Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

Aš apie pusę metų nebegeriu KT, prieš tai be pertraukos gėriau apie metus. Bet ketinu grįžti prie KT. Pradžioj buvo sunkiau, kol prisitaikė organizmas, skaudėjo galvą... Tačiau vėliau viskas susitvarkė. Gėriau Yasminelle. O gydytojas kaip tik sakė, kad tos pertraukos tik išbalansuoja organizmą ir jis vėl turi prisitaikyti, tai sakė geriau jų nedaryti.
Atsakyti
As tris metus geriau kt. Tai is pradziu negalejau atsidziaugt, menesines budavo reguliariai, ne tokios gausios, visiskai neskaudedavo pilvo, nebudavo pms, zodziu rojus. Bet veliau prasidejo ju poveikis, skaudedavo galva, nebudavo nuotaikos, padidejo apetitas, visiskai dingo noras myletis, be lubrikanto niekaip neapsieidavom. Tuomet sugalvojau padaryt pertrauka, ir padariusi nebegalejau net pagalvot apie jas. Viskas greit atsistate, per tris menesius atsigavau, ir nuotaika pakilo, nebekankino galvos skausmai, vel atsirado noras isdykaut mirksiukas.gif Nebegeriu ju jau du metus. Aisku dabar ciklas nereguliarus, yra pms, per mm skauda pilva, bet tos chemijos as nebenoriu kist i save. Ir draugas kategoriskai pries kt, matyt mato akivaizdu skirtuma, kai vartojau, ir kai nebevartoju bigsmile.gif
Taciau cia tik mano nuomone, ir mano patirtis, turiu draugiu, kurios geria kt, tai ju pasirinkimas, ir as tikrai neagituoju, kad kt yra blogai. Taciau visgi manau, kad veliau, kai pradedamas planuot vaikas, jos gali daryt itaka pastojimui. Nors zinau ir atveju, kai geriant kt mergina pastojo. Va tau ir 99.99% apsauga doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noriu ir as savo patirtimi pasidalinti.
Siaip visada buvau KT priesininke, prisiskaiciau daug visko apie pasalinius poveikius, o kadangi su antra puse sugebejom patys gerai saugotis, ne nemaniau kazko keisti. Deja... teko apsilankyt pas gera gydytoja ir gavau pylos uz tai. Neperrasysiu visko, ka jis man pasakojo, bet esme tame, kad siais laikais moteru gimdymo amzius vis dideja, o tai, gal vaikuciu susilaukiama velai, savo ruoztu issaukia tam tikrus specifinius sveikatos sutrikimus. Nes moteris buna pasiruosi gimdyti praktiskai nuo tada kai prasideda menesines, tik sios galimybes nenaturaliai neisnaudoja. Tam kad apsisaugoti nuo neigiamu pasekmiu, ir yra skirtos KT. Mazdaug jei nenori, gali ju nevartoti, bet tada, prasom, gimdyk sulaukusi 20-ties, ir kas 3-4 metus po leliuka. Nezinau gal skamba ir baisiai, gal cia propaganda, bet man ties tuo teko nuomone pakeisti. Gal kam buvo panasiai, gal pakomentuoti galit mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, daktaras teisus, kad moterys šiais laikais apgaudinėja gamtą, gimdo vis vėliau, kas atsiliepia tiek vaiko, tiek mamos sveikatai. Idealiai kokių 18-20 metų reiktų gimdyti. O dabar dažnai 30+ gimdo, dėl to dažnai negali natūraliai pagimdyti ir t.t. Kaip tik neseniai su vienu pažįstamu daktaru apie tai diskutavom ir jis pritaria tai nuomonei.
Tačiau...
Taip, kontraceptinės "apgauna" organizmą, bet mano nuomone tai visai ne priežastis jas gerti... Taip, jos turi pliusų, sumažina kai kurių ligų tikimybę, tačiau tuo pačiu metu (ko daktaras turbūt nepaminėjo), padidina kitų susirgimų tikimybę. Be to, klausimas kyla, kas yra natūraliau ir sveikiau, tiesiog gimdyti vėlesniame amžiuje saugantis kitais būdais, ar kimšti organizmą hormonais visą gyvenimą ir tikėtis, kad tai sveikatai neatsilieps...

Man, pvz., daktarė įtaria endometriozę. Nelabai yra simptomus (žiaurius skausmus per mėnesines ir t.t.) mažinančių vaistų, išskyrus kontraceptines. Aš jau jų "atsigėrus", tikrai vėl nenoriu pradėti, be to, reiktų gerti praktiškai visą gyvenimą, nes jos negydo, tik simptomus šalina. Daktarė supranta, kodėl nenoriu jų gert, tačiau skėsčioja rankomis, o ką daryt, pasirinkimo nelabai yra... Aišku, vilioja tai, kad nebebūtų skausmų, mėnesinės kaip laikrodis, negausios. Be to, ir dėl nėštumo nereiktų jaudintis- tikrai patogu. Bet aš sau patyliukais natūralias priemones bandau. Nes hormonų vėl pradėti nesiruošiu. Geriau jau skausmas...
Atsakyti
As pirmakart gyvenime pradejau naudoti kontraceptini zieda (anksciau jokiu kontr.priemoniu nenaudojau), tai padidejo papukai - cia geras dalykas. Bet visa kita veda link metimo ir grizimo prie prezervatyvu. Galvos plaukai slinko, bet dabar dar daugiau. Nuotaikos budavo prastesnes, bet dabar tragiska, verkiu kieviena diena, pyktis, irzlumas, visiska apatija ir beprasmybes jausmas. Kraujuoti nenustojau ir kraujuoju kieviena diena. Galva dazniau paskauda, papukai taip pat. Ir jokio noro myletis! visiskai. Tai taip sakant isvada: merginos pradeda naudoti KZ, nes nori myletis ir nenori pastoti, dabar nenoriu pastoti,bet nenoriu ir myletis, ir fiziskai sunku kai kraujuoji, tai isvada isvada - reikia zieda issitraukti. Taip ir einu padaryti. Nors ir prasides isankstines menesines,bet jau nebegaliu su tokiom nuotaikom buti.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 03 10, 07:42)
Man, pvz., daktarė įtaria endometriozę. Nelabai yra simptomus (žiaurius skausmus per mėnesines ir t.t.) mažinančių vaistų, išskyrus kontraceptines. Aš jau jų "atsigėrus", tikrai vėl nenoriu pradėti, be to, reiktų gerti praktiškai visą gyvenimą, nes jos negydo, tik simptomus šalina.

Identiška situacija: gausios, skausmingos ir ilgai trunkančios mm, tik man neįtaria endo. Ilgą laiką gėriau KT (Regulon; jos vienos iš stipresnių, nes silpnesnės manęs neveikdavo), bet dabar nenorėčiau prie jų grįžti. Pažįstama vaistininkė patarė pavartoti nakvišų kapsules. Man padėjo.
Atsakyti
Pasidalinsiu sava patirtim. Kazkada esu vartojusi KT, riebi, linkusi i spuoguotuma veido oda, labai skausmingos menesines, na ir plius kontracepcijai. Vartojau keleta metu, kazkokiu ypatingu pokyciu veido odai nepastebejau, tiesa, vartojau pakankamai silpnus, menesines pasidare neskausmingos, negausios. Nusprendziau nutraukt vartojima ir kokius 1.5 metu, gal siek tiek ilgiau, net ir nesiruosiau ju vartoti. Kol nenuejau pas ginekologe, kuri, vos ne kaip vitaminus paskyre vienus is stipriausiu, Diane 35 - nes per ta laika, kol nebuvau vartojusi, odos bukle dar labiau pablogejo, pradejo bert guzais. Anot gydytojos _ "reikia, reikia pavartot, nieko cia blogo, visos geria, pagersi, pagrazes oda". Ir ka jus manot, matyt, kazkas pasikeite su kraujotaka, pavartojau preparata tik savaite laiko, isgeriau 6 tabletes - jei buciau tesiusi vartojima, ko gero, dabar jums gal ir nerasyciau. Savijauta keitesi vos ne velandomis, pradejo ant koju rysket venos (taip ir pasiliko man dabar po oda tas melynas venu tinklelis, ant vidines slaunu puses ant abieju koju issoko po venu su guziukais (beje, irgi, niekur jos jau nebedingo), o i sesta nakti maniau, kad mirsiu - pirma karta gyvenime kvieciausi sau greitaja - siaubingai skaudejo kojos, maude sirdi, sirdis trukciojo, net ne aritmija, o kazkoks bardakas... Taigi, iki siol tuos vartojimo vaisius skinuosi, sutrikusia kraujotaka turiu, labai ilgai negalejau normaliai naktimis miegot, prasidejo kazkokios sirdies ekstrasistolijos ar dar nezinia kas. Nuejus pas gydytoja vienintelis dalykas, kuri pavyko jiems atrast iki 10 staigiai pasokusi cholesteroli (man, vos ne anoreksikei pagal isvaizda, besimaitinanciai kaip visciukas), kuris, tiesa greitai atsistate. O visa kita - sveika, nieko nerado, su sirdim - "na, matyt, vaikeli nuo nervu" (niekad sirdim nesiskundziau). Ir aplamai gydytojai labai nuvyle, net ir greitoji kai buvo atvaziavusi - pasiziurejo kreivai, na kur gi cia nuo kontraceptiniu tableciu galejo kas nors atsitikt. beje, kas del ciklo sutvarkymo - pasakos!!! Kaip jau rasiau, vartojau keleta metu, taip ciklas buvo labai pagerejes, jokiu skausmu ir visa kita, net ir metus laiko jauciausi geriau, kai nutraukiau ju vartojima, bet po kokiu metu problema tik padidejo. Sugrizo ir skausmai, su didesne galia, menesines pasidare dabar tokios gausios, kad vos ne endometrioze kazkokia atsirado, kraujavimas nezmoniskas. Tai vat, tokia patirtis
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 07 27, 16:33)
Anot gydytojos _ "reikia, reikia pavartot, nieko cia blogo, visos geria, pagersi, pagrazes oda".

blink.gif Siaubas. Mane tai stebina atsainus gydytojos požiūris... Mano ginekologė patarė taip: "Jeigu išeina saugotis be kontraceptikų - tuomet puiku, ir nevartok". Bent jau neteigia, koks tai yra gėris ir "vitaminai" doh.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti