Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(MigleMama8 @ 2012 03 30, 09:38)
sveikos merginos,siandien ir as pikuosiu savo pomodorus red cherry tokie patyse,ale bajaja tai jau tookie miniatiuriniai,bet jau su antrais lapeliais,tai reik ispikuot...kazi jei as bajaja kisiu i indukus nuo grietines,ar geriau i didesnius pvz jogurto...?Dar noriu paklaust del pikavimo,gal galit kuri parasyt,kaip reik teisingai ispikuot?skaiciau,kad reik uz lapeliu imt,siukstu neliest stiebelio...??ir ar reik gausiai ta zeme sudrekint pries pikuojant?bijau numarint,ir taip jau nekas ten pas mane is derliaus...smile.gif
po pikavimo gausiai palaistyti,ar ne?kada pirma kart tresti?

praėjusios temos gale kėliau nuotraukas pikiavimo, pažiūrėkit.
aš tai paimu ir už kotelio, nežinojau tokių "šiukštu"
paimi su žemių gumulėliu, kad šaknys nesidraskytų ir įkeli į didesnį indelį pagilindama iki skilčialapių. laistyt atsargiai, kad būtų drėgna. nu bandyk ri pati pamtysi, kad gaunasi wink.gif
Papildyta:
QUOTE(S.N.A.S @ 2012 03 30, 10:01)
va neblogas straipsnis apie pikiavimą http://www.sodininky...igu-pikiavimas/

man tie superfosfatai blink.gif unsure.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 30, 10:43)
aš klausiau ar agurkas vazoninis? jei taip, tai galima bandyt lovelyje.
aš neišmanau apie agurkus jei ką. tik teoriškai esu skaičiusi apie vazonininkystę. ir apsisprendusi agurkų neaugint dėl daugybės rizikų. tačiau jei kokia vazoninių sėkla patektų į rankas, nežinau kaip baigtųsi biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O aš apie lovelius pagalvojau (ot tai gėlininkė - daržininkė doh.gif ). Ne, mano agurkai paprasti, tik tiek, kad savidulkiai, tai bandysiu vistiek, kas bus tas. Neišeis, tai daugiau nežaisiu, bet mačiau mūsų laiptinėje viename balkone būna per vasarą (jau ne vieną) virkščios iki lubų ax.gif , vadinasi auga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 03 30, 14:56)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  O aš apie lovelius pagalvojau (ot tai gėlininkė - daržininkė  doh.gif ). Ne, mano agurkai paprasti, tik tiek, kad savidulkiai, tai bandysiu vistiek, kas bus tas. Neišeis, tai daugiau nežaisiu, bet mačiau mūsų laiptinėje viename balkone būna per vasarą (jau ne vieną) virkščios iki lubų  ax.gif , vadinasi auga  ax.gif

bandysim kartu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 30, 11:10)
praėjusios temos gale kėliau nuotraukas pikiavimo, pažiūrėkit.
aš tai paimu ir už kotelio, nežinojau tokių "šiukštu"
paimi su žemių gumulėliu, kad šaknys nesidraskytų ir įkeli į didesnį indelį pagilindama iki skilčialapių. laistyt atsargiai, kad būtų drėgna. nu bandyk ri pati pamtysi, kad gaunasi wink.gif
Papildyta:

man tie superfosfatai  blink.gif  unsure.gif  schmoll.gif

na jau ispikiavau smile.gif ziuresim,kas gausis.Kazko mano tombling tom nesudygo g.gif nors geras seklas pirkau...o bajaja tai toki mazi labai..
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 03 30, 16:07)
bandysim kartu  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif Pasitarsim ir bandysim bendrom jėgom mirksiukas.gif
Atsakyti
As siais metais pirma karta visko prisisodinau su viltimi, kad viska isauginsiu balkone - vysniniuus pomidorus, krapus, petrazoles, salotas, ridikelius ir net moliugus biggrin.gif . Aisku, kaip tikra saunuole prisiodonai visko gausiai.
Krapus, salotas ir petrazoles jau persodinau i lovelius, o pomidoru daigeliu pulkai puikuojasi ant palanges. Noriu paklausti tokiu dalyku - ar galima lovelius jau dienomis nesti i balkona ir ar pomidoru daigelius jau reikia persodint atskirai i vazonelius. Kiek skaiciau, jiems tinka 16 cm vazonai juodi plastikiniai.
Su moliugais tai apskritai nezinau ka daryti, paskaiciau, kad per anksti juos pasodinau ir nezinau ar imanoma balkone isauginti doh.gif
Atsakyti
Gal kas nors gali paaiškinti agurkų sodinimo žemių maišuose procesą? Kam reikia dėti į žemių maišą su vazonais? Negalima iškart sodinti daigus į skyles? Nepykit, kad trukdau gal su kokiu blondinišku klausimu, bet nesodinus niekada blush2.gif ...
Atsakyti
ne vazone, o tiesiog maiše

Agurkai maiše

tokiam maiše vietos pakankamai šaknims wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Marijatu @ 2012 03 31, 13:43)
As siais metais pirma karta visko prisisodinau su viltimi, kad viska isauginsiu balkone - vysniniuus pomidorus, krapus, petrazoles, salotas, ridikelius ir net moliugus  biggrin.gif . Aisku, kaip tikra saunuole prisiodonai visko gausiai.
Krapus, salotas ir petrazoles jau persodinau i lovelius, o pomidoru daigeliu pulkai puikuojasi ant palanges. Noriu paklausti tokiu dalyku - ar galima lovelius jau dienomis nesti i balkona ir ar pomidoru daigelius jau reikia persodint atskirai i vazonelius. Kiek skaiciau, jiems tinka 16 cm vazonai juodi plastikiniai.
Su moliugais tai apskritai nezinau ka daryti, paskaiciau, kad per anksti juos pasodinau ir nezinau ar imanoma balkone isauginti  doh.gif

pomidorų daigelius reikia persodint į atskirus mažiukus vazonėlius (tarkim 300 ml) tada, kai laikas būna juos išsodint, kau užsiaugina du tris keturis tikruosius lapelius.
kai priaugs pakankamai šakelių tokiame mažame induke, tada persodinsit į galutinį vazoną.

jei pomidorų veislė tinkanti 16 cm vazoniukui, tai gerai. jei ne, tai nieko gero nebus.

o su visom kitom gėrybėm... ieškokit info inernete, jei angliškai, tai
"how to grow XXX in a container"
kur XXX yra jūsų daržovės pavadinimas biggrin.gif

na pirmi metai visada būna tokie keisti savo eksperimentais, paskui atrandi jau kažką savo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 31 kovo 2012 - 19:36
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 31, 20:35)
ne vazone, o tiesiog maiše

Agurkai maiše

tokiam maiše vietos pakankamai šaknims wink.gif

Va taip aš ir įsivaizdavau mirksiukas.gif . Dabar jau aišku thumbup.gif . Ačiū Partizane 4u.gif
Atsakyti
visos išpikiavo turbūt, tai dabar tyli ax.gif
Žirniai tuoj lubas pasieks - nu ne, bet jau apie sprindį lotuliukas.gif pomidorai atrodo vietoj stovi g.gif surfinos jau tokios slabnos... siūleliai tokie, bet jau 4 lapukai yra ax.gif
o laiškiniam svogūnam kas patarė pakirpti- tai ačiū labai 4u.gif stiebias gražuoliai tongue.gif
rozmarinas nė vienas nepasirodė ir matyt nepasirodys... braškės ir žemuogės turbūt ir auga tokiu greičiu, kaip dygsta g.gif doh.gif
Atsakyti
sveikos saunuoles darzoviu augintojos ax.gif
noriu ir as prie jusu prisijungti, taip pat susimasciau prisisodinti pomidoru, krapu, ridikeliu, svoguneliu ir dar visko po biski, tik vat ar tik as ne per velai susimasciau nes siame reikale esu visiskai zalia tai butu mano pirmosios mano augintos darzoves (aisku jei jos isaugs). Tai noriu siandien pasisodinti bigsmile.gif , tai kaip manot ar nesusivelinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglelis @ 2012 04 02, 10:04)
visos išpikiavo turbūt, tai dabar tyli  ax.gif
Žirniai tuoj lubas pasieks - nu ne, bet jau apie sprindį  lotuliukas.gif  pomidorai atrodo vietoj stovi  g.gif  surfinos jau tokios slabnos... siūleliai tokie, bet jau 4 lapukai yra  ax.gif
o laiškiniam svogūnam kas patarė pakirpti- tai ačiū labai  4u.gif stiebias gražuoliai  tongue.gif
rozmarinas nė vienas nepasirodė ir matyt nepasirodys... braškės ir žemuogės turbūt ir auga tokiu greičiu, kaip dygsta  g.gif  doh.gif

Oi smagumelis kai viskas graziai auga smile.gif

As turbut siandien darba ta darysiu .... dalis jau ispikiuota bet dar daaag like... Nors is pomidoru tai tik viena rusis su tikrais lapukais kitos dvi dar tik dabar pradejo tikruosius leisti...

PAGALIAU per kokias 3 savaites sudygo spinatai ... o jau galvojau reiks mest lauk

Bazilikai irgi jau is 5 rusiu trys normaliai prasikale.

Davar nezinau kaip cia su salotom daryt ar kiekviena i atskira induka reikia nes jos cia tokios nemazos jauciu bus ale kaip didelis ziedas. g.gif

Nu ir cili pipiriukai dar nerodo tikru lapuku bet tokia gausybe sudygus.... jauciu persistengiau sodindama kur tiek daigu visa kokiu reiks det doh.gif doh.gif
Atsakyti