Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(MRD @ 2012 04 19, 14:25)
i seklini poskiepi skiepinti pusiau zemaugi, o i ji - veisles.

Labai ačiū už patarimą. Kadangi taip kantriai aiškinat, gal paaškinsit sąvoką „pusiau žemaūgis“. Na, turim pirktų žemaūgių vaismedžių, daug savo skiepytų į laukinukes vaismedžių, o iš kur paimti tą tarpinį pusiau žemaūgį vaismedį? blush2.gif blink.gif
Atsakyti
Kas kur matet Rojaus obeli? Bent as tokiu pavadinimu zinau tik. Tokie raudoni, mazuliukai, labai rugstus , velyvi obuoliukai. Rojaus obuoliukais juos vadina.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 19, 15:57)
Kas kur matet Rojaus obeli? Bent as tokiu pavadinimu zinau tik. Tokie raudoni, mazuliukai, labai rugstus , velyvi obuoliukai. Rojaus obuoliukais juos vadina.

Kai pirkome medelius, tai tiksliai maciau ,kad turi ir sita geri medelynas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 04 19, 14:34)
ax.gif iš dėžučių aš pirkau jazminą, veigėlę - kai kaina buvo 3,99  biggrin.gif - nagi, puikiai prigijo, nors ir baisiai atrodė parduotuvėj sukrautos. Ten taip stipriai stipriai susuktos šaknys - atsukau, iškedenau ir pasodinau - liuks  tongue.gif .
Jei šiemet vėl rasiu tokia kaina - būtinai ir uogakrūmių įsigysiu  ax.gif . Pirkau pernai į vasaros galą, matyt, jie neišsipardavę buvo - tai Gariūnų Maximos lauko prekyboj keli konteineriai tų dėžučių buvo.

būtent tokia kaina dabar ir yra,užtai ir užklausiau,nes būtų ne gaila jei ką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 04 19, 14:40)
Labai ačiū už patarimą. Kadangi taip kantriai aiškinat, gal paaškinsit sąvoką „pusiau žemaūgis“. Na, turim pirktų žemaūgių vaismedžių, daug savo skiepytų į laukinukes vaismedžių, o iš kur paimti tą tarpinį pusiau žemaūgį vaismedį? blush2.gif  blink.gif

Jeigu pirkote turguje, medelyne ar mugeje, tai greiciausiai ir isigijote "pusiau zemaugi" arba "vidutinio augumo" poskiepio medelius. Minetose vietose prekybininkai nesivargina skirstyti poskiepiu pagal auguma ir visus vegetatyvinius poskiepius vadina zemaugiais. Zemaugiai paprastai buna apie 2 m. aukscio (M9, P60, B396), nykstukiniai nesiekia 2 metru (P22, P59), pusiau zemaugiai ar vidutinio augumo daugiausiai sutinkami mugese bei ukiuose P14, MM26 bei M106 poskiepiai paprastai auginami apie 2.5-3.5 metru aukscio
user posted image

Lygiai pries metus balandzio viduryje sitame forume jau kalbeta apie poskiepius, - galite dar paskaityti cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 19 balandžio 2012 - 15:27
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 19, 16:04)
būtent tokia kaina dabar ir yra,užtai ir užklausiau,nes būtų ne gaila jei ką  ax.gif

4u.gif o - ačiū už info. Jei nepalėksiu savaitgalį į kokią mugę prie Senukų, tai reiks prigriebt, kai apsipirkinėsim Maxėj. Medelyne už krūmelį ima 8 Lt. (bent pernai taip pirkom) - šiemet kaip ir nieko nebetrūksta sode, nebent dar kelis vaiskrūmius, nes ryškiai per mažai uogų mūsų šeimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 04 19, 16:04)
Kai pirkome medelius, tai tiksliai maciau ,kad turi ir sita geri medelynas  g.gif

Labai, labai dekui. Nors man tolokai, bet labai noriu. Stipriu sirupu uzkonservuoti man jie delikatesas. Ypac ant ledu, dar kokio likerio sauksta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 19, 15:57)

Žiūrint kokiame mieste jūs gyvenate?Pernai pirkau pas mus medelyne,Panevėžyje.Bet matau ir turguje prekiaujant. g.gif
Pernai pirkau 3 jazminus maximoje puikiai peržiemojo,jau matau lapukus sprogstant ir pernai jau žydėjo.Bet ne tokie senoviniai,nes turiu senovinį sodyboje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 04 19, 16:35)
Žiūrint kokiame mieste jūs gyvenate?Pernai pirkau pas mus medelyne,Panevėžyje.Bet matau ir turguje prekiaujant. g.gif
Pernai pirkau 3 jazminus maximoje puikiai peržiemojo,jau matau lapukus sprogstant ir pernai jau žydėjo.Bet ne tokie senoviniai,nes turiu senovinį sodyboje. ax.gif

Panevezyje ir as bigsmile.gif Turguj klausiau pora kart, neturejo. Cia Dembavos medelyne?
Atsakyti
buvau 6iandien Vrubliauskų medelyne. Žmonių blink.gif blink.gif
Iš šeimos medžių paėmiau vieną iš paskutinių obelaičių. Visi kiti šeimos medžiai bus tik birželio gale. Obelaitė penkių veislių kainuoja 150 lt.
Pirkau ir labai gražius abrikosus, slyvą ir šermukšnį.
Trešnių, deja, teks važiuot vasarą, nes veislų, ypač atsparių šalčiams, kurios išgyventų mano sodyboj, šiuo metu nebuvo..
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 19, 16:46)
Panevezyje ir as bigsmile.gif Turguj klausiau pora kart, neturejo. Cia Dembavos medelyne?

Taip Dembavos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 20, 11:31)
buvau 6iandien Vrubliauskų medelyne. Žmonių  blink.gif  blink.gif
Iš šeimos medžių paėmiau vieną iš paskutinių obelaičių. Visi kiti šeimos medžiai bus tik birželio gale. Obelaitė penkių veislių kainuoja 150 lt.
Pirkau ir labai gražius abrikosus, slyvą ir šermukšnį.
Trešnių, deja, teks važiuot vasarą, nes veislų, ypač atsparių šalčiams, kurios išgyventų mano sodyboj, šiuo metu nebuvo..

Kaip įdomu,o iš kur atsiras vasarą g.gif Gal dabar negali garantuoti,ar vegetuos.todėl nepardavinėja blink.gif
Atsakyti