Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

QUOTE(aannaa @ 2010 06 02, 14:26)
As kontraceptines geriau keleta metu, kazkur 4-5 metus. Kai meciau, vis neatsirado menesines,  geriau issaukiancias, taciau vis tiek nesusireguliavo menesines. pradejo svoris augti, ant veido pradejo rysketi usiukai.po 4-5 men KT nutraukimo siaubingai isbere veida. o GYDYMUI nuo spuogu ir kad atsirastu menesines vel prirase kontraceptiniu, jas jau geriu vel beveik 1.5 metu, o veidas jau nebeatsistato, vis beria spuogais ...esu nevilty.

wow.. bėda. o kokias vartojai ir vartoji dabar KT?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beprotiskai_fantastiska: 02 birželio 2010 - 18:58
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2010 06 02, 20:58)
wow.. bėda. o kokias vartojai ir vartoji dabar KT?

Pradejau vartoti berods Femoden, po to perejau prie Femina 35... o dabar sureguliuot menesiniu ciklui ir tipo nuo spuogu prirase Lyndinette 20. Siaip man rodos Lyndinette 20 tinka, nes menesines laikrodzio tikslumu, taciau nuo spuogu nepadeda, ju vis yra ir yra, tai kaip uzburtas ratas. mest ju negaliu, nes vel bus tas pats, dings menesines ir dar daugiau padides spuogu... verysad.gif ner kur dingt..
Atsakyti
As vartojau Logest beveik 6metus, man jos tikrai labai tiko, kol vartojau.Nutraukiau vartojima daugiau nei pries metus.Vos nutraukus pradejo labai berti krutine, nugara, iki veido daejo..nugaroj ir krutinej spuogu neturejau net paauglysteje..Ir jie labai gilus, skasumingi, paliekantys randelius.Plaukuotumas padidejes ant koju.Be to krutine kazkaip labai sumenko, paglebo net truputi..Padariniai tikrai nemalonus ir vis dar tesiasi.. schmoll.gif Niekada nevartociau dabar tai zinodama.
Atsakyti
Aš Lindynette20 irgi visą laik naudojau.. man jos tiko, kol vartojau sakau, šalutinio poveikio nebuvo ..
Atsakyti
As vartojau "Yasminelle" ir pleistrus bandziau, ir dar kitokiu tableciu, bet visada budavo tas pats - apatija vyrams smile.gif)) Paskui teko vartoti maisto papildus,berods "Tribestan", kad vel pradeciau jausti nora myletis smile.gif Laimei padejo smile.gif))) Vis tik, manau, blogis tie kontraceptikai...
Atsakyti
Sveikos merginos,
na ir prisiskaičiau aš čia istorijų, kad net šiurpuliukai kūnu bėgiojo. Aš KT naudojau 5 metus. Pirmus metus Jasmine, tai po metu naudojimo vidury ciklo pradėjo teplioti, lėkiau pas gydytoja, tai ji nuramino ir išrase yarina. Pastaruosius keturis metus naudojau būtent juos. Viskas buvo gerai. Mėnesinės tiksliai pagal grafiką, nors pas mane jos ir iki KTbuvo negausios, bet naudojant KT tapo dar negausesnės. Jei higieniais sumetimais nereikėtų keitalioti įklotų, tai man vieno užtektų visai savaitei.
Paskutinius metus prasidėjo: galvos skausmai, ypač pirmas dvi mm dienas. Skaumai tokie, kad gali gerdavau per dieną dvi-tris tabletes, pora puodelių stiprios kavos (pas mane daznai žemas spaudimas). Kartais skausmas būdavo toks, kad iki vėmimo daeidavo. Vėliau aspsidžiagiau, kai pusseserė pasakė, jog tai migrena. Galvų skaumas įgavo naują pavadinimą. Vėmimas pasireikšdavo ypač tada, kai tomis dienomis reikėdavo susikaupti (seminaras, svarbus darbas ir pan.).
Vyro žiauriai nenorėjau. Net laižekas kėlė pasipjaurėjimą. Mylėtis prisiversdavau, nes tikrai buvo vyro gaila.
Pastoviai buvau pikta, susiraukus, nervota.
Kartais imdavo niežėti visą kūną. Bet viską suversdavau alergijai. Bet įdomiausia tai, kad iki KT aš nebuvau niekam alergiška. Tik tabletėm negaliu priskirti visos kaltės, nes naudojant KT įsigijom katiną. Tai visą laiką maniau, kad katinas kaltas.
Bėda ta, kad niekad nesusiejau savo prastos savijautos su KT. Juos pradėjau naudoti savo iniciatyva. Prezervatyvai nepatiko mano tada dar draugui, dabar vyrui, nutrauktas aktas nepatiko man (tuo metu jis man atrodė žiauriai nepatikimas). Įdomiausia tai, kad vyras tada mane bandė atkalbėti nuo KT naudojimo, o paskui ir pats priprato.
Kadangi pradėjau galvoti apie nestuke.gif , įlindau į SM forumus. Tada dangus nušvito, akys prašviesėjo. Kai supratau dėl ko visos tos blogybės, net gyvent lengviau pasidarė. Bet tada, mano nuomone, pradėjo veikti psichologinis faktorius: pradėjau jausti ir kitus simptomus, kurių anksčiau nejaučiau: tai ir vienos kojos maudimas, atsirado toks jausmas tarsi man slaunyje vena norėtų iššokti doh.gif Bet aš visą tai nurašiau prasidedančiai paranojai.
Tai va jau greit mėnuo kaip nustojau gerti KT. Vyro noriu iš ryto (anksčiau man tai būdavo pats nemaloniausias laikas tam reikalui), dieną ir vakare. Blogų dalykų kol kas nepastebėjau. Savaitgalį turėtų prasidėti mm, bet jau šiandien kažkoks skausmas pilvo apačioje kairėje pusėje. Rytoj turėčiau eiti pas ginekologe, bet bijau, kad teks atidėti kitai savaitei. verysad.gif Beje, mano gydytoja, kiekvienais metais man darydavo kiaušidžių echoskopiją, problemų nesimatė.
Atsakyti
QUOTE(shirduxxx @ 2009 11 18, 17:02)
o kaip jums atrodo kokia apsauga geriausia? smile.gif  man kazkaip atrodo kad geriausia butu pleistras...

taip tik atrodo, is tiesu pleistre dvigubos hormonu dozes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Candela @ 2009 07 12, 22:40)
Dieve mano,merginos kodel jus toki nuoda brukat sau i kuna?Gyvenimas per ilgas atrodo?Na aisku ,siais laikais rinka valdo dideles kompanijos kurios ir kontoliuoja informacijos srauta.Jus esat kalbejusi nors su vienu NORmaliu daktaru kuriam jokia kompanija uz reklama nemoka?Jus zinojot kad jaunystei kaip jus dabar vartojat ta bruda,tai 5 metus istisai pavartojus mazdaug po 15-20 metu jum kruties ar gimdos vezys garantuotas.Tikriausiai nei viena rimtai nesat mokiusis apie zmogaus fiziologija,anatomija kaip kaikurie dalykai veikia kuna.Jei zinotumete n i e kada negertumete siu nuodu.

va va drinks_cheers.gif o kas svarbiausia, kad merginos baisiai ginekologais pasitiki, o jie savo ruoztu net vezininkems nepagailes israsyt KT doh.gif
Atsakyti
Na ka, siaubingai slenka plaukai. Idomu, kada baigsis tas nemalonus organizmo tvarkymasis ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristute97 @ 2010 09 15, 20:20)
Na ka, siaubingai slenka plaukai. Idomu, kada baigsis tas nemalonus organizmo tvarkymasis ? g.gif

O man geriant Kt tragiskai slenka plaukai doh.gif Man negeriant ju taip neslinko, kiekvienos organizmas skirtingai reaguoja..Jokios naudos nuo priemoniu stabdanciu slinkima nejauciu..
Atsakyti
As anksciau geriau 'Regulon', tai is pradziu viskas buvo gerai, bet i pabaiga labai seksualinis potraukis sumazejo, vos ne galima sakyt dingo doh.gif tai meciau, galvoju padarysiu pertrauka- tai va tada visi ziaurumai prasidejo- visu pirma oda (kai gyvenime neturejus problemu su oda) ismete spuogais, bet taip ziauriai visa veida, ko tik neisbandziau doh.gif taip pat menesines baisiai nereguliarios buvo, jau tik atrodo susireguliuoja- te ir vel 6 sav nera doh.gif dare tyrimus, ieskojo priezasciu, bet nieko nerado schmoll.gif po to dar manau kad hormonai atsistatinejo- tai nuotaiku kaita doh.gif karscio musimas doh.gif ir visi panasus malonumai kankino cool.gif
Po 3.5 metu pertraukos pries kelias savaites pradejau vartoti 'Cerazette', jos nesudetines kontraceptines, bet tik progesteronas, nes del migrenos sake kitokiu negaliu gert. Tai pakolkas jokiu pasaliniu poveikiu dar nera, bet dar tik pradzia, tai ziuresim g.gif
Atsakyti
Nežinau, ar čia nuo kontraceptinių, bet bandau suvesti galus...
Maitinuosi sveikai, valgau daug daržovių, vaisių, žuvies, jūros gėrybių, daug vaikštau pėščiomis, sergu retai, žodžiu, esu sveikas žmogus. Pastaruoju metu pradėjo slinkti plaukai (po kokius 5-6 krūvoje, iš vienos vietos). Pablogėjo atmintis, mėnesinės nereguliarios (nuo pat vaikystės nebuvau kaip laikrodis, bet dabar išvis, ir 40 dienų ciklas trunka, labai teplioja prieš ir po), nuotaika kaitaliojasi kaip kaleidoskopas.
Kontraceptines vartojau kokius 5 metus, su pertraukom- visada Logest (jie puikiai tiko, neskaitant celiulito padidėjimo...), tada kitokius, nuo kurių mėnesinių neturi būti. Jie man netiko, sugėrus 4 pakuotes mėnesinės nedingo, kaip tik tęsdavosi kokias 3 savaites ar daugiau. Mečiau tą reikalą prieš maždaug pusmetį. Prisiekiau sau niekada gyvenime daugiau hormoninės kontracepcijos nenaudoti. Niekada. Pasirinkau tokį saugojimosi būdą sąmoningai, žinodama galimas pasekmes, bet nusprendžiau, kad nebeverta...
Mėnesinės per 6 mėnesius taip ir nesusireguliavo, prisidėjo dabar kiti simptomai... Ypač gąsdina plaukų slinkimas ir atmintis. Pradėjau gerti multivitaminus, nakvišų aliejų, žuvų taukus. Galvoju dar biotiną pridėti, gal su plaukais truputį padėtų susitvarkyt.
Žodžiu, spėju, kad kontraceptinės visiškai sušiko mano hormonus. Skaitau užsienio forumus, tai irgi ranu pasisakymų, ir nemažai, kad moterims geriant ar nustojus gerti labai pradėjo slinkt plaukai ir t.t. Matyt žygiuosiu pas daktarus darytis tyrimų. Bet spėju, kad niekas nepritars mano teorijai, kad nuo kontraceptinių čia. Gi jos nekenkia doh.gif

QUOTE(Kristute97 @ 2010 09 15, 13:20)

Mano plaukų ant drabužių daugiau, nei šuns... Net dušas ir kriauklė pradėjo kimštis. Irgi laukiu, kol organizmas susitvarkys. Jei susitvarkys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 03 spalio 2010 - 03:15
Nežinau, kiek jis patikimas, (atrodo gana rimtas, su išnašomis į mokslinius tyrimus) bet radau įdomų straipsnį Hair Loss and Birth Control Pills.
Rašo, kad plaukų slinkimo priežastis gai būti ta, kad naudojami hormonai pailgina plauko augimo fazę, kas yra visiškai realu, mano nuomone. Tad vietoj to, kad plaukas išslinktų jam įprastu metu, jis tebeauga, o po to pradeda slinkti masiškai, kai po ilsėjimosi ateina slinkimo fazė. Dėl to vienoms moterims plaukai pradeda slinkti po kurio laiko pradėjus naudoti hormoninę kontracepciją, kitoms nustojus.
Kita teorija- kad naudojami hormonai gali apsunkinti kai kurių vitaminų pasisavinimą, tad ilgainiui organizmui pradeda jų trūkti, kas irgi paskatina plaukų slinkimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 03 spalio 2010 - 04:32