Šįvakar Girstutyje žiūrėjau "
Apie žmogų, nužudžiusį gulbę". Deja, jis man pasirodė labai vidutiniškas ir nuobodokas.
Spektakliui ne į naudą (iš mano, kaip žiūrovės, pusės), kad panašų jau esu mačiusi - pantomimą apie gyvenimą - "Siena" pagal Pink Floyd, kai dar gyvavo Kauno pantomimos teatras. Žiūrėjau ir vis nejučia lyginau.
Dar ir techniniai nesklandumai kiek nervino - spektaklio metu ekrane vis buvo rodomi trumpi tekstai (antraštės, komentarai), bet juos buvo sunkoka perskaityti net sėdint trečioje eilėje. Neįsivaizduoju, ar žmonės, sėdėję kokioje 15 eilėje, tuos tekstus galėjo įžiūrėti.
O pats spektaklis... Idėja gal ir nebloga, bet... Jei tai būtų mėgėjiškas kokios moksleivių ar studentų trupės pastatymas - sakyčiau, ok. Bet keista, kad Giniotis režisierius. O gal "tikslinis žiūrovas" - bebaigiantys mokyklą moksleiviai ar studentai? Ar juos bandoma pritraukti tomis visomis nesubtiliomis sekso imitavimo scenomis?
Manau, spektaklis būtų kur kas geresnis, jei jis būtų dvigubai trumpesnis - toks valandos mini-spektaklis. Tada nebūtų ištęstų scenų, to paties kartojimo triskart (du - ok, bet ar tikrai tiek scenų reikia net triskart kartoti?), mintis išliktų, bet nepasidarytų nuobodu.
Žodžiu, mano nuomonė - nerekomenduoju.
pritariu, aš 3-oje eilėje irgi tekstą sunkiai įžiūrėjau..
O spektaklis man JĖGA!!! Super, aukštas pilotažas. Ir mintis, ir režisūra, scenografija.. O aktoriai labai talentingi.. Gilus labai spektaklis..
Kiek žmonių - tiek nuomonių..