Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 10 24, 10:05)
Gal kas auginate obelį Geneva Early? Ar esate patenkinti?
Neapsisprendžiu kokią ankstyvą vasarinę veislę pasirinkti ar Genevą ar Konfetnoje g.gif
Apie Genevą girdėjau atsiliepimus, kad skanūs vaisiai, bet labai neatspari ligoms. O purškimais nelabai norėtume užsiimti. schmoll.gif
Iš tiesų tai norėčiau senovinių saldinių, tik kur man jų gauti blush2.gif

Turiu abieju veisliu iskiepius sakose. Nei vienos is ju nereiketu visos obels. Konfetnoje saldus, abu jie sunoke laikosi labai trumpai. Man asmeniskai skanus abu. Kaikas nemegsta saldiniu... Visai be chemijos uzsiauginti pakankamai ir geros kokybes vaisiu darosi neimanoma - bent du purskimus pavasari rekomenduociau... o tokios veisles "senoviniai saldiniai", atsiprasau, neteko ragauti... smile.gif
Atsakyti
Turiu ir senovinę saldinę ir Konfetnąją.Senovinė saldinė sausoka,nors teko turguje šiemet paprekiauti obuoliais,žmonės vyresnio amžiaus labiau renkasi senovinius obuolius.Nors man Konfetnąją skanesnė. ax.gif
Nei šilkmedžio,nei citrinvyčio,nei sausmedžių,šilauogių,aktinidijų nedengiu,puikiai peržiemoja. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 10 24, 10:05)

Auginu ir esu nepatenkinta dėl jos jautrumo rauplėms. Jei būtų galima atsukti laiką atgal, jos nesodinčiau. Šiemet purškiau du kartus, bet to neužteko. Dalis obuolių buvo, kaip vyras sakė, suskilinėję kaip senos bobos kulnys smile.gif Iš vasarinių saldžių yra Avenarijus, Kovalenkovskoje... Pasidomėkite
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2012 10 24, 20:03)
Auginu ir esu nepatenkinta dėl jos jautrumo rauplėms. Jei būtų galima atsukti laiką atgal, jos nesodinčiau. Šiemet purškiau du kartus, bet to neužteko. Dalis obuolių buvo, kaip vyras sakė, suskilinėję kaip senos bobos kulnys  smile.gif  Iš vasarinių saldžių yra Avenarijus, Kovalenkovskoje... Pasidomėkite

Ačiū, padėjot apsispręsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 10 24, 11:05)
Neapsisprendžiu kokią ankstyvą vasarinę veislę pasirinkti ar Genevą ar Konfetnoje g.gif
Apie Genevą girdėjau atsiliepimus, kad skanūs vaisiai, bet labai neatspari ligoms. O purškimais nelabai norėtume užsiimti. schmoll.gif
Iš tiesų tai norėčiau senovinių saldinių, tik kur man jų gauti blush2.gif

Neauginu nė vienos iš šių veislių, bet negaliu atsidžiaugti alyviniais( senovinė) ir patinka veislė Katia -abi veislės vasarinės, desertinės, saldžios.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 27, 23:22)
Neauginu nė vienos iš šių veislių, bet negaliu atsidžiaugti alyviniais( senovinė) ir patinka veislė Katia -abi veislės vasarinės, desertinės, saldžios.

Cia kalbejome apie ankstyviausius obuolius. Jei apie visas vasarines veisles, tai yra ir daugiau, zinoma... Katja, be abejo, irgi skanus obuoliai... tik velyvi vasariniai.
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 08 26, 14:28)
Laba diena, gal galėtumėte pasakyti, kas atsitiko mūsų šilkmedžiui. Augo bujojo ir štai pradėjo lapukai riestis , džiūti.Sakė, kad jie labai atsparūs ligoms, tai kas čia jam galėjo nutikti. Ačiū

Taip niekas irneatsakė
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 02 24, 18:13)
Taip niekas irneatsakė

Laba dien, trūksta informacijos, kad būtų galima atsakyti į jūsų klausimą. Kokiu metų laiku lapai pradėjo suktis. Ir ar tai vieninteliai požymiai? ar davė darlių, jei taip, kaip atrodė vaisiai?
Mūsų šilkmedžiai dar nėra apsirgę jokia liga, bet pagal JAV patirtį tai gali būti Medvilnė šaknų puvinio liga. Šilkmedis pardeda staigią vysti ir mirti drėgno vasaros mėnesio metu. Pasak Arizonos universiteto Augalų patologijos departamento, dirvos plintančių grybelis Phymatotrichopsis omnivora sukelia medvilnės šaknų puvinį. Simptomai yra vytulįs ir greitą mirtis. Supuvusios šaknys, negyvi ir mirštantys lapai, kurie lieka prie medžio. Medvilnė puvinio klesti drėgname klimate ir plinta greitai dirvožemyje, medvilnė puvinys gali išgyventi vėsioje temperatūroje, tačiau neregeneruoja labai greitai.

tai blogiausias senarijus, o šeip, gali būti tiesiog per drėgna, arba per sausa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasciakascia: 05 kovo 2013 - 10:22

Gal kas turite atsiliepimu apie juoduosiu serbentus kurie auga ne krumeliu o kaip medelis? 4u.gif
Atsakyti
Mano manymu tai tas pats krūmelis, tik įskiepytas į stiebą. Tokiems vaskrūmiams reikalinga nuolatinė tvirtai pririšta atrama visą vaiskrūmio gyvavimo laiką. Pernai vėjas nulauzė mano stiebinį agrastą verysad.gif - pasirodo netvirtai pririšau ir raištis nuslydo, o buvo pirmi metai kai uogytėm tiesiog "aplipęs" buvo.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2013 03 06, 14:56)
Mano manymu tai tas pats krūmelis, tik įskiepytas į stiebą. Tokiems vaskrūmiams reikalinga nuolatinė tvirtai pririšta atrama  visą vaiskrūmio gyvavimo laiką. Pernai  vėjas nulauzė mano stiebinį agrastą  verysad.gif  - pasirodo netvirtai pririšau ir raištis nuslydo, o buvo pirmi metai kai uogytėm tiesiog "aplipęs" buvo.

o gal galite parasyti kokia rusis blush2.gif nes ir agrastai domina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džigė: 06 kovo 2013 - 15:06
Agrasto veislė "invicta". Buvau skaičius, kad atsparus grybelinėms ligoms, saldžios uogos. Tik nespėjau paragaut doh.gif , todėl dėl uogyčių skonio negaliu patvirtint. Uogų, tai tikrai nemažai buvo, o buvo praėję tik vieni metai po pasodinimo blink.gif .
Atsakyti