Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

hmm.. niu pas mane rytinis ir vakarinis, tai keliauja prie progos tai į vieną tai į kitą. O jei jiem būt buvę peršalta tai turbūt jau būtų nuleipę ar dar kažką, ania? g.gif nes pirmieji sudygę tai jau net mažutėlyčius tikrus lapiukus augina. Užgrūdinsiu, bus kai ruoniai.. žiemą paskui balkonas žaliuos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 30, 19:28)
siandien negera diena persodinimui  lotuliukas.gif  nuroviau saknis vargsui pomidorui doh.gif  Prilejau vandens bet pasirodo per mazai iki dugno neusteko(matesi saknis ant butelio dugno, istraukus pomidora taip ir liko ant to dugno blush2.gif )

o man gera smile.gif siandien hugo ir brutus persodinau laimingai karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 30 kovo 2012 - 21:41
buvau siandien maximoj. I krepsi ilipo tik du pokeliai seklu biggrin.gif Ne pomidoru sikart smile.gif Gydausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 30, 22:09)

o aš gundausi iki maxės ryt šliaužt...kaži- atsispirsiu pagundai ar ne? nes paskutiniu metu pro siūlus ir sėklas sunkiai praeinu cool.gif
Atsakyti
as siandien zu parodoj uzsimerkiau seklas pamacius lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2012 03 30, 22:30)
as siandien  zu parodoj uzsimerkiau seklas pamacius  lotuliukas.gif

JOOOOOOOOOO.... sėklos tai dar nieko, ale kai plencus pamatai gražius...ir dar su žiedais, ir dar įdomius, ir dar nematytus, o dar jei daug, ir nebrangiai....- sudie razumėli...
šiemet įjungiau režimą ,,apgalvok,ar tikrai reikia", kolkas retai užstringa, ale jaučiu kad spyruoklė atsipalaiduoja po biški... po poros savaičių mano aūle bus tokia pavasario mugė kaip ŽU, tik mažesnė, aišku, tai reiks kokį sąžinės balsą kartu vestis jei nesispyrios, o tai nesusilaikysiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 30 kovo 2012 - 22:48
Sveikos pomidoru augintojos smile.gif
Norejau paprasyti, ar galetu kas nors parasyti bent keleta pomidoru veisliu, kurios nebutu miltingos? Kiek ziurejau loretos soduose, daugumoje raso mesingi, tai cia turima galvoje butent tas mesingumas ir reiskia miltinguma ar tiesiog mesingi? Is anksto aciu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rootelia: 31 kovo 2012 - 01:33
QUOTE(rootelia @ 2012 03 31, 02:32)
Sveikos pomidoru augintojos smile.gif
Norejau paprasyti, ar galetu kas nors parasyti bent keleta pomidoru veisliu, kurios nebutu miltingos? Kiek ziurejau loretos soduose, daugumoje raso mesingi, tai cia turima galvoje butent tas mesingumas ir reiskia miltinguma ar tiesiog mesingi? Is anksto aciu   ax.gif    4u.gif

4u.gif tai patys elementariausi pomidoriukai- betalux tikrai nėr miltingi , ola polka irgi manau nebus miltingi...manau čia pavardins mergaitės tikrai ilgus sąrašus mirksiukas.gif
O mėsingumas ir miltingumas , manau , nėr tas pats...tiesiog juose mažai grūdų turėtų būti...
Bet skystesni jeigu patinka, tai tada geriau tie kur turi normaliai grūdų biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 31 kovo 2012 - 06:16
Pernai auginant pomidorus ant dalies augalų vaisių galiukų buvo juodos dėmės. Išsiaiškinua, akd turbūt dėl kalcio trūkumo. Kad užbėgti problemai už akių, kaip man pagerinti žemę, kad problemos nebūtų? Nes poros pomidorų visi vaisiai buvo sugadinti. Bet tai tikrai ne liga (bent jau ne puvinys mano manymu), nes vaisiai iki galo nesupūdavo, nenukrisdavo, šalia augo pomidorai su sveikais vaisiais.
Medžio pelenų pakaks, kaip manot?
Atsakyti
Vaisiaus galiuko puvėsis

Ant vaisiaus apačios atsiranda didelis puvinys. Taip atsitinka dėl kalcio trūkumo vaisiuje. Ar tikrai trūksta šio mikroelemento, galima išsiaiškinti atlikus testą. Jei trūksta, dirvos Ph esant mažiau nei 6, kalcio papildymui naudojamos klintis, jei Ph daugiau nei 6, galima pridėti gipso. Kalcio trūkumas gali pasireikšti nebūtinai dėl jo nebuvimo dirvoje, tai gali būti ir nereguliaraus laistymo pasekmė.

rašo taip
Atsakyti
viskas, siandien cia nelysiu daugiau. Reik vaikui gimtadieni suruost gi smile.gif reik prisimint kad auginu ne tik pomidorus bet dar ir vaikus biggrin.gif
Atsakyti
Kalciu dirva papildyti galima priberus kiausiniu lukstu smile.gif
Atsakyti