Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškas stilius. Koks jis?

QUOTE(himalaia @ 2012 03 28, 23:09)

Aš manau, jog bendras daugumos lietuvaičių bruožas yra tiesiog etiketo neišmanymas.

Gyvenau ir aš JAV smile.gif Suprantu apie ką kalbi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biscuit: 28 kovo 2012 - 22:16
QUOTE(biscuit @ 2012 03 28, 16:12)
Aš manau, jog bendras daugumos lietuvaičių bruožas yra tiesiog etiketo neišmanymas.

Na, bet tai kurios teisios tada- ar išsičiusčiusios lietuvaitės, ar džinsuotos amerikonės? smile.gif
Man apskritai geriau apsirengti per puošniai, nei per kasdieniškai, tačiau toks požiūris dažnai vargina. Jauti kažkokią vidinę pareigą, spaudimą visada atrodyti gerai. Aš iš to pagaliau "išaugau", Amerika savo daro. O mano mama Lietuvoje gyvendama niekaip negali, sako, ką čia dabar bendradarbiai pagalvos, jei be makiažo ateisiu į darbą. O koks gi skirtumas...
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 03 28, 21:22)
<..>Jauti kažkokią vidinę pareigą, spaudimą visada atrodyti gerai. Aš iš to pagaliau "išaugau", Amerika savo daro. O mano mama Lietuvoje gyvendama niekaip negali, sako, ką čia dabar bendradarbiai pagalvos, jei be makiažo ateisiu į darbą. O koks gi skirtumas...

deja, bet taip. Lietuvoje vis dar labai jaučiamas tas požiūris "O ką kiti pagalvos?".. todėl ir eina visur moterys pasipuošiusios, net šiukšlių eina nešti pasidažiusios. gi jei kaimynas pamatys tokią visą su treningais, nepasidažiusią, kuodą belekokį susirišusią, nu ką pagalvos? kaip paskui į akis reiks pažiūrėt? ir tai tikrai šiek tiek vargina.
tiesa, mane vis dar labai stebina toks tikrai kartais per didelis airių atsipūtimas. eina štai su šortais ir su pėdkelnėm, tų pėdkelnių viršutinės dalys, vadinamos "pėdkelnių šortukų" vietos matosi jau ten tiek ir tiek, nusmukusios pėdkelnės, tik šortai jas prilaiko, o jos eina atsipūtusios ir vargo nemato biggrin.gif dar kas įdomu - štai skuba ryte į darbą ir vakare iš po darbo gauja žmonių. ir damos lekia su kostiumėliais ir... sportiniais kedais. o rankoj maišelis, kuriame aukštakulnių pora. ar Lietuvoj kuri moteris taip eitų? baikit juokus, gi kaip atrodo, išjuoktų žmonės, kaip pažiūrėtų, ką pagalvotų. o čia visiems dzin - svarbiausia patogumas ir komfortiškumas, o gražiai ofise gali/reikia atrodyt..
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 03 28, 23:22)
Na, bet tai kurios teisios tada- ar išsičiusčiusios lietuvaitės, ar džinsuotos amerikonės? smile.gif
Man apskritai geriau apsirengti per puošniai, nei per kasdieniškai, tačiau toks požiūris dažnai vargina. Jauti kažkokią vidinę pareigą, spaudimą visada atrodyti gerai. Aš iš to pagaliau "išaugau", Amerika savo daro. O mano mama Lietuvoje gyvendama niekaip negali, sako, ką čia dabar bendradarbiai pagalvos, jei be makiažo ateisiu į darbą. O koks gi skirtumas...

Geriausia, kai visur yra saikas. Kaip sakoma su sportiniais treningais į sporto salę, su vakarine suknele į a la carte restoraną.

O kas liečia makiažus - turiu draugę, kuri net šiukšlių neišneštų be makiažo biggrin.gif Bet vėl, tai labiau kažkoks gal kompleksas, savęs nuvertinimo problema.

Šiaip pamąstymui. Stilingiausia moteris. Kokios mintys? Kuri jums gražiai rengiasi? Tegul būna nebūtinai lietuvė.

O aš keliauju miegoti biggrin.gif
Atsakyti

i 
Tema nuo asmeniškumų išvalyta. Jei duosite jai šansą, galėtų išvystyti visai įdomi diskusija. Jei ne- visada galima ištrinti.
Atsakyti
...apie kokius asmeniškumus kalbate?...nuomonės išsakymą?..paskysiu dabar,asmeniškai Jums,per daug sau leidžiate,brangioji moderatore,elgiatės visai netaktiškai ir manau turėtumėte rimčiau žiūrėti į savo pareigas....aš uždaviau,SM dalyvėms klausimą...ne konkrečiai,kažkuriai vienai,bet visoms,kurios "sėdi" tam tikrose temose,laukiau atsakymo...uždaviau klausimą ir Jums,ar tai viešas forumas,ar yra žodžio laisvė,jei taip,smagu,jei ne,tada surašykit žodžius ,iš kurių galima sudarinėti sakinius šioje temoje.....ištrynėte mano pasisakymus,liomi.....kurie net neęsusieję su kažkuo įžeidžiančiu ar žeminančiu...kalba "sukasi" apie stilių...kaip suprasti Jūsų veiksmus?
Papildyta:
Forumo administracija nekontroliuoja forumo dalyvių paskelbtos informacijos turinio ir neatsako už jį.

...čia viena iš daugelio taisyklių...manau laikas susipažinti su jomis,arba atnaujinti atmintį...dar pasikartosiu,forumas,VIEŠAS...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs. Patranka: 29 kovo 2012 - 00:13
QUOTE(Almost @ 2012 03 28, 23:28)
dar kas įdomu - štai skuba ryte į darbą ir vakare iš po darbo gauja žmonių. ir damos lekia su kostiumėliais ir... sportiniais kedais. o rankoj maišelis, kuriame aukštakulnių pora. ar Lietuvoj kuri moteris taip eitų? baikit juokus, gi kaip atrodo, išjuoktų žmonės, kaip pažiūrėtų, ką pagalvotų. o čia visiems dzin - svarbiausia patogumas ir komfortiškumas, o gražiai ofise gali/reikia atrodyt..

Na taip, patogumas svarbu, bet aš nesumąstyčiau prie kosčiumėlio autis tuos bjaurius bėgimo batelius, gi būna ir gražių, ir subtilių kedukų, o ne vien baisuokliai su amortizatoriais.
Beje, nesu iš tų, kurios dažosi eidamos į parduotuvę pieno cool.gif

Beje, pastebėjau, kad emigravusių lietuvaičių stilius priklauso nuo draugų ir aplinkos, kurioje jie sukasi. Prasiplečia įtakos ratas, pakinta ir stilius. Darosi sunkiau atpažinti biggrin.gif Nors beveik visuomet veidas išduoda tiek lietuvaičius, tiek rusus ar lenkus rolleyes.gif
Atsakyti

i 
Mrs. Patranka, paskaitykite forumo taisykles. Ypač II.4, II. 10 punktus. Administracijos veiksmų apskundimo tvarka pateikta IV. dalyje.

Visa diskusija derinių temoje buvo spamas ne į temą, kuris forume yra trinamas be įspėjimo. Aš dalyje jos įžvelgiau įdomių minčių, tad perkėliau čia, dabar kiek įmanoma išvaliau nuo pašiepiančių, nepagarbių ir taisyklių neatitinkančių komentarų bei pasisakymų ne į temą. Jūsų klausimas, kas tai yra derinys ar nederinys, irgi yra ne į temą.
Tai yra nauja tema, nesusijusi su kivirčais deriniuose. Prašau taip į ją ir žiūrėti, bei diskutuoti atitinkamai, laikantis forumo taisyklių.
Ačiū.
Atsakyti
...Tai yra nauja tema, nesusijusi su kivirčais deriniuose. Prašau taip į ją ir žiūrėti, bei diskutuoti atitinkamai, laikantis forumo taisyklių.
Ačiū.

...prašom...kame buvo įžeidimas?...kad liomi pasakė apie mano stilių,aš jai atsakiau...ar tai,kad aš turiu klausimą,jį uždaviau SM narėms,laukiau atsakymo?...kame čia įžeidimas,asmeniškumas ar dar kažkoks negatyvumas? Va kas man įdomu,kaip sau tai leidžiate...ir kaip sau leidžiate,neatsakyti į klausimą,kurį Jums uždaviau...
...teisingai suprantu,kad "deriniuose" apie stilių diskutuoti negalima,galima čia...bet pasirodo ir čia negalima....kažkaip aš čia nesuprantu..na tiekto,ryt parašysiu laiškiuką supermamai,gal ten kas ką atsakys man.....o tai jau jaučiuosi "suspausta",negaliu išreikšti savo nuomonės,diskutuoti...
Atsakyti
Temos pavadinimas yra "Lietuviškas stilius. Koks jis?, Ar išsiskiria lietuviai užsienyje savo apranga?". Tad ir komentuoti prašau į šią temą. Jei turite nusiskundimų, galite rašyti man AŽ arba pasiūlymų temoje, kad nebūtų teršimo čia.
Atsakyti
as ir pastebejau, kad turim nauja moderatore kuri jau labai isijautus trina, delioja pastabas smile.gif. normalu, kad kartais nukrypstama nuo temos, ir tie gincai kartais sveika, tuo diskusijos ir pasidaro ,,gyvos'', idomios...o cia ziurek jei tik kas biski jau gesina, sluoja postus nors juose nei izeidimu yra, nei keiksmazodziu ir t.t(ne tik apie sia tema kalbu) ....aisku, viskam yra ribos, bet ar idomu butu jei kiekviena tema, diskusija butu tik rozine ir pukuota?
gal ka ir praleidau, ka Patranka rase, bet jei buvo tiek kiek maciau, tai tikrai palaikau del to ,,suspaustos'' jausmo.
Atsakyti
O as nematau nieko blogo, kad lietuves tarkim taip, labiau pasitempusios uz amerikietes ar brites. Daznai prikisima, vajei, uzsienyje niekam neidomu, vaiksto bet kaip ir niekam nerupi. Tai cia gerai? Man londone buvo klaiku ziureti i brites. Rimtai, as per 5 sek. atskirdavau ne kuri yra lietuve, o kuri brite. Rubai pasirinkti visiskai ne pagal figura, dazniausiai stambios, apsitempusios, su virstancia vulgariai krutine. Amerikietiskas 'ten ir su treningu eina sau ir niekam nerupi', nematau nieko sveikintino vaiksciot su treningu gatvej. Reiktu pavartyt tema 'nevykusi apranga', matyt 80% bus tie patys amerikonai, galintys taip klaikiai apsirengt, lietuvio tokio per visa lietuva matyt nesutiktum.
Yra zinoma provincialiu lietuvaiciu kurios ir kurie rengiasi neskoningai, vulgariai, kiciskai ir tt. bet tokiu yra n ir amerikoj ir anglijoj ir vokietijoj ir tt. Bet taip pat daug lietuviu rengiasi puikiai ir skoningai. Nezinau, as vilniete, visa gyvenima cia gimus ir augus, tai as asmeniskai isejus i gatve matau daug stilingu zmoniu. Todel mane tas, ypatingai, i uzsieni isvaziavusiu ir labai suuzsienejusiu lietuviu poziuris koks cia niurus kaimas - nervina. Niekuo lietuviai neprastesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soy: 29 kovo 2012 - 07:10