Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VI d.

Kad vakarykštis muilas kanda, nieko nuostabaus. Paprasčiausiai palik jį ramybėje kuriam laikui, patikrink po savaitės, antros, trečios... Turėtų viskas būt gerai, o truputį trupėti gali nebūtinai dėl to kad labai šarminis ir naudoti netinkamas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2012 08 21, 14:06)
kokoso aliejaus jau nebeturiu, o palmių dar yra, supakavau į indelius po 1kg. taigi prašom 4u.gif , vilnietėms atvežu į namus ar kitą sutartą vietą, į kitus miestus galiu siųsti Jūsų sąskaita 4u.gif

Kaip dažniausiai atsitinka - pražioplinau kokosą doh.gif Vakar apsižiūrėjau, kad kokosų aliejaus nebeturiu. Gal dar kas nors turit parduoti/žinot kur gauti (protingą kiekį biggrin.gif )/organizuojat bendrą pirkimą? blush2.gif Mielai pirkčiau/prisidėčiau prie pirkimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 24 rugpjūčio 2012 - 11:56
As tai IKI parduotuvej ekologiska perku po 14.99 lt 200 ml, o jei dar per akcija pataikau, tai dar pigiau smile.gif
Atsakyti
Sveikos turiu tokį klausimą. Noriu pasigaminti muilo. Turiu daug įvairių nerafinuotų aliejų, bet NaOH ne. Gal galit patart kur Kaune arba kokiam web šope nusipirkti šarmo?

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bu_bu @ 2012 09 05, 07:59)
Sveikos turiu tokį klausimą. Noriu pasigaminti muilo. Turiu daug įvairių nerafinuotų aliejų, bet NaOH ne. Gal galit patart kur Kaune arba kokiam web šope nusipirkti šarmo?

Ačiū smile.gif

Nežinau, kur Kaune jo yra pirkti, daug muilavirių šarmą perka Avsistoje Vilniuje, jie siunčia ir į kitus miestus 4u.gif
Atsakyti
Kaune yra bitinkų parduotuvėje, Šv Gertrūdos gatvėje.
Atsakyti
Planuojuos druskos muila. Merginos turiu jums klausimeli kaip ten su kokosu pienu? Pasizymejus as, kad det dali vandens kieko. Bet nepasizymejau ar saldyt kaip ozkos piena ir sarma tirpdant det, ar jau po pedsako? Kaip darot?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 09 06, 14:57)
Planuojuos druskos muila. Merginos turiu jums klausimeli kaip ten su kokosu pienu? Pasizymejus as, kad det dali vandens kieko. Bet nepasizymejau ar saldyt kaip ozkos piena ir sarma tirpdant det, ar jau po pedsako? Kaip darot?


as saldziau ir dejau visa kieki vietoj vandens ax.gif man patiko
Atsakyti
Dekui uz toki greita atsakyma. 4u.gif Taip ir galvojau, bet norejau pasitikslint
Atsakyti
Siandien pilsciau kokosu piena saldymui. Niekad nebuvau jo turejus. Jis toks riebus. Jei pilat tirpinant sarma, neprasideda jau ten reakcija sarmo su riebalais? g.gif
O kai gaminat su grietinele irgi pilat tirpinant sarma ar i pedsaka?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 09 07, 13:38)
Siandien pilsciau kokosu piena saldymui. Niekad nebuvau jo turejus. Jis toks riebus. Jei pilat tirpinant sarma, neprasideda jau ten reakcija sarmo su riebalais? g.gif
O kai gaminat su grietinele irgi pilat tirpinant sarma ar i pedsaka?


su grietinele niekad negaminau, todel nieko nepadesiu. bet del kokosu aliejaus, riebus jis, bet kazkaip nebuvo jokiu "siurprizu" maisant ji su sarmu g.gif
Atsakyti
Aš gaminau su kokosų pienu-grietinėle, buvo apie 17-18 proc. riebumas ant pakelio nurodytas. Pažiūrėkit kiek pas jus. Du kartus gaminau taip, pirmą kartą (aš neužšaldžiau) sutraukė tą grietinėlę šarmas, tai kitą kartą tirpinau truputyje vandens, sumaišiau su aliejum, ir tada tuoj pat ten supyliau grietinėlę, buvo geriau. Nebesutraukė. Ir jei gaminat su grietinėle, įvertinkit riebalus joje, reikia arba šarmo tam kiekiui pridėti, arba pariebinimo aliejų procentą mažinti, ar pariebinimui mažiau aliejaus įpilti ( man juk buvo pvz. šimte g grietinėlės 18g grynų kokosų riebalų, nemažai, reikia apgalvot kas gausis ir ko norisi). 4u.gif
Atsakyti