lapų ar šiaip ko. Pelenus išbarstau. Visko ten kliūna biggrin.gif . Taigi plačiosios pasitvirtino, o siaurų nebenoriu, bet neišardau. Kai pačios sutrunys, naujų tokių nebedarysiu.

Čia siaurosios
user posted image

user posted image

O plačiųjų nuotraukų neturiu.
Atsakyti
bigsmile.gif ooo, kokie vaizdai.. Atgaiva širdžiai... wub.gif thumbup.gif
Atsakyti