Cia jau kaip jus norit. Maniskis su pienu saldiklyje nebuvo. Saldiklyje pabuve kiek supratau sviesesne spalva tures, nes siaip nuo pieno tokia kremine spalva.
[quote=ausrele_s,2012 08 11, 21:27]
Cia jau kaip jus norit. Maniskis su pienu saldiklyje nebuvo. Saldiklyje pabuve kiek supratau sviesesne spalva tures, nes siaip nuo pieno tokia kremine spalva.
O jei nepraeis gelio stadijos, ar muilas netrupės vėliau?
Cia jau kaip jus norit. Maniskis su pienu saldiklyje nebuvo. Saldiklyje pabuve kiek supratau sviesesne spalva tures, nes siaip nuo pieno tokia kremine spalva.
O jei nepraeis gelio stadijos, ar muilas netrupės vėliau?
[quote=asssandra,2012 08 11, 21:31]
[quote=ausrele_s,2012 08 11, 21:27]
Cia jau kaip jus norit. Maniskis su pienu saldiklyje nebuvo. Saldiklyje pabuve kiek supratau sviesesne spalva tures, nes siaip nuo pieno tokia kremine spalva.
O jei nepraeis gelio stadijos, ar muilas netrupės vėliau?
[/quote]
Netrupa man, tik ištraukusi palaikyk pusdienį kambario temperatūroje, kad atšiltų ir tada pjaustyk
[quote=ausrele_s,2012 08 11, 21:27]
Cia jau kaip jus norit. Maniskis su pienu saldiklyje nebuvo. Saldiklyje pabuve kiek supratau sviesesne spalva tures, nes siaip nuo pieno tokia kremine spalva.
O jei nepraeis gelio stadijos, ar muilas netrupės vėliau?
[/quote]
Netrupa man, tik ištraukusi palaikyk pusdienį kambario temperatūroje, kad atšiltų ir tada pjaustyk
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 11, 21:46)
Netrupa man, tik ištraukusi palaikyk pusdienį kambario temperatūroje, kad atšiltų ir tada pjaustyk
Ačiū, merginos, nors jau vėlu, bet labai jau knieti su jogurtuku muiliuką pasidaryt, O avižinius dribsnius jei dėčiau, tai permalt kavamale ir sausam pavidale į pėdsaką?
Į 1 kg aliejų valgomojo šaukšto avižų užtektų, ar kokių 2 reikia?
Merginos kokiom naudojates PH juostelem? As turiu is AZ baiginejas, o pati ruosiuos i Avsista, tai galvoju gal is ten pasiimt, bet senose temose buvau skaicius, kad ten jos tokio senovinio tipo, kur labai jau nepatikimas. Esu senovinio tipo turejus, tai palyginus AZ tikrai geresnes. Gal kuri turit dabar is Avsistos? Kokios ten?
Dariau muilą su ožkų pienu. Pagal visas rekomendacijas pienuką užšaldžiau šaldiklyje, paskui, ant užšalusių gabaliukų pilau šarmą. Rezultate skystis nei kiek neužšilo, šarmas supuolė gabalan( maišiau vis pribėgdama). Galiausiai pradėjo stingt masė. Tuomet dėjau į šiltą H2O. Kai ištirpo, perkošti nepavyko, tirštokos, lyg į išrūgas panašu buvo.
Jungiau prie 43-45 laipsnių. Po pėdsako dėjau medų. Vėliau dalį pilau į formytes, dalį i formą. Apvyniojau. Dabar laukiu kas bus
Po rankšluosčiu truputį šilta, bet manau gelio fazės nepraeis
O kas būtų, jei pieną neužšaldyti, arba užšaldyti tik pusę? Gal tuomet šarmas ištirptų ir nebereiktų papildomai šildyt?
Ar galima tokį muilą jungti prie 50-60 laipsnių temperatūros? Ar būtinai reikia prie žemesnės?
Citrinos rūgšties pabijojau dėti, kad nesutrauktų pieno į varškės gabalus
Mergaitės, o kas nors bandėt virti muilą iš išrūgų? Ar įmanoma?
Jungiau prie 43-45 laipsnių. Po pėdsako dėjau medų. Vėliau dalį pilau į formytes, dalį i formą. Apvyniojau. Dabar laukiu kas bus
Po rankšluosčiu truputį šilta, bet manau gelio fazės nepraeis
O kas būtų, jei pieną neužšaldyti, arba užšaldyti tik pusę? Gal tuomet šarmas ištirptų ir nebereiktų papildomai šildyt?
Ar galima tokį muilą jungti prie 50-60 laipsnių temperatūros? Ar būtinai reikia prie žemesnės?
Citrinos rūgšties pabijojau dėti, kad nesutrauktų pieno į varškės gabalus
Mergaitės, o kas nors bandėt virti muilą iš išrūgų? Ar įmanoma?
QUOTE(asssandra @ 2012 08 16, 19:16)
Dariau muilą su ožkų pienu. Pagal visas rekomendacijas pienuką užšaldžiau šaldiklyje, paskui, ant užšalusių gabaliukų pilau šarmą. Rezultate skystis nei kiek neužšilo, šarmas supuolė gabalan( maišiau vis pribėgdama). Galiausiai pradėjo stingt masė. Tuomet dėjau į šiltą H2O. Kai ištirpo, perkošti nepavyko, tirštokos, lyg į išrūgas panašu buvo.
Jungiau prie 43-45 laipsnių. Po pėdsako dėjau medų. Vėliau dalį pilau į formytes, dalį i formą. Apvyniojau. Dabar laukiu kas bus
Po rankšluosčiu truputį šilta, bet manau gelio fazės nepraeis
O kas būtų, jei pieną neužšaldyti, arba užšaldyti tik pusę? Gal tuomet šarmas ištirptų ir nebereiktų papildomai šildyt?
Ar galima tokį muilą jungti prie 50-60 laipsnių temperatūros? Ar būtinai reikia prie žemesnės?
Citrinos rūgšties pabijojau dėti, kad nesutrauktų pieno į varškės gabalus
Mergaitės, o kas nors bandėt virti muilą iš išrūgų? Ar įmanoma?
Jungiau prie 43-45 laipsnių. Po pėdsako dėjau medų. Vėliau dalį pilau į formytes, dalį i formą. Apvyniojau. Dabar laukiu kas bus
Po rankšluosčiu truputį šilta, bet manau gelio fazės nepraeis
O kas būtų, jei pieną neužšaldyti, arba užšaldyti tik pusę? Gal tuomet šarmas ištirptų ir nebereiktų papildomai šildyt?
Ar galima tokį muilą jungti prie 50-60 laipsnių temperatūros? Ar būtinai reikia prie žemesnės?
Citrinos rūgšties pabijojau dėti, kad nesutrauktų pieno į varškės gabalus
Mergaitės, o kas nors bandėt virti muilą iš išrūgų? Ar įmanoma?
Aš iš šaldiklio ištraukusi vos vos atšildau, bet nedaug, tik kad ne akmeninė masė būtų. Supylus šarmą po truputį tą pieną judinu ir palengva ištirpsta ir pienas, ir šarmas, niekada nebuvo nesėkmės.
Su neužšaldytu pienu esu dariusi kai tik pradėjau gaminti, pienas užkaito, tapo oranžiniu ir žiauriai smirdėjo
Manau, galima būtų didesnę pieno dalį užšaldyti ir prieš beriant šarmą jį į nešaldytą pieną sudėti. Taip ir šarmas ištirptų, ir nekaistų Bet tai tik pasvarstymai, niekada nedariau taip. Ir iš išrūgų nemėginau, bet lyg esu kažkur tokių muilų mačiusi
As piena saldausi mazais gabaliukais (i leduku formeles). Po to siek tiek aptirpinu - toki serebeta padarau ir tada pilu sarma. Vis pamaisau, pagrudu tuos ledukus. Viskas o.k. buna. Istirpsta ir neuzskaista.
Del isrugu kazkur skaiciau, kad dedama po pedsako.
Del isrugu kazkur skaiciau, kad dedama po pedsako.
QUOTE(asssandra @ 2012 08 16, 19:16)
Mergaitės, o kas nors bandėt virti muilą iš išrūgų? Ar įmanoma?
As jau kelinta muila dariau su isrugom, labai grazi balta spalva gaunasi ir labai soklus, tik pasimi plautis rankas ir sokineja jis Sarma maisiau su trupuciu vandens kad istirptu, dedu citrinos rugsties ir sarmo rugsciai neutralizuoti, o po pedsako dedu isrugas ir baltas grazus gaunasi
Man paskutiniu laiku kazkaip su muilais nesiseka Dabar dariau "alepa" tai sykart matau, kad keistai israsojo ne taip kaip buna kai glicerino laseliai buna virsuj, o po to susigeria. sykart tokio kaip vandenuko laseliai ir jie gerokai didesni ir ju daugiau. Ryt pjaustysiu, tai ziuresiu kas ten kaip...
Labai fainiai atrodo muilai iš moliūgų tyrės Tik iškilo toks klausimas, moliūgų tyrė - ar tai sultys, ar blenderiu pertrinti žali moliūgų gabalai, ar virta ir pertrinta moliūgo masė?
Ir tyrės dedat taip pat po pėdsako, pusę vandens kiekio? Ar galima moliūgų tyrėje tirpint šarmą?
Ir tyrės dedat taip pat po pėdsako, pusę vandens kiekio? Ar galima moliūgų tyrėje tirpint šarmą?
Sveikos mergytes. Vakar gaminant muiliuka mane istiko nesekme . Susisveriau viska, kilo itarimas kad vandens kazkodel tai perdaug, pasveriau is naujo, taciau jau sumaisyta su sarmu. Paskaiciavau esama svori, is jo atemiau naudota sarmo kieki, gavau, kad vandens perdaug 200g. Perskaiciavau skaiciuokleje su visu vandens kiekiu ir pridejau trukstama kieki alieju, bei sarmo. Muilas gavosi pirma karta toks nuostabus, taciau pjaustant siektiek trupa muilo apacia. Turiu itarima, kad perdaug sarmo. testuojant "kandima" liezuviu, taip ir yra - kanda. Ka daryti man su tuo muilu? Po brandinimo niekas kogero nepasikeis?