Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(jediara @ 2012 04 19, 13:30)
Toks dauginimas - tikras žaidimas, o kairiojo šakelė per ilga palikta, reikia karpyti trumpesnėmis rolleyes.gif

Gal ir žaidimas, tiesiog norisi išbandyt įvairius variantus bigsmile.gif Ačiū, nukirpsiu ją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 19, 13:45)
manau,kad įmanoma,nes pomidorų temoj viena narė prie pomidoro įsmeigė serbento šakelę ir ta įsišaknijo  4u.gif

o dabar paklausiu  4u.gif ar labai prasti vaiskrūmiai serbentai,agrastai  iš maximos ax.gif ?ar kas iš jų būtų  4u.gif

4u.gif matyt, "kaip pataikysi' - jie juk ima iš kelių medelynų. Prieš 4 metus būtent Maximoj įsigijom laaaabai skanių alyvinių obuolių obelaitę - neatsidžiaugiam ir derlium ir skoniu - ir visi stebisi, kad taip puikiai prigijo. Taiop pat iš jų turim ir slyvą "Viktorija" - jau pirmais metais po pasodinimo valgėm slyvas smile.gif. Serbentų ir agrastų nebandžius, bet pas kaimynus yra agrastas ant koto - sakė - viskas super smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2012 04 19, 08:43)
Tiesiog, pirkdami ziurekime i ka skiepyta ir kas skiepyta, t.t. iskiepiu ir poskiepio savybes.

O kaip nesuprantančiam suprasti į ką įskiepyta g.gif ? Ar būna medelynuose į laukines obelis įskiepyta? Jei taip, tai koks kodas?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 04 19, 14:04)
4u.gif  matyt, "kaip pataikysi' - jie juk ima iš kelių medelynų. Prieš 4 metus būtent Maximoj įsigijom laaaabai skanių alyvinių obuolių obelaitę - neatsidžiaugiam ir derlium ir skoniu - ir visi stebisi, kad taip puikiai prigijo. Taiop pat iš jų turim ir slyvą "Viktorija" - jau pirmais metais po pasodinimo valgėm slyvas smile.gif. Serbentų ir agrastų nebandžius, bet pas kaimynus yra agrastas ant koto  - sakė - viskas super smile.gif.

aišku ačiū,aš kalbėjau apie tuos vaiskrūmius kur dėžutėse,įdomu ar ten visiška nesąmonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 19, 14:25)
aišku ačiū,aš kalbėjau apie tuos vaiskrūmius kur dėžutėse,įdomu ar ten visiška nesąmonė  ax.gif

ax.gif iš dėžučių aš pirkau jazminą, veigėlę - kai kaina buvo 3,99 biggrin.gif - nagi, puikiai prigijo, nors ir baisiai atrodė parduotuvėj sukrautos. Ten taip stipriai stipriai susuktos šaknys - atsukau, iškedenau ir pasodinau - liuks tongue.gif .
Jei šiemet vėl rasiu tokia kaina - būtinai ir uogakrūmių įsigysiu ax.gif . Pirkau pernai į vasaros galą, matyt, jie neišsipardavę buvo - tai Gariūnų Maximos lauko prekyboj keli konteineriai tų dėžučių buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 19 balandžio 2012 - 13:39
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 19, 14:25)
aišku ačiū,aš kalbėjau apie tuos vaiskrūmius kur dėžutėse,įdomu ar ten visiška nesąmonė  ax.gif

Manęs netraukia iš ten pirkt... ax.gif

Patobulintas mano "šiltnamis" pagal jūsų patarimus smile.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 19, 15:40)
[color=darkviolet]Manęs netraukia iš ten pirkt... ax.gif

Patobulintas mano "šiltnamis" pagal jūsų patarimus smile.gif 4u.gif

Dabar geriau, bet gal kambaryje geriau auginkite paprikas ir pomidorus, šitie ir lauke augdami šaknis išleistų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 19, 14:45)
Dabar geriau, bet gal kambaryje geriau auginkite paprikas ir pomidorus, šitie ir lauke augdami šaknis išleistų mirksiukas.gif

Nėra galimybių dabar į sodybą nuvežt, tik kitą savaitgalį ten lėksim doh.gif
Atsakyti
Nematau jokių kliūčių Maximoj pirkti, jei tinka veislė, kaina ir gerai prigyja ax.gif . Svarbu jau tada kaip pats prižiūrėsi. Juk ten neparduodama "neaišku kas" - visa info ant kiekvieno augalėlio yra. Aš paprastai pirkdavau LT medelynų augaliukus - tiek medelius, tiek rožes , o vat pernai pabandžiau tas dėžutes - na, ir įsigijau gera kaina krūmelių ax.gif .
Atsakyti
Ar kas nors augina slyvą "Uleno renklode" http://www.zagares-m...uleno-renklode/
Ar gali būti ji panaši į tokią senovinę geltoną - slyvos būna labai didelės saldžios sultingos. Pas mus yra labai sena, bet net nebežydi jau, labai noriu kažkokios panašios.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2012 04 19, 14:58)
Ar kas nors augina slyvą "Uleno renklode" http://www.zagares-m...uleno-renklode/
Ar gali būti ji panaši į tokią senovinę geltoną - slyvos būna labai didelės saldžios sultingos. Pas mus yra labai sena, bet net nebežydi jau, labai noriu kažkokios panašios.

cia bus turbut tas pats kas Renklod ranij Doneckij. Ukrainoje sukurta ankstyva geltona renklodė. Vaisiai noksta 3-4 dienom vėliau už Skoroplodnąją. Jos vienas šonas saulės pusėje gali būti pasipuošęs raudonais taškiukais. Saldi, apvali slyva. Vaisiaus dydis vidutinis arba didesnis už vidutinį. Dalinai savidulkė, atspari šalčiams ir ligoms.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 19, 10:13)
Aš čia kalbėjau apie skiepytas laukines obelis biggrin.gif
MRD, ačiū labai už kantrų paaiškinimą  4u.gif

Šiemet sodinom tikrai nemažai medelių, skiepysim ir laukines... Bandom įvairius variantus, norisi kuo geriau  drinks_cheers.gif

Geras pasirinkimas (as taip pat tik uz seklini poskiepi). Juolab, kad ir seklinio poskiepio medzius galima auginti 2.5-3 m aukscio...
Taciau jeigu patys skiepinate, tai turiu pasiulyma:
i seklini poskiepi skiepinti pusiau zemaugi, o i ji - veisles. tokiu budu turesite tvirta ilgaamze sakni (nereikes atramos), intarpas duos zemesni vainika, o veisle duos norimus vaisius. tokiu budu prarandami vieni metai auginant, taciau medziai gaunami aptartais atzvilgiais geresni - jiems reikia daug maziau prieziuros, didelis derlingumas, zemas vainikas...
Atsakyti