Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

QUOTE(giedrulka @ 2012 03 21, 23:15)
Aš turiu pakeltas lysves, net dviejų tipų: vienos siauros, gal 50 cm, tarpulysviai gal 60-70,

Pas mane atvirksciai - lysves apie 80 cm, tarplysviai max 40cm.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 22, 16:52)
Žiūriu žiūriu, nu kiekaip neįžiūriu lentynų  blush2.gif

Viršuje tas horizontalus medinis daiktas, čia jau sudėta siaura lentyna, o pavasarį išskleidžiu lentas ir būna 30 cm pločio. Neturiu geresnės nuotraukos blush2.gif
Atsakyti
sveikos, o boze kokie vaizdai wub.gif

as galiu su savo arbuzais biski nors ir nekokios foto ale vis pasigirt biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif gal žinot, kaip angliškai ar rusiškai vadinasi pakeltos lysvės? Visai užsimaniau tokių, bet dar nepakankamai biggrin.gif jei rasčiau gražių foto, susimotyvuočiau iki galo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2012 03 22, 18:07)
Sveikos  4u.gif  gal žinot, kaip angliškai ar rusiškai vadinasi pakeltos lysvės? Visai užsimaniau tokių, bet dar nepakankamai biggrin.gif jei rasčiau gražių foto, susimotyvuočiau iki galo biggrin.gif

Angliški variantai
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2012 03 22, 18:07)
Sveikos  4u.gif  gal žinot, kaip angliškai ar rusiškai vadinasi pakeltos lysvės? Visai užsimaniau tokių, bet dar nepakankamai biggrin.gif jei rasčiau gražių foto, susimotyvuočiau iki galo biggrin.gif

тёплая грядка vadinasi:)
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 03 22, 18:18)
Angliški variantai[/url]

QUOTE(linaslinelis @ 2012 03 22, 18:23)
тёплая грядка vadinasi:)

Jau einu planą braižytis.. biggrin.gif
Atsakyti
Mes tarplysvius planuojam daryt šiek tiek platesnius negu žoliapjovė. Kad būtų paprasta pjaunant žolę.
Dar klausimas patyrusioms daržininkėms. Kaip sodinat daržoves? Mišriai? Ką su kuo maišot. Kaip ir žadu braškes sodint per pusę su žemuogėm, tada tarpuose lygtais česnakas sodinamas dėl kenkėjų. Paskui žiūriu pas giedrulka galuose prisodinta gvazdikėlių (nežinau ar taip tos oranžinės gėlės vadinasi). Ar ne tik galuose galima? Žodžiu, ką su kuo maišot, kas pasiteisino?Tikiuosi neįkyrėsiu su klausimais 4u.gif

Ir dar galvoju sodinant braškes su žemuogėm dėti agroplėvelė juodą (ar yra koks kitas tam tinkantis daiktas?), tada kryžiuką pjauti, sodinti uogas, tada uždengti pjaunama žole g.gif Ar geriau šiaudai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza: 22 kovo 2012 - 18:30
QUOTE(irid @ 2012 03 22, 16:41)
Pas mane šiltnamis karkasinis, tai paprasčiausiai prie dviejų statmenų brūselių pritvirtinom lentynų laikiklius tokius metalinius ir uždėjom 3 ilgas lentas po 10 cm pločio, gavosi 30 cm lentyna beveik per visą šiltnamio ilgį, o kai nereikia lentynos, tai lentas sudedu vieną ant kitos, gaunasi 10cm pločio lentynėlė, kuri pomidoram netrukdo. Tokios lentynos pas mane dvi abiejose pusėse, labai patogu sudėti gėlytes, daigelius, o apačioje auga salotos ridikėliai...

Pas mus tai nėra kur pritvirtint lentynų ir gaila patį šiltnamį būtų grežiot tai aš mastau jog tokį kaip stalą tik su ilgesnėm kojom pasidaryt arba susikalt kažką panašaus kaip būna batų lentynos tik su didesniais tarpais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2012 03 22, 19:27)
. Kaip ir žadu braškes sodint per pusę su žemuogėm, tada tarpuose lygtais česnakas sodinamas dėl kenkėjų.

Oi, nesodink braškių su žemuogėm vienoj lysvėj. Jos susikryžmins ir braškės smulkios bus labai. Braškes geriausia mulčiuot šiaudais.
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 03 22, 18:33)
sveikos, o boze kokie vaizdai  wub.gif

as galiu su savo arbuzais biski nors ir nekokios foto ale vis pasigirt biggrin.gif
user posted image
user posted image

oho bigsmile.gif
is daigu auginot ar tiesiai i dirva sejot?
ar skanus buvo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 22, 19:23)
Oi, nesodink braškių su žemuogėm vienoj lysvėj. Jos susikryžmins ir braškės smulkios bus labai. Braškes geriausia mulčiuot šiaudais.

Na va, kaip gerai kad turiu kas pataria 4u.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti